1. Sprawdź po combo
2. zrób czystą instalkę i zobacz jak działa 10.7 - sprawdź również smart dysku możliwe, że siada i stąd biorą się problemy z zacinaniem systemu
OSX Lion na Macbook Pro 15 cali zawiesza się w dziwny sposób
Rozpoczęty przez
VictorX
, 24 mar 2012 18:47
28 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 czerwca 2013 - 11:18
Napisano 24 czerwca 2013 - 11:24
10.7 na czysto działa świetnie, niema najmniejszych zacięć, wszystko płynnie, elegancko.
Uruchomiłem program "narzędzie dyskowe" i wykonałem sprawdzenie dysku. Wyskoczył krytyczny błąd . Program kazał mi uruchomić komputer z wciśniętym Commadn + R.. zrobiłem jak kazał, ale podczas wczytywania (wyskoczyło logo Apple, puściłem skrót klawiszowy) zaciał się, stał 30 minut i nic nie zrobił.. zebatka dalej się kręciła.. więc wyłączyłem go przytrzymując POWER.. czy to oznacza ze mam do wymiany dysk ? jak wykonać czysta instalkę, jak nie mam płyty z systemem ?
Napisano 20 kwietnia 2014 - 23:16
Witam. Czy ktoś rozwiązał ten problem? Ja mam też te zwieszki na MBP 15 cali z 2008roku. Kombinowałem różne rzeczy, wymieniłem dysk, instalowałem różne wersje systemu, czyściłem i resetowałem. Na nic się zdało. Po wielu próbach uruchomiłem test Apple Hardware Test ale ten też się zwiesił chyba przy testowaniu pamięci. Czy to może być problem z pamięcią?
Napisano 22 kwietnia 2014 - 22:10
Może.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty