Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

OSX Lion na Macbook Pro 15 cali zawiesza się w dziwny sposób

• Zamknięty Temat jest zamknięty
28 odpowiedzi w tym temacie

#26 DanielF

DanielF
  • 5 773 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 24 czerwca 2013 - 11:18

1. Sprawdź po combo 2. zrób czystą instalkę i zobacz jak działa 10.7 - sprawdź również smart dysku możliwe, że siada i stąd biorą się problemy z zacinaniem systemu

#27 mtimos

mtimos
  • 11 postów
  • SkądŁódż

Napisano 24 czerwca 2013 - 11:24

10.7 na czysto działa świetnie, niema najmniejszych zacięć, wszystko płynnie, elegancko. Uruchomiłem program "narzędzie dyskowe" i wykonałem sprawdzenie dysku. Wyskoczył krytyczny błąd . Program kazał mi uruchomić komputer z wciśniętym Commadn + R.. zrobiłem jak kazał, ale podczas wczytywania (wyskoczyło logo Apple, puściłem skrót klawiszowy) zaciał się, stał 30 minut i nic nie zrobił.. zebatka dalej się kręciła.. więc wyłączyłem go przytrzymując POWER.. czy to oznacza ze mam do wymiany dysk ? jak wykonać czysta instalkę, jak nie mam płyty z systemem ?

#28 wujio

wujio
  • 142 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 kwietnia 2014 - 23:16

Witam. Czy ktoś rozwiązał ten problem? Ja mam też te zwieszki na MBP 15 cali z 2008roku. Kombinowałem różne rzeczy, wymieniłem dysk, instalowałem różne wersje systemu, czyściłem i resetowałem. Na nic się zdało. Po wielu próbach uruchomiłem test Apple Hardware Test ale ten też się zwiesił chyba przy testowaniu pamięci. Czy to może być problem z pamięcią?

#29 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 22 kwietnia 2014 - 22:10

Może.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych