Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Microsoft Remote Desktop - brak polskich znaków

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 reveler

reveler
  • 119 posts

Posted 26 March 2012 - 20:17

Cześć, Znalazłem na tym Forum podobny wątek, jednak nie udzielono w nim odpowiedzi, a ponieważ jest on starszy niż dopuszcza regulamin, zakładam ponownie. Problem: Mam MS RDP i ani Alt, ani Alt+Ctrl nie działa kiedy chcę pisać zdalnie pod maszyną Windows polskie znaki. Innymi słowy poprzez RDP przekazywane są tylko wciśnięcia prawego Alt, niezależnie który Alt na Maku wcisnę. Jest to traktowane w Windows jako włączenie menu. Podłączam się zarówno do Win7, jak i Win2003 i Win2008. Mój komp to nowy MBA. Czy ktoś może uporał się z tym problelem? Będę wdzięczny za odpowiedzi.

#2 nie_z_krakowa

nie_z_krakowa
  • 230 posts

Posted 26 March 2012 - 21:22

Z problemem się nie uporałem mogę jedynie potwierdzić bowiem u mnie także występuje.

#3 reveler

reveler
  • 119 posts

Posted 03 April 2012 - 14:02

Witam serdecznie, udało się: zwróć uwagę, że Windows stosuje ustawienia klawiatury z dokładnością do programu. Przypomniało mi się, że można to sprawdzić ustawiając informację o języku na pasku zadań. Okazało się, że dla systemu jest PL, ale już dla niektórych programów EN. I teraz tak: włączasz sobie pasek języka żeby był widoczny, uruchamiasz dany program i jeśli w pasku języka jest EN to przestawiasz na PL. No i u mnie zadziałało jako Ctrl + Alt (nie sam Alt), ale jednak. HTH, Rev

#4 Krzych.piwonski

Krzych.piwonski
  • 3 posts

Posted 12 April 2012 - 19:30

Witaj, czy możesz uszczegółowić krok po kroku jak udało ci się tego dokonać? Masz na myśli pasek języka pod mac os czy w środowisku windows?

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24350 posts

Posted 12 April 2012 - 20:43

A widziałeś kiedyś 'pasek języka' w OSX?

#6 Krzych.piwonski

Krzych.piwonski
  • 3 posts

Posted 12 April 2012 - 21:02

No to pojechałeś teraz ze mną… A masz może jeszcze coś konkretnego do powiedzenia w temacie?

#7 ftpd

ftpd

Nie.

• 24350 posts

Posted 12 April 2012 - 21:04

Nie, przecież wszystko zostało już wyjaśnione. Poza tym, normalni ludzie używają do rdp CoRD-a.

#8 Krzych.piwonski

Krzych.piwonski
  • 3 posts

Posted 13 April 2012 - 18:21

Cord ma problem z wyświetlaniem. jakość jest kiepska i a w trakcie pisania zostawia dziwne smugi..

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users