chciałem się podzielić z Wami krótką historyjką o Serato ITCH i zapytać czy miał ktoś podobne przygody.
Otóż mam śweiżo zainstalowany soft (S.ITCH) i biblioteka tracków wymaga analizy (żeby utwory się szybko otwierały bez zbędnego zajmowania procka). W trakcie analizy soft zajmuje całość CPU (do 199%). I tu niespodzianka temperaturowa - po minucie/dwóch analizowania muzyki wiatraki w moim 13" MBP szaleją (to jest model pozny 2009, 2.53GHz, 4 RAM). Zassałem iStat Pro aby zobaczyć co się dzieje i monitoring temperatur pokazał, że CPU nagrzewa się b. szybko a wiatraki nie przyspieszają. Aż dojdzie temperatura na CPU do 95-99' - wtedy wiatrak się rozkręca ze swoich 2000RPM aż do 6000RPM.
Czy to normalne? Poczytałem trochę tu wątków o temperaturach w MBP ale takiego przypadku nie znalazłem. Czy to może oznaczać "błąd" pasty termoprzewodzącej między prockiem i radiatorem? I pytanko najważniejsze: czy takie skoki temperatury są bezpieczne dla komputera?
Dzieki,pozdrawiam
Aha, gdzieś tu wyczytałem, że muszę podać dowód szukania na forum, oto on: http://myapple.pl/ko...peratury-2.html