Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad w polskim Apple Store

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1452 odpowiedzi w tym temacie

#901 wolfik

wolfik
  • 56 postów

Napisano 06 czerwca 2012 - 12:32

Ja po 4 wymianach zdecydowałem kupić w ispocie w silesi katowice.
Ekran tym razem super, bez przebarwien czy innych bad pixeli. Wszystko pieknie. Tylko jest jedno ale.....
Niestety pod ekranem jest jakis paproch, kurz czy cos takiego:( myslalem na poczatku ze to bad pixel ale po wylaczeniu ipada dalej to widac pos szklem. Niestety
Na bialym tle safari jest to widoczne i wyglada jak dead pixel. Szczescie w nieszczesciu ze nie jest na stodku tylko 1cm od krawedzi. Ale jak pisalem widoczne jest. No i mam dylemat. Co z tym robic. Znow wymieniac czy juz to olać.
W ispocie powiedzieli ze do 48h mam czas zeby zglaszac zastrzezenia ale nie wiem jakby zareagowali na 100% dobrego ipada z tylko jednym syfkiem pod ekranem. Nawet to nie jest dead pixel przeciez.
Ehhhh sam nie wiem

Miałem bardzo podobną sytuacja z ipodem touch. Miałem jakiś paproch i w dodatku na środku ekranu. Nie oddałem go jednak, po prostu pogodziłem sie z wadą. Po kilku miesiącach paproch się przesunął i spadł do roku ekranu (na taką czarną ramka dookoła matrycy) i tam już został. Światło które pada na takie paprochy od strony matrycy bombarduje jego cząsteczki. W końcu kiedyś odpadnie :)

#902 torell

torell
  • 142 postów

Napisano 06 czerwca 2012 - 13:01

Mam iPada 1, miałem jechać do MM kupić sobie 3, bo zaczął mi się męczyć wzrok już na tej 1, ale nie wiem, czy nie będzie tylko gorzej. Bo w swojej 1 jakoś nie dostrzegam żadnych wad ekranu.

#903 buruuburu

buruuburu
  • 42 postów

Napisano 06 czerwca 2012 - 13:20

torell ja w niedziele kupiłam nowego iPada i jak na razie wad na szczęście brak :)

#904 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 czerwca 2012 - 13:40

Najlepiej kupić w miejscu, gdzie wcześniej ustalisz, że jeśli będzie jakaś wada, to bez problemu Ci wymienią. Ja już załatwiłem wymianę w AOS i jak kolejny przyjdzie nie taki jak powinien, to właśnie kupię w ten sposób.

#905 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 06 czerwca 2012 - 13:51

Mam iPada 1, miałem jechać do MM kupić sobie 3, bo zaczął mi się męczyć wzrok już na tej 1, ale nie wiem, czy nie będzie tylko gorzej. Bo w swojej 1 jakoś nie dostrzegam żadnych wad ekranu.

Lepszy zasikaniec z A5X niż dobry z A4, uwierz mi poczujesz ogromną różnicę i płynność działania względem 1 :) Bierz, może trafisz, a jak coś to oddasz.

#906 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 06 czerwca 2012 - 14:24

Ja dzisiaj zgłaszam wymianę ostatni raz. Później spróbuję w innym miejscu kupić.

No szkoda, że znowu masz problem :(. Ja się poddałem i wybrałem Samsunga na przetrwanie :)

#907 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 czerwca 2012 - 14:27

A nie wolałeś iPada 2 na przertwanie? :) Nabrałem już dużego dystansu do tej sprawy i nie denerwuje mnie to jak poprzednio :)

#908 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 06 czerwca 2012 - 14:30

Szok przyjdzie po tygodniu, dwóch... wejdziesz do Google play i stwierdzisz - kurde, nic tu nie ma przecież... to co było fajnego zainstalowałem w pierwsze 2 dni... :)
Chyba, że tylko ci na czytaniu zależy, ale to też jest słabsze na proporcjach ekranu androidów.

Zauważyłem, że mam pełno gier na zarówno iPhonie jak i iPadzie i w nic nie gram. Jak mam czas grać to gram na X360 lub leżąc na PS Vita. Teraz tablet wykorzystuje jako czytnik RSS. Sam jestem ciekawy co będzie za kilka tygodni, bo sporo się dowiem o tym czego tak naprawdę potrzebuję :)

---------- Wpis dodano o 15:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:29 ----------

A nie wolałeś iPada 2 na przertwanie? :)
Nabrałem już dużego dystansu do tej sprawy i nie denerwuje mnie to jak poprzednio :)

Myślałem o iPadzie 2, ale będąc w Euro Agd oglądałem ekran wystawionej 2 i też był zasikany. W ciągu 30s podjąłem męską decyzję i wyszedłem z Samsungiem.

#909 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 czerwca 2012 - 14:44

Dziwne. Nie widzialem jeszcze zasikanej dwojki. Czesc ekranu byla zolta czy caly?

#910 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 06 czerwca 2012 - 16:28

Dziwne. Nie widzialem jeszcze zasikanej dwojki. Czesc ekranu byla zolta czy caly?

Część ekranu. Tzn górny prawy róg. Chyba, że to nie byłą 2 a 3. W momencie kiedy zobaczyłem skazę miałem dosyć i odłożyłem.

#911 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 czerwca 2012 - 16:58

Kolejna sztuka już wysłana. Najpóźniej dotrze w poniedziałek. Tak na marginesie - szybko załatwili wymianę.

#912 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 06 czerwca 2012 - 17:16

Kolejna sztuka już wysłana. Najpóźniej dotrze w poniedziałek.
Tak na marginesie - szybko załatwili wymianę.

Czy Ty wierzysz jeszcze, że trafisz dobry egz?

#913 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 postów

Napisano 06 czerwca 2012 - 17:19

Ja Was podziwiam za wytrwałość ja już bym dawno nie wytrzymał a tak na marginesie to byłem niedawno w MM i z wystawionych iapadów 2 były dobre a 2 zasikane.

#914 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 06 czerwca 2012 - 17:25

Ja Was podziwiam za wytrwałość ja już bym dawno nie wytrzymał a tak na marginesie to byłem niedawno w MM i z wystawionych iapadów 2 były dobre a 2 zasikane.

A w ciemnym pomieszczeniu okazało by się, że z dwóch dobrych jeden nie miał uszczelki :) No ja już nie wytrzymałem i odpuściłem przynajmniej czasowo.

#915 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 06 czerwca 2012 - 17:30

Może to po prostu wzrok płata wam figle i widzicie już wszędzie żółte poświaty...? :) Jeśli dziesiątki ipadów z różnych dostaw wykazują coś takiego, to raczej jest to cecha ekranów retina i coś z czym trzeba się pogodzić, tak jak z inną retiną w iphonach 4s niż w 4. Dam głowę, że i crisco i beldmondoo zauważyliby żółte poświaty w ipadach userów, którzy piszą tu, że mają perfekcyjne sztuki!!!

#916 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 czerwca 2012 - 19:08

Paru userów na forum zarzeka się, że takie posiada, więc jakaś szansa jest, choć osobiście nie widziałem dobrego ;)

---------- Wpis dodano o 20:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:31 ----------

Może to po prostu wzrok płata wam figle i widzicie już wszędzie żółte poświaty...? :)
Jeśli dziesiątki ipadów z różnych dostaw wykazują coś takiego, to raczej jest to cecha ekranów retina i coś z czym trzeba się pogodzić, tak jak z inną retiną w iphonach 4s niż w 4.
Dam głowę, że i crisco i beldmondoo zauważyliby żółte poświaty w ipadach userów, którzy piszą tu, że mają perfekcyjne sztuki!!!

Z tego co mi wiadomo, to w iPhonach nie ma problemu różnokolorowych ekranów, a to też Retina jak sam wspomniałeś.
W każdym moim egzemplarzu nie szukałem na siłę, baa, próbowałem czasami zlekceważyć problem i normalnie używać, lecz te różnice tak bardzo były widoczne, że niestety komfortowe korzystanie ze sprzętu było niemożliwe.

#917 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 06 czerwca 2012 - 19:12

Dam głowę, że i crisco i beldmondoo zauważyliby żółte poświaty w ipadach userów, którzy piszą tu, że mają perfekcyjne sztuki!!!

Mogło by tak być, jak piszesz. Ekran iPhona 4S ja mam akurat idealny. Wzrok mam dobry. Ostatnio znajomy kupił auto używane i podobno bezwypadkowe:) Okazało się, że ja widziałem inny odcień lakieru. On nie widział. Na badaniach technicznych ujawnili, że auto zaliczyło dzwon:)

#918 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 czerwca 2012 - 19:12

Paru userów na forum zarzeka się, że takie posiada, więc jakaś szansa jest, choć osobiście nie widziałem dobrego ;)

---------- Wpis dodano o 20:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:31 ----------

Z tego co mi wiadomo, to w iPhonach nie ma problemu różnokolorowych ekranów, a to też Retina jak sam wspomniałeś.
W każdym moim egzemplarzu nie szukałem na siłę, baa, próbowałem czasami zlekceważyć problem i normalnie używać, lecz te różnice tak bardzo były widoczne, że niestety komfortowe korzystanie ze sprzętu było niemożliwe.

Zapraszam do Szczecina, abyś się przekonał, że są normalne iPady, również jak masz bliźej to do Kijowa, mój brat również takiego posiada.

#919 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 czerwca 2012 - 19:17

Zapraszam do Szczecina, abyś się przekonał, że są normalne iPady, również jak masz bliźej to do Kijowa, mój brat również takiego posiada.

Nie pisałem przecież tego z ironią, bo samemu zależy mi na otrzymaniu sprzętu, który będzie pozbawiony wad. Po prostu zazdroszczę, że Tobie i bratu udało się nabyć iPada, który jest taki, jakie powinny być wszystkie, a przynajmniej większość.
Wierzę na słowo i dlatego dalej próbuję "ustrzelić" takiego :)

#920 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 06 czerwca 2012 - 19:24

W iphonach 4s jest taki problem - zauważony i tu i na forach zagranicznych, że kolory są cieplejsze, biały jest żółtawy a nie niebieskawy, widać to też na niebieskiej ramce safari czy ustawień, odcień jest zupełnie inny. Normalnie nic nie widzisz, zauważasz różnice dopiero jak położysz obok starego iphona4. Co nie znaczy, że jest to wada wyświetlacza.

#921 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 czerwca 2012 - 19:28

Ale ekran ma jednolitą barwę, a nie połowę różową, a połowę zieloną. Wiem o czym mówisz, znam te przypadłość, ale to jest inna sprawa. Co innego (drugi przykład), gdy cały ekran jest OK, a lewy góry róg jest ewidentnie zażółcony.

#922 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 06 czerwca 2012 - 19:28

Nie tylko 4s, u mnie w domu dwie 4 z czego jedna zimna druga ciepła (żółta). Ta druga ma bardzo podobny odcień do ipada.

#923 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 06 czerwca 2012 - 19:30

Normalnie nic nie widzisz, zauważasz różnice dopiero jak położysz obok starego iphona4. Co nie znaczy, że jest to wada wyświetlacza.

Ja o tym wiem, bo żona ma "po mnie" iPhona 4. Ekran 4S jest inny w stosunku do 4. Ale w 4S mam ekran jednolity w sensie, że nie ma nierównych barw i to mi odpowiada.

---------- Wpis dodano o 20:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:28 ----------

Za gwarancję, że kupie kolejną sztukę i będzie taka jak oczekuje wiele bym dał.

#924 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 06 czerwca 2012 - 19:37

Ja jestem ze Szczecina i ze sprzetem apple mam doczynienia od pierwszego wypuszczonego iphone. Zawsze mialem sokoli wzrok do wyswietlaczy, teraz moj ipad jest wymieniany poraz czwarty i uwierz mi nie szukam tego na sile... Ja rowniez jak mar99, chce tylko sprzet bez wady, a szczegolnie wyswietlacz ktory caly czas ogladasz podczas uzytkowania. Powiem szczerze ze moge zobaczyc Twoje idelne ipady, gorzej jak znajde w nim wade, ktora pozniej juz sam bedziesz widzial caly czas ;)... Tak jak juz wczesniej pisalem do poki mojemu przyjacielowi i narzeczonej nie pokazalem o co chodzi nikt nic nie zauwazyl, i mysle ze by na tym sie nie skupili, ja poprostu takie rzeczy widze od razu i to jest moj problem...

#925 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 czerwca 2012 - 19:55

Mam jednego iPada, drugiego ma brat. Jak dla mnie jest normalny. Przed chwilą właczylem białą kartkę i jasność na maksa, i nie widzę plam, żółci itp. Żona rówńież tego nie widzi i kumpel też, może mamy wady wzroku, a może jest normalny. Nie wiem ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych