Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

PDF creator

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 JacobP

JacobP
  • 12 posts
  • SkądKrakau, Poland

Posted 28 March 2012 - 22:59

Witam wszystkich, Jest to mój pierwszy post na tym forum i jeden z nielicznych w życiu. Więc jeśli jest w złym dziale, proszę o przeniesienie i wybaczenie. Kupiłem swojego pierwszego iMaca i poza nieopisaną radością, napotkałem problem. Muszę regularnie tworzyć pliki pdf z plików tekstowych lub arkuszy kalkulacyjnych. Czy możecie coś doradzić, polecić? Najlepiej, gdyby działało na iMac'u i iPadzie2. Z góry dziękuję za pomoc. PS. Szukałem czegoś na tym forum i w AppStore - ale sam nic nie znalazłem. Same konwertery pdf w inne formaty, a ja chce do pdf.

#2 DanielF

DanielF
  • 5786 posts
  • SkądSiedlce

Posted 29 March 2012 - 06:00

Mac OS sam tworzy pliki PDF i nie potrzebuje dodatkowych programów. Plik > Drukuj i tam znajdziesz opcję PDF

#3 seeadv

seeadv
  • 688 posts

Posted 29 March 2012 - 07:55

Podepnę się: czy w ten sposób można drukować do PDFa np. wiele obrazków? Chodzi o stworzenie wielostronicowego PDFa z pewnej ilości obrazków.

#4 JacobP

JacobP
  • 12 posts
  • SkądKrakau, Poland

Posted 29 March 2012 - 08:38

Bardzo dziękuję za pomoc. Sam bym tego chyba rok szukał. W windowsie nie było tak przyjemnie. ;) Pozdrawiam,

#5 Chip

Chip
  • 1571 posts
  • SkądKraków

Posted 29 March 2012 - 10:59

Podepnę się: czy w ten sposób można drukować do PDFa np. wiele obrazków? Chodzi o stworzenie wielostronicowego PDFa z pewnej ilości obrazków.

Można sobie zrobić program lub usługę w Automatorze, która będzie robić coś takiego. Sam tak mam, że zaznaczam wybrane obrazki, klikam na usługę, którą zrobiłem ("PDF z obrazków") i na biurku pojawia mi się gotowy plik.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users