Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPod touch 4G + telefon z Androidem

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 hitman_c47

hitman_c47
  • 41 posts

Posted 25 March 2012 - 15:18

Co myślicie o takim połączeniu? Tetherowałbym WiFi z telefonu i korzystał do dzwonienia i smsowania. Opłaca się? Posiadam Xperię neo V, niestety jest to wersja z Orange (zablokowany bootloader, brak możliwości zrootowania, bo kończyłoby to się utratą gwarancji). iOS jednak ma zdecydowanie lepszą bibliotekę gier, a przede wszystkim do gier, muzyki, internetu używałbym iPoda. Czy na czwórce odpalę wszystkie tytuły? Czy będzie to wydajniejsze od mojej Xperii (bez żadnego podkręcania procesora)? iPoda 4 32GB mogę mieć za 550-650zł. Ostatecznie sprzedałbym Xperię neo i kupił jakiś tańszy telefon z Androidem, np. LG Swift, SE X8. Co myślicie na ten temat? Możecie mi jakoś pomóć?

#2 Michasss8

Michasss8
  • 1515 posts
  • SkądLeszno

Posted 25 March 2012 - 15:25

Ile masz pieniędzy zacznijmy od tego?

#3 hitman_c47

hitman_c47
  • 41 posts

Posted 25 March 2012 - 15:26

No zależy jak patrzeć. Bez sprzedaży Xperii to 300 + niedługo będę miał jeszcze 400zł. A ile mógłbym dostać za taką Xperię (simlock Orange) w stanie 6-/6? 550-600?

#4 Michasss8

Michasss8
  • 1515 posts
  • SkądLeszno

Posted 25 March 2012 - 15:36

600 + 300 + 400 = 1300. Spokojnie wystarczy na iPhone 4, który jest podobnie wydajny co iPod Touch 4. Rzekłbym ciut szybszy, a do tego masz wszystko w ,,jednej ręce" :)

#5 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 25 March 2012 - 15:38

Bez sensu 2 klocki nosic. Nexus S albo iPhone 4.

#6 hitman_c47

hitman_c47
  • 41 posts

Posted 25 March 2012 - 15:40

Ale średnio mi podchodzi zużywanie wszystkich pieniędzy. Przecież iPhone ma od toucha więcej jedynie RAMu, za to mam dopłacać 7 stów? I jakiego iPhona miałbym za 1300? Używka/nówka? Ile GB? Ale szczerze mówiąc jakbym miał do zużycia 1300 to raczej wziąłbym SGSII. Choć zastanowię się nad tym iP4. Może...

#7 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 25 March 2012 - 16:12

Przecież iPhone ma od toucha więcej jedynie RAMu, za to mam dopłacać 7 stów?

Nie za RAM, ale za wygode i wiecej miejsca w kieszeni. SGS2 kończy sie już wsparcie, pewnie nie dostanie nawet dostatecznie dopracowanego ICS'a bo niedługo wychodzi SGS3.

#8 maciek1422

maciek1422
  • 170 posts
  • SkądGdynia

Posted 25 March 2012 - 16:48

Przecież te 700zł dopłacasz, żeby mieć telefon czyli po sprzedaży Xperii akurat starczy Ci na Iphone'a 4 i przynajmniej będziesz miał jedno urządzenie, a nie 2. U mnie było tak, że miałem iTouch'a właśnie i jakiś telefon słaby. To na ipodzie korzystałem z neta, grałem itp. Potem kupiłem SGS to przestałem używać ipoda, bo nie miałem po co skoro w SGS mam większy ekran i takie tam, więc iPod leży. Używam go tylko jak gdzieś jadę dalej, żeby muzyki posłuchać, żeby z telefonu bateria nie leciała. Nie wiem czy nie sprzedam teraz iToucha, bo tylko leży i się kurzy.

#9 geresz

geresz
  • 120 posts

Posted 25 March 2012 - 21:07

dopóki nie dostałem Ipada to korzystałem z układu Ipod Touch 4 i HTC Desire .. domyślam się że niestety sprzętu się nie oszuka i bateria się sypie mocno korzystając z jednego urządzenia ale wadą jest noszenie dwóch urządzeń .. Nigdy nie miałem Iphona więc nie wiem jak trzyma bateria przy mocnym użyciu więc warto by było gdybyś poczytał na ten temat a potem się zdecydował..

#10 kajtek88r

kajtek88r
  • 330 posts

Posted 25 March 2012 - 21:17

Po pierwsze moim zdaniem bez sensu jest takie połączenie, chociażby ze względu na aplikacje i jedno konto które możesz mieć w itunes do wszystkich urządzeń. Zdecydowanie polecam iPhone 4

Nigdy nie miałem Iphona więc nie wiem jak trzyma bateria przy mocnym użyciu więc warto by było gdybyś poczytał na ten temat a potem się zdecydował..

Katuje telefon non stop whatsappem, muzyką. Wifi bądź 3g sieć chodzi na okrągło. Bateria starcza mi przynajmniej od rana do wieczora(na wszelki ładuję w nocy i tak, testy baterii i podejście "ma się calutka wyładować, nie doładowuję!" już mni przesło)

#11 geresz

geresz
  • 120 posts

Posted 25 March 2012 - 22:02

No właśnie - przy układzie o którym pisałem ładowanie było co 2-3 dni. To jest ten plus dwóch urządzeń, o minusach każdy wie. Zależy indywidualnie ale plusem może być dla kogoś również fakt posiadania i androida i iOS-a. Nie obstaje za którymś z wariantów, po prostu przekazuję swoje spostrzeżenia.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users