Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie można odtworzyć iPhone'a ". wystąpił nieznany błąd(-1)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#1 nbf

nbf
  • 16 postów

Napisano 24 marca 2012 - 06:58

W końcu udało mi się dostać 3gs za bezcen, podobno był sprawny, podłączam go na dzień dobry, info ze jest w trybie awaryjnym i trza go przywrócić, no wiec przywracam, i pod koniec występuje błąd "Nie można odtworzyć iPhone'a ". wystąpił nieznany błąd(-1)" czy ktoś spotkał się z takim czymś?

#2 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 postów
  • SkądKalisz

Napisano 24 marca 2012 - 09:08

a próbowałeś zrobic jeszcze raz restore?

#3 nbf

nbf
  • 16 postów

Napisano 24 marca 2012 - 09:25

próbowałem kilka razy, i za każdym razem na sam koniec wyskakuje błąd (-1)

#4 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 24 marca 2012 - 09:50

Błędy ''z niską wartością'' są często spowodowane działaniem programów antywirusowych. Spróbuj wyłączyć na parę minut firewall i pozostałe zabezpieczenia i spróbuj ponownie.

#5 nbf

nbf
  • 16 postów

Napisano 24 marca 2012 - 10:01

zrobiłem ja pisałeś mattkally, znowu błąd (-1), odinstalowałem nawet wszystkie zapory, antywiry, reset kompa, wszystkie aktualizacje iTunes safari q itp, i ciągle ten sam błąd

#6 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 24 marca 2012 - 10:06

Używasz Win? Domyślną zaporę masz wyłączoną ? 1. After getting the error, when it asked again if I wanted to resume restore, I cancelled. 2. Phone auto-synced from iTunes, which I allowed. 3. After sync, I unplugged phone from computer, did a hard shut down on phone (wait 30sec-1min), then rebooted. 4. I began the configuration set-up process from the phone, picking "install from iTunes backup" when prompted. 5. I reconnected my phone to computer. 6. I selected (again) the option to restore from backup. Spróbuj tak.

#7 nbf

nbf
  • 16 postów

Napisano 24 marca 2012 - 10:26

tak, wyłączyłem z win zaporę, ten sposób tez nie działa ciągle ten sam błąd (-1), przy samym końcu odtwarzania wywala ten bląd w ituns przy informacji wszytko pisze n/d pojemność, oprogramowanie, i nr seryjny znalazłem -1 - błąd występujący podczas modyfikacji pliku IPSW nieaktualizującej wersji basebandu. Użyj TinyUmbrella aby wydostać się z trybu recovery. jak sie uzywa TinyUmbrella? dodam ze naprawdę zaczynam przygodę , i strasznie nie ogaraniam

#8 rrrrr5

rrrrr5
  • 2 postów

Napisano 24 marca 2012 - 18:32

Heja i znów probremik z iphone;p Ale postaram sie pomuc.
znam dwa ciekawe sposoby które mogą wyleczyć iphone. (poleczam pierwszy sposób który podam niżej bo sam osobiście go używałem i mi pomógł) ale drógi też może sie przydać.

Sposób 1.

a)potrzebujesz do tego:
- Redsn0w 0.9.6rc16 (Windows)- link: [url]https://sites.google.com/a/iphone-dev.com/files/home/redsn0w_win_0.9.6rc16.zip?attredirects=0&d=1[/url]

- iOS 4.2.1-CUSTOM iphone 3gs- link: [url=http://hotfile.com/list/1475899/57016f1]Hotfile.com: 1-CLICK Dateihoster[/url]

- iOS 4.2.1-apple original firmware- link: [url]http://appldnld.apple.com/iPhone4/061-9895.20101122.Cdew2/iPhone2,1_4.2.1_8C148a_Restore.ipsw[/url]

B) Ok jak masz już wszystko pobrane rozpakuj program Redsn0w 0.9.6rc16 np. na pulpicie. Wejdź do tego folderu co wypakowałeś najedź myszką na plik ''redsn0w'', naciśnij prawy przycisk myszy i właściwości. Wybierz zakładkę zgodność i w trybie zgodności musi być zaznaczone haczykiem ''Uruchom ten program w trybie zgodności z: SYSTEM WINDOWS XP (Z DODATKIEM SERVICE...)''
Oraz zaznacz w tej samej zakładce: ''URUCHOM TEN PROGRAM JAKO ADMINISTRATOR" - na koniec zastosuj i ok.

c) Teraz włącz iphone i podłącz do kompa przez usb.

d) Uruchom teraz program redsn0w tym plikiem co przed chwilką modyfikowałeś. Naciśnij Browse i wyszukaj plik który pobrałeś:
iOS 4.2.1-apple original firmware (pamiętaj nie ten co ma w nazwie custom, on i tak jest spakowany to narazie go nie ruszaj!!!)
Jak znalazłeś to zaznacz plik i naciśnij otwórz, chwilke odczekaj i naciśnij NEXT, teraz odznacz wszystkie kwadraciki a zaznasz ostatni
"JUST ENTER PWNED DFU MODE RIGHT NOW'' i NEXT. teraz masz krótki komunikat i zanim naciśniesz NEXT złap iphone w rękę i przygotuj palec na power, jak naciśniesz NEXT to zaraz po wciśnij power na iphone (górny przycisk) trzymaj go cały czas po 3 sekundach naciśnij przycisk home i trzymaj obydwa, i po 10 sekundach puść power ale trzymaj cały czas home aż zacznie się instalacja (program będzie mierzył czas :D ). jak na programie pojawi się napis DONE! możesz zamknąć program iphone ma wyłączony wyświetlacz i nie próbuj go włączać ani odpinać od kompa!!!!!

e) teraz rozpakuj Ios custom na pulpicie najlepiej.

f) odpal itunes wyskoczy ci okienko z wykrzyknikiem i naciśnij ok! Teraz trzymaj ''SHIFT" i naciśni otwórz tam w itunes . odszukaj ios custom ten co przedchwilą wypakowałeś i go otwóż teraz już tylko czekaj na koniec instalacji!!!

POWODZENIA

#9 nbf

nbf
  • 16 postów

Napisano 24 marca 2012 - 22:50

zrobiłem krok po kroku tak jak opisałeś, ( z ta instrukcja to nawet moja zona po humanistyce dala by rade, respect) przy podpunkcie "F" na stracie pojawil sie blad 3194 (3194 - występuje podczas próby instalacji starszego niż najnowszy oprogramowania. Rozwiązaniem jest jedynie posiadanie plików SHSH dla danego softu i użycie przekierowania w pliku host na serwer aktywacyjny saurika.) cokolowiek to znaczy czuje sie jeszcze gorzej jak rano niestety 2 sposobu nie zdążyłem przeczytać, chyba łamał regulamin

#10 Duchu_87

Duchu_87
  • 25 postów

Napisano 25 marca 2012 - 09:57

spróbuj jeszcze raz tylko w TinyUmbrella włącz opcje "start TSS server" Umbrella uruchamiasz jako administrator !!...może masz pliki SHSH chociaż przez cydie zapisane....

---------- Wpis dodano o 10:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:50 ----------

a jeżeli nie pójdzie..to spróbuj wgrać jakiś nowszy soft...jeżeli masz bb 6.15.00 to i tak już nie masz GPS...a jeżeli masz jakiś sensowny bb to przerób oprogramowanie żeby zachował bb...najlepszym wyjściem było by 5.0.1 ale na chwile obecną chyba się nie da:/ więc może 5.1 ale tam znów nie ma trwałego JB

#11 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 25 marca 2012 - 22:07

Przypominam autorowi, że na forum piszemy zgodnie z zasadami jęz. polskiego. Ponowne pisanie bez wielkich liter na początku zdania skieruje temat do kosza. Proszę przeczytać TO.

#12 ojciec.

ojciec.
  • 3 postów

Napisano 05 września 2012 - 16:35

Odgrzewam kotleta z polecenia moderatora.

Witam.

Od razu chciałbym zaznaczyć: iFanem nie jestem, iUserem też nie, po prostu próbuję pomóc koledze z jego sprzętem. ;)

Sprzęt kupiony na allegro po jakichś zabawach z softem, szczegółów nie znam.

iP 3G jeśli dobrze rozpoznałem, nie 3GS.
Na początku telefon poprosił coby go pod iTunes podłączyć, jednak po podłączeniu nie chciał współpracować ani on z programem (zero reakcji) ani program z nim (pojawiał się w menu iTunes na chwilkę ale nic więcej się nie działo). Dało się telefon zablokować, dało się dzwonić alarmowo, telefon jednak po kilku minutach się restartował.

Tak więc po krótkiej lekturze internetów wprowadziłem telefon w tryb DFU i zaktualizowałem go, program na sam koniec poinformował mnie radośnie błędem o kodzie -1 i aktualnie telefon włącza się, pokazując następujący obrazek na swym ekranie:
Dołączona grafika

Znalazłem gdzieś coś o tym, że przyczyną błedu -1 może być antywirus czy też zapora systemowa więc unieszkodliwiłem je, niestety różnicy brak - dalej wyskakuje bład -1 a telefon nie działa jak powinien.

Co teraz drodzy państwo?

#13 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 05 września 2012 - 18:27

Odgrzewam kotleta z polecenia moderatora.

Witam.

Od razu chciałbym zaznaczyć: iFanem nie jestem, iUserem też nie, po prostu próbuję pomóc koledze z jego sprzętem. ;)

Sprzęt kupiony na allegro po jakichś zabawach z softem, szczegółów nie znam.

iP 3G jeśli dobrze rozpoznałem, nie 3GS.
Na początku telefon poprosił coby go pod iTunes podłączyć, jednak po podłączeniu nie chciał współpracować ani on z programem (zero reakcji) ani program z nim (pojawiał się w menu iTunes na chwilkę ale nic więcej się nie działo). Dało się telefon zablokować, dało się dzwonić alarmowo, telefon jednak po kilku minutach się restartował.

Tak więc po krótkiej lekturze internetów wprowadziłem telefon w tryb DFU i zaktualizowałem go, program na sam koniec poinformował mnie radośnie błędem o kodzie -1 i aktualnie telefon włącza się, pokazując następujący obrazek na swym ekranie:
Dołączona grafika

Znalazłem gdzieś coś o tym, że przyczyną błedu -1 może być antywirus czy też zapora systemowa więc unieszkodliwiłem je, niestety różnicy brak - dalej wyskakuje bład -1 a telefon nie działa jak powinien.

Co teraz drodzy państwo?

Wgraj soft zrobiony Snowbrezzem, wcześniej wprowadź telefon w pwng DFU irebem albo redsnowem.

#14 ojciec.

ojciec.
  • 3 postów

Napisano 05 września 2012 - 22:44

A podpowiedział byś mi jak mam przygotować ten soft? Zidentyfikowałem telefon i jednak to 3GS, przepraszam za zamieszanie. Ogólnie nie wiem ani jaką mam wersję BootLoadera ani jakiego iOSa wgrywać - jak mam to dobierać?

#15 deryl4

deryl4
  • 76 postów

Napisano 25 września 2012 - 15:10

Mam Iphona 3GS ios 5.0.1 po JB. telefon funkcjonował dobrze kilka miesięcy. Nagle pojawił się problem taki, że telefon zgubił zasięg i się zresetował. Po ponownym uruchomieniu zamiast zasięgu sieci komórkowej miałem napis "szukam". Na zablokowany ekranem była informacji związana z aktywowaniem telefonu. Gdly dałem na telefonie odblokuj to telefon się resetował i było logo iTunes + kabelek. Gdy próbowałem wgrać nowy czysty soft 5.1.1 przez iTunes (shift+odtwórz) wyskoczył mi błąd 3194 (oznaczający że nie mogę wgrać ios 5.1.1 ponieważ dostępny już jest ios 6.). Pobrałem nową wersje ios 6 i również próbowałem wgrać czysty soft przez itunes. I w tym momencie mam taki problem jak kolega z pierwszego postu tzn. wyskakuje na komputerze błąd "Nie można odtworzyć iPhone'a ". wystąpił nieznany błąd(-1)" przy ok 60-70% instalacji . Wyłączałem zapore, antywirusy itd. ciągle wyskakuje błąd. Próbowałem instalacji na 3 komputerach (win7, Vista, XP). Co mogę zrobić aby odpalić telefon ? Nie wiem czy to ważna informacja ale telefon fabrycznie jest bez simlocka. Z góry dziękuje za pomoc

#16 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 25 września 2012 - 15:18

Ja ostatnio robiłem 3GS'a przy którym wyskakiwał błąd -1, i powiem wam(wszystkim którzy tu pisali) że wgrałem hatywowanego softa zrobionego przez Sn0wbreeze i po uruchomieniu potwierdziło się moje przeczucie :) iPhone miał uwalony BaseBand :D Możesz go jeszcze potrzymać aż zrobią coś co pozwoli na wgranie softa z Haktywacją, bez podnoszenia BB :) wtedy sprawdzisz czy wgra się oprogramowanie i czy działa :)

#17 deryl4

deryl4
  • 76 postów

Napisano 25 września 2012 - 15:37

Do wgrania softu za pomocną Sn0wbreeze ma to znaczenie, że nie posiadam na komputerze zapisanych plików SHSH ?

#18 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 25 września 2012 - 15:47

Tak :) Jeżeli nie masz tych plików to nie wgrasz iOS 5.1.1. Tylko iOS 6, na którym nie ma możliwości zrobienia CF'a, czyli nie można haktywować i wgrać bez podnoszenia BB :)

#19 deryl4

deryl4
  • 76 postów

Napisano 25 września 2012 - 16:26

a co w takiej sytuacji zrobić żeby wgrać iOS 6 ? :) jakim sposobem ? standardowy przez iTunes (shift+odtwórz) nie działa - wywala błąd "... (-1) "

#20 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 25 września 2012 - 18:23

Mi się nic nie chciało wgrać :) Nie wiem może ktoś inny Ci napisze jak się da wgrać cokolwiek ale wątpię że Ci się uda. Jak masz uwalony BB to płyta główna do wymiany :) Musisz wgrać softa zmodyfikowanego który nie podnosi BB,może spróbuj zrobić przez redsn0w 0.9.13dev4. To jest chyba najnowszy. Jak ja próbuję zrobić takiego softa do iPhone 4 to mi wyskakuje że iOS6 dla iPhone 4 jest na razie nie wspierany. Ale możesz sprawdzić jak z 3GS. Taka mała instrukcja :) uruchamiasz redsn0w->extras->Custom IPSW. wskazujesz paczkę z iOS6 dla 3GS Przygotuje Ci softa, następnie uruchamiasz ponownie redsn0w i klikasz extras->pwned dfu i robisz to co tam jest napisane(wprowadzasz w dfu). Później z shiftem klikasz odtwórz i wskazujesz softa z redsn0w, on się będzie zwał no_BB**********.ipsw(coś w tym stylu) jak w ogóle jest możliwość zrobienia takiego manewru :) sprawdzić nie zaszkodzi. Jak Ci się wgra i tel się uruchomi, to spróbuj aktywować, jak nie będzie wyszukiwał sieci i np. nie będzie łączył się z WiFi to uwalony baseband :D

#21 deryl4

deryl4
  • 76 postów

Napisano 25 września 2012 - 18:47

niestety nie mogę zrobić zmodyfikowany soft w redns0w. Gdy próbuje zrobić to wersją, który podałeś wyskakuje taki komunikat "Sorry, only firmware 4.3.3 and non-beta 5.0+ are supported for iPhone 3GS right now". Gdy próbowałem przez nowszą wersję 0.9.14b2 wyskakuje informacja "Unrecognized bulid" :/

#22 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 25 września 2012 - 21:51

No właśnie :D czyli tak jak mówiłem :D narazie możesz tylko poczekać aż będzie możliwość zrobienia CF'a z iOS6 :)

#23 deryl4

deryl4
  • 76 postów

Napisano 25 września 2012 - 22:29

ok dzieki za pomoc. póki co czekam na możliwość zrobienia CF`a iOS6

#24 lovtza

lovtza
  • 128 postów

Napisano 26 września 2012 - 10:40

(-1) Witam U mnie byla taka sama sytuacja. Za 5 razem poszlo Iphone 4 byl na nim 5.1.1 z JB redsnow, wrzucalem 6.0 z itunsa normlanie. Wszystko poszlo ok, dane tez przywrocil. Pozdrawiam

#25 deryl4

deryl4
  • 76 postów

Napisano 26 września 2012 - 13:18

u mnie niestety nawet iOS 6 nie chce przyjąć, próbowałem już chyba 20 razy :/

Witam
U mnie byla taka sama sytuacja.
Za 5 razem poszlo
Iphone 4 byl na nim 5.1.1 z JB redsnow, wrzucalem 6.0 z itunsa normlanie.
Wszystko poszlo ok, dane tez przywrocil.
Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych