Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nie można odtworzyć iPhone'a ". wystąpił nieznany błąd(-1)

• Please log in to reply
32 replies to this topic

#26 deryl4

deryl4
  • 76 posts

Posted 14 October 2012 - 21:39

w końcu uruchomiłem telefon. Wgrywając czysty soft 6.0 standardowo wyskoczył błąd (-1) telefon cały czas wisiał na kabelku + itunes. Odpaliłem najnowszy Redsn0w 0.9.15b1 i zrobiłem jailbreka. Telefon się włączył. Teraz telefon nie wykrywa sieci komórkowej, brak wifi, bluetooth. Nie pokazuje wersji BB. To znaczy, że uwalony jest baseband ?

#27 diesel2117

diesel2117
  • 1743 posts
  • SkądKatowice PL

Posted 14 October 2012 - 22:13

w końcu uruchomiłem telefon. Wgrywając czysty soft 6.0 standardowo wyskoczył błąd (-1) telefon cały czas wisiał na kabelku + itunes. Odpaliłem najnowszy Redsn0w 0.9.15b1 i zrobiłem jailbreka. Telefon się włączył. Teraz telefon nie wykrywa sieci komórkowej, brak wifi, bluetooth. Nie pokazuje wersji BB. To znaczy, że uwalony jest baseband ?

Niekoniecznie.
Wgraj jeszcze raz 6-tkę, wyskoczy błąd -1 zapewne, ale się nie martw bo system się wgra. Ściągnij TinyUmbrella (najnowszą), podłącz telefon kiedy znów jest w trybie awaryjnym (PO WGRANIU SOFTA Z BŁĘDEM -1), z lewej listy wyboru wybierz swojego iphona następnie kliknij "Exit recovery", zaraz jak iphona ekran zrobi się czarny ekran odłącz telefon od usb i system powinien wstać

#28 deryl4

deryl4
  • 76 posts

Posted 15 October 2012 - 06:10

Niekoniecznie.
Wgraj jeszcze raz 6-tkę, wyskoczy błąd -1 zapewne, ale się nie martw bo system się wgra. Ściągnij TinyUmbrella (najnowszą), podłącz telefon kiedy znów jest w trybie awaryjnym (PO WGRANIU SOFTA Z BŁĘDEM -1), z lewej listy wyboru wybierz swojego iphona następnie kliknij "Exit recovery", zaraz jak iphona ekran zrobi się czarny ekran odłącz telefon od usb i system powinien wstać

Niestety nie pomogło. Robiłem tak jak napisałeś i telefon wisi na kabelku + iTunes

#29 nodi32

nodi32
  • 588 posts
  • SkądRadom!

Posted 15 October 2012 - 17:59

Wczoraj chyba, wyszedł redsn0w 0.9.15b1, Na Dev-Team Blog piszą że; *untethered 6.0 jailbreak on old-bootrom 3GS-czyli trwały JB dla 3GS'a, old bootrom *Cydia now included in the tethered 6.0 jailbreak on A4 devices- Automatyczna instalacja Cydii podczas JB. I co najważniejsze: *block the BB update for any 3GS or iPhone4 restore (past, present, or future — no redsn0w update required) using Extras->Even More->Restore Ja to rozumiem tak że: blokuje podniesienie Basebandu dla restore 3gs'a i czwórki, aby użyć Extras->even more->Restore. A u mnie to wygląda tak: Wchodzę po kolei i klikam restore, następnie klikam przycisk "IPSW", wskazuje iOS 6.0 i wyskakuje okienko: "redsn0w can modify this IPSW during restore to prevent baseband from being updated." Do wyboru jest tak i nie. Na moje oko oznacza to: redsn0w może zmodyfikować to "IPSW" podczas "restore" żeby zapobiec podniesieniu/aktualizacji basebandu. Klikam: Tak i każe mi wprowadzić iPka w DFU. Dalej nie wiem co będzie bo mam sprawnego iPhone'a, ale jak bym był na twoim miejscu to bym to wypróbował. Robisz na własną odpowiedzialność, ja daję tylko sugestie ;] może jeszcze poczekaj aż ktoś się wypowie co do mojego pomysłu :) Jak zrobisz to napisz co i jak ;] ---------------EDIT------------------ Sorki ;D nie zauważyłem tego posta że Ci się udało go uruchomić, moim zdaniem tak, masz uwalony Baseband :)

#30 deryl4

deryl4
  • 76 posts

Posted 15 October 2012 - 20:37

Sorki ;D nie zauważyłem tego posta że Ci się udało go uruchomić, moim zdaniem tak, masz uwalony Baseband :)

Skoro uwalony jest baseband to na dzień dzisiejszy co moge zrobić z telefonem (w sumie to już nie telefon bo nie posiada opcji dzwonienia :P) ? ktoś naprawia takie rzeczy i czy jest to opłacalne?

#31 nodi32

nodi32
  • 588 posts
  • SkądRadom!

Posted 16 October 2012 - 12:53

Jeszcze możesz spróbować wgrać BB od iPada :) Może się wgra i to pomoże, a i tak jak jest uwalony to czemu nie spróbować? ;] Tylko musisz poczekać aż będzie możliwość wgrania BB od iPada przy jailbreaku lub z CF'em iOS6. Jeżeli to nie pomoże to z tego co wiem to możesz wymienić płytę główną lub przelutować baseband, co do tej drugiej opcji to nie mam pewności czy ona istnieje ale gdzieś o niej czytałem. Nie wiem jednak czy będzie to opłacalne :) Na twoim miejscu sprzedał bym go na części lub jeszcze możesz udawać idiotę, że nie wiesz co się stało, że jest w trybie awaryjnym i sprzedać na allegro jako uszkodzony, czego nie popieram.

#32 Mateusz...

Mateusz...
  • 22 posts

Posted 25 December 2012 - 21:03

błąd (-1) przy restore 3GS Witam, nabyłem używanego iPhone'a 3GS z "padniętym" softem, próbowałem zrobić restore i wyskakiwał mi błąd 3194, w końcu jakoś się z tym uporałem (poprzez itunes, z włączonym iREB) i pod koniec wyskoczył mi błąd (-1) i znów mój "misterny plan poszedł w pi*du"... Czy wie ktokolwiek co to za błąd, na czym polega i jak się z tym uporać? Będę wdzięczny za każdą pomoc, pozdrawiam

#33 cygan421

cygan421
  • 8 posts

Posted 26 December 2012 - 11:05

Witam. Miałem identyczny problem z swoim iphonem Bład (-1) to wina Baseband. Prawdopodobnie iphone upadł i na układzie Baseband zrobiły sie zimne luty, wiec trzeba zrobić reflow albo reball układu, ale jeśli nie masz sprzętu i umiejętności to marne szanse na naprawę. Jedynie to jakiś super service. Koszt około 250 zł za taka naprawę. W jednym z moich iphonów pomógł reflow ale nie we wszystkich to działa czasami kulki sa tak zniszczone że trzba zrobić reball. Pozdrawiam.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users