Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowy iPad w polskim Apple Store

• Please log in to reply
1452 replies to this topic

#426 Łukasz CIN

Łukasz CIN
  • 190 posts
  • SkądKruszwica

Posted 13 April 2012 - 11:41

Ja tu widzę, że nie jesteś w tym osamotniony :<
Tak straszycie, że boję się pójść do sklepu.

Nie bój się!
Ja wczoraj dostałem i wszystko jest OK.

#427 kusiek

kusiek
  • 832 posts

Posted 13 April 2012 - 11:55

Dziś będę miał moja 4 sztukę. Panowie jak ja bym chciał mieć wreszcie dobry sprzęt jak Wy:)

Trzymam kciuki,

już Ci się należy ;)

#428 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 13 April 2012 - 12:28

Panowie dostałem właśnie. Ekran ok, bajeczny, bez przebarwień. Jak nie wyskoczy hot pixel to jestem na tym etapie mega zadowolony :):):):)

#429 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 posts

Posted 13 April 2012 - 12:31

Panowie dostałem właśnie. Ekran ok, bajeczny, bez przebarwień. Jak nie wyskoczy hot pixel to jestem na tym etapie mega zadowolony :):):):)

super nareszcie ci się udało:)

#430 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 13 April 2012 - 12:34

super nareszcie ci się udało:)

Ostatnio po kilku godzinach hot wyszedł. Oby teraz było ok:)

#431 kondi552

kondi552
  • 97 posts
  • SkądŁomża, PL

Posted 13 April 2012 - 12:58

@papux Niestety nie mogę dać Ci zdjęcia bo iPad jest już zapakowany i czeka na kuriera.

#432 SilentFisher

SilentFisher
  • 192 posts

Posted 13 April 2012 - 14:15

@crisco Napisz pózniej czy masz już iPada bez wad.

#433 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 13 April 2012 - 16:01

Ekran nie ma przebarwień i hot pixel. Ale w jednym miejscu pod ekranem nie ma uszczelki i światło widać...[ATTACH=CONFIG]10869[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]10869[/ATTACH][ATTACH]10869[/ATTACH]

#434 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 posts

Posted 13 April 2012 - 16:08

Ekran nie ma przebarwień i hot pixel. Ale w jednym miejscu pod ekranem nie ma uszczelki i światło widać...[ATTACH=CONFIG]10869[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]10869[/ATTACH][ATTACH]10869[/ATTACH]

o kurcze nie wygląda to dobrze hmm...

#435 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 April 2012 - 16:15

@crisco wymieniaj i narób bałaganu w apple. nie wyobrażam sobie wymieniać 4 razy bez żadnej gratyfikacji. masz miesiąc zamrożoną kasę i brak sprzętu

#436 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 13 April 2012 - 16:15

Już dzwoniłem do nich i odsyłam znowu. Zaoferowali 200 zł na burbon za straty moralne. Poprosili o wysłanie fotki celem przekazania do działu kontroli jakości w interesie nas wszystkich:) Ale faktycznie to kabaret już się robi i mam go dosyć. Za chwile ma być nowy Galaxy Tab 2.

#437 picik

picik
  • 288 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 April 2012 - 16:22

Lol, czwarty raz :D a ja sie czaje czy by nie wymienic po raz drugi bo mi jasna kropka swieci w rogu (tzw bright spot). Czym predzej tym lepiej chyba, bo mniejsza szansa ze na refurba trafie... Te smart covery daja z marszu za straty moralne czy trzeba sie upominac i wyrywac im z gardla? Ja sie tylko boje ze dostane jeszcze gorsza sztuke... Do czego to doszlo ze place 3000 i sie czegokolwiek boje...

#438 SilentFisher

SilentFisher
  • 192 posts

Posted 13 April 2012 - 16:27

O kurde, jakie miałem szczęście dostajac od razu dobra sztukę.

#439 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 13 April 2012 - 16:33

Jak oceniasz, że jest wadliwy i przeszkadza Ci, to w mojej ocenie odsyłaj. Będziesz siedział na tym sprzęcie min. rok i trzeba unikać dyskomfortu.
Co do dobrej sztuki- łatwiej chyba znaleźć dziewicę wśród studentek niż kupić z marszu dobrego nowego iPada :)

---------- Wpis dodano o 17:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:31 ----------

@crisco wymieniaj i narób bałaganu w apple. nie wyobrażam sobie wymieniać 4 razy bez żadnej gratyfikacji. masz miesiąc zamrożoną kasę i brak sprzętu

Masz racje. Kurierzy z TNT mają niezły ubaw z całej sytuacji. Ale mówią, że nie jestem jedyny w mieście.

#440 picik

picik
  • 288 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 April 2012 - 16:36

Jak oceniasz, że jest wadliwy i przeszkadza Ci, to w mojej ocenie odsyłaj. Będziesz siedział na tym sprzęcie min. rok i trzeba unikać dyskomfortu.
Co do dobrej sztuki- łatwiej chyba znaleźć dziewicę wśród studentek niż kupić z marszu dobrego nowego iPada :)

---------- Wpis dodano o 17:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:31 ----------

Masz racje. Kurierzy z TNT mają niezły ubaw z całej sytuacji. Ale mówią, że nie jestem jedyny w mieście.

Jak wiem ze mam wade ekranu to sie ciagle w okolo niej krece. Tak jak z dziura w zebie, ktora co chwila sprawdzasz czy ciagle boli:D
Jestem autentycznie zielony, bo teraz nie wiem czy nie dostane wiekszego gowna z dead'ami...

A wyglada to tak:
http://db.tt/uiWAaoMk

Co o tym myslicie?

#441 piotrmd

piotrmd
  • 19 posts

Posted 13 April 2012 - 18:32

Ja czekam na 3. sztukę. Nie mam już nadziei na sprzęt bez wady. Dziś obejrzałem sprzęt kolegi (kupił wczoraj w iSpot w GM) i też jest z jednej strony (lewej) ciemniejszy i bardziej żółty. To jest jakaś makabra. Czy na zagranicznych forach też jest takie rozgoryczenie tymi wadami paneli? Czy tylko mi się wydaje czy jest mniejsze? Czy to rzeczywiście tylko na Polskę większość trafiło?

#442 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 13 April 2012 - 19:00

Rzeczywiście coś jest nie tak z tą lewą stroną. Sam wymieniałem już dwa razy(kupowałem w MM) i oba miały zażółconą lewą stronę, szczególnie dół ekranu, na klawiaturze było to dobrze widoczne. Na wystawce też mają wystawiony egzemplarz do zabawy i również ta sama strona zapaprana na żółto. Tam, gdzie znajduje się chyba procek. A mam pytanie, jakie wersje mieliście zasikane?16, 32GB?64GB?WIFI czy 3G?Białe , czarne? Może wersja ma jakiś wpływ? Ja miałem 32GB 3G czarny.

#443 piotrmd

piotrmd
  • 19 posts

Posted 13 April 2012 - 19:14

Miałem i widziałem tylko 64GB 3G czarne.

#444 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 13 April 2012 - 19:39

Rzeczywiście coś jest nie tak z tą lewą stroną. Sam wymieniałem już dwa razy(kupowałem w MM) i oba miały zażółconą lewą stronę, szczególnie dół ekranu, na klawiaturze było to dobrze widoczne. Na wystawce też mają wystawiony egzemplarz do zabawy i również ta sama strona zapaprana na żółto. Tam, gdzie znajduje się chyba procek. A mam pytanie, jakie wersje mieliście zasikane?16, 32GB?64GB?WIFI czy 3G?Białe , czarne? Może wersja ma jakiś wpływ? Ja miałem 32GB 3G czarny.

2 x 64 Gb 4g czarny zasikany + taki sam z hot pixel + następny z brakiem uszczelki = 4 do wymiany

#445 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 13 April 2012 - 19:43

To ciekawe, a czy ktos miał zasikany bez 3G? A może ktoś kupował w USA lub UK? Na allegro jest kilka ofert z zagranicy i zastanawiam się czy tam nie uderzyć. Może "lepsze" kraje mają lepsze wersje:-)

#446 SilentFisher

SilentFisher
  • 192 posts

Posted 13 April 2012 - 20:05

Ja mam białego i jest ok.

#447 piotrmd

piotrmd
  • 19 posts

Posted 13 April 2012 - 21:17

Mimo tego, że nie trafiłem jeszcze w udanego "nowego" to jednak jestem pełen podziwu dla obsługi i zasad panujących w tym sklepie. Śmiem twierdzić, oczywiście mogę się mylić, że w żadnym innym tak korzystnych dla kupującego warunków nie ma. Pełen profesjonalizm. Czuję, że w każdym momencie mogę powiedzieć dość tego wymieniania i pieniądze do mnie wracają. Albo ponownie złożyć zamówienie i liczyć, że kiedyś musi być taki, w którym nie dostrzegę wad.

#448 papux

papux
  • 128 posts
  • SkądPL

Posted 13 April 2012 - 22:55

Jestem autentycznie zielony, bo teraz nie wiem czy nie dostane wiekszego gowna z dead'ami...

A wyglada to tak:
http://db.tt/uiWAaoMk

Ale co? Ja nic nie widzę.

Jeśli chodzi o wady to z największą burzą spotkałem się dopiero na tym forum i jak widzę jest tu pewna grupa osób typowo szukających wad w każdym kolejnym modelu.

Zobaczcie co ma każdy transformer, prześwity są wszechobecne. Oddacie na reklamacje? W każdym iPadzie to jest.

Posted Image

#449 picik

picik
  • 288 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 April 2012 - 23:29

No wlasnie jesl chodzi o zolty ekan to w pelni rozumiem frustracje niektorych, w tym mnie. Ale deadpixele na retinie naprawde sa moim zdaniem ledwo widoczne :) a na zdjeciu ktore dalem, przy prawej krawedzi masz jasniejszy punkt na matrycy wielkosci glowki od szpilki. Zastanawiam sie czy to reklamowac, bo poza tym ekran jest idealny

#450 papux

papux
  • 128 posts
  • SkądPL

Posted 13 April 2012 - 23:33

Według mnie troszkę przesadzasz. Na bank nie dostrzegłeś tego przy pierwszym włączeniu. Takie rzeczy wyłapuje się wtedy kiedy na prawdę szuka się wady na ekranie. Ja zobaczyłem jak napisałeś gdzie szukać i jak wygląda. To jest pryszcz bo jest niewidoczny. Ale zrobisz jak zechcesz. Ja bym nie pakował się w wymiany, dla mnie to mało widoczne.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users