Witam wszystkich,
Jest to mój pierwszy post na tym forum i jeden z nielicznych w życiu. Więc jeśli jest w złym dziale, proszę o przeniesienie i wybaczenie.
Kupiłem swojego pierwszego iMaca i poza nieopisaną radością, napotkałem problem. Muszę regularnie tworzyć pliki pdf
z plików tekstowych lub arkuszy kalkulacyjnych.
Czy możecie coś doradzić, polecić? Najlepiej, gdyby działało na iMac'u i iPadzie2.
Z góry dziękuję za pomoc.
PS. Szukałem czegoś na tym forum i w AppStore - ale sam nic nie znalazłem. Same konwertery pdf w inne formaty, a ja chce do pdf.
PDF creator
Started by
JacobP
, 28 Mar 2012 22:59
4 replies to this topic
Posted 28 March 2012 - 22:59
Posted 29 March 2012 - 06:00
Mac OS sam tworzy pliki PDF i nie potrzebuje dodatkowych programów. Plik > Drukuj i tam znajdziesz opcję PDF
Posted 29 March 2012 - 07:55
Podepnę się: czy w ten sposób można drukować do PDFa np. wiele obrazków? Chodzi o stworzenie wielostronicowego PDFa z pewnej ilości obrazków.
Posted 29 March 2012 - 08:38
Bardzo dziękuję za pomoc. Sam bym tego chyba rok szukał.
W windowsie nie było tak przyjemnie.
Pozdrawiam,
Posted 29 March 2012 - 10:59
Można sobie zrobić program lub usługę w Automatorze, która będzie robić coś takiego. Sam tak mam, że zaznaczam wybrane obrazki, klikam na usługę, którą zrobiłem ("PDF z obrazków") i na biurku pojawia mi się gotowy plik.Podepnę się: czy w ten sposób można drukować do PDFa np. wiele obrazków? Chodzi o stworzenie wielostronicowego PDFa z pewnej ilości obrazków.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users