Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

ipad 2 problem z wyświetlaczem, dziwne!

• Zaloguj siÄ™, aby dodać odpowiedź
39 odpowiedzi w tym temacie

#1 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 19 marca 2012 - 20:51

Witam, Czy macie jakiś pomysł jak ro związać problem z moim ipadem 2, czy zostaje mi gwarancja i wymiana bo sprzęt jest zepsuty?: Otóż zauważyłem dzisiaj , że jak wychodze z safari do home screen to zostaje mi na górze ekranu prześwit właśnie z safari (chodzi mi o ramki wpisywania adresu www oraz google). Dzieje się tak tylko na ekranie głównym, jak wejdę odrazu w coś innego, chodźby w ustawienia to nie ma prześwitów i wszystko jest ok. Co dziwne te prześwity, czy jak kto woli pozostałości grafiki zostają mi tylko z safari. Im dłużej siedze w aplikacji safari i się bawię tym dłużej utrzymuje się prześwit później na ekranie głównym jak z niego wejde. znika po paru minutach. Czy to kuźwa nie jest magic???? :) co sądzicie?

#2 djjF

djjF
  • 69 postów

Napisano 20 marca 2012 - 03:10

Proponuję co jakiś czas zmieniać orientację przeglądanych stron 😜powinno pomóc! A tak poważniej to odeślij na gwarancję. Odpoczniesz trochę od iPada i jak Ci przyślą tego samego z odmową, to może przestaną wpadać Ci do głowy takie śmieszne pomysły. U mnie i u innych też jest ten efekt. Taka charakterystyka zastosowanych ekranów..

#3 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 22 marca 2012 - 08:51

niestety problem dalej się utrzymuję. dziwna sprawa bo na dwóch innych ipadach tego nie ma. czyżby ekran się zrobił wadliwy? zmiana orientacji powoduje że cień zostaje w tym miejscu gdzie wcześniej była uruchomiona przeglądarka safari. Czy możecie sprawdzić jak u Was to wygląda na ipadzie 2? Trochę to denerwujące zmieniać aplikacje a tam pozostałość po safari zostaje:)

#4 adredy

adredy
  • 450 postów

Napisano 23 marca 2012 - 01:11

Mam to samo i tez sie zastanaiam czy to normalne w matrycach ips , i nie dzieje sie to tylko w safari wystarczy uruchomic program ktory ma duzo bialego koloru z ciemnymi np literami tez zostaja tak jak pisze odbite na jakis czas.

#5 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 23 marca 2012 - 07:41

sam się zastanawiam nad tym czy miałem tak od początku czy dopiero teraz to zauważyłem. Ale raczej ta druga opcja, bo mam raczej dobry wzrok i przewrażliwiony na wszelkie niedociągnięcia apple. Ciekawe co z tym zrobić można teraz..czy restore cokolwiek może pomuc i czy w ogóle takie coś podchodzi pod wymianę sprzętu. Jest to naprawdę denerwujące.

#6 adredy

adredy
  • 450 postów

Napisano 23 marca 2012 - 11:11

To napewno jest wada sprzetu mam to od samego poczatku i zastanawiam sie czy to tak jest czy mam sprzet z wada. no i czy podlega to gwarancji.

#7 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 25 marca 2012 - 19:28

adredy.... i jak tam Twoje przebitki? :) ja po prostu wymiękam. Robisz coś z tym?? tzn. oddajesz na wymianę? I jak tu teraz może być z wymianą jeśli okaże się że nie mają już 64gb 3g w magazynie ani żadnych refabrykowanych? Co za tym idzie ten mój model oprócz tej w/w wady jest idelan tzn. zero light bleedingu itd... czy myślisz że jak juą wymienią i dostaniesz egzemplarz spoko bo bez naszej wady ale np z light bleedingiem to możesz powiedzieć że nie chcesz takiego modelu :))? ciekawe nie. djjf..... niestety myslisz się co do tezy...ten typ tak ma... Mam parę ipadów i u żadnego objaw ten nie istnieje. Każdy kto ma takie objawy = sprzęt, a dokładnie matryca jest walniętą.

#8 adredy

adredy
  • 450 postów

Napisano 25 marca 2012 - 20:06

Ja go chyba sprzedam niechce mi sie lazic z naprawa :)

#9 kadilak

kadilak
  • 33 postów

Napisano 22 lipca 2012 - 11:48

Na moim ipadzie 1 mam to samo. Slady zostaja glownie po safari, ale co wydaje sie dziwne, nie pozostaja na ekranie tylko na tapecie. Jezeli wejde do jakiegos folderu to slad obsuwa sie w dol razem z tapeta. Wydaje mi sie zatem, ze to nie wada ekranu, tylko softu. Mam ios 5.1.1

#10 dan007

dan007
  • 47 postów

Napisano 22 lipca 2012 - 12:01

Podobny problem jest w MacBookach z retiną: Zobacz: Duchy na Retinie - Wykop.pl . Piszą że pomoże aktualizacja więc może faktycznie błąd tkwi w sofcie. Chyba nawet systemy sobie z retiną nie radzą ;).

#11 meiss

meiss
  • 1 345 postów

Napisano 27 lipca 2012 - 17:22

To napewno jest wada sprzetu mam to od samego poczatku i zastanawiam sie czy to tak jest czy mam sprzet z wada. no i czy podlega to gwarancji.

Podlega.
2 tygodnie temu wysłałem do Cortlandu miesięcznego ipada2 z tą wadą matrycy, bardzo szybko mi go wymienili na nowy/refub w ramach gwarancji.
Nowa sztuka ma dokładnie taką samą wadę, więc mocno się zaczynam zastanawiać czy to jednak nie soft.

#12 adredy

adredy
  • 450 postów

Napisano 28 lipca 2012 - 10:57

Kazdy ipad ma ten sam soft na jednych usterka wystepuje na innych nie a ty piszesz ze to soft ? slaba kontrola jakosci matryc i tyle takie moje zdanie. To samo tyczy sie iphona 4s niby ekran jest zolty bo to bardziej naturalny kolor dla oka jak to ktos pisal to dlaczego jeden ma bialy odcien a drugi zolty ? Apple idzie w ilosc taka prawda.

#13 meiss

meiss
  • 1 345 postów

Napisano 28 lipca 2012 - 12:49

Dlatego napisałem, że zaczynam się zastanawiać, a nie że tak jest. Wiesz to nie jest widoczne na każdej tapecie i w większości przypadków dopiero po wyjściu z np. Safari do ekranu spootlighta. Narazie czekam na iOS 6 i zobaczymy, troszkę miesięcy gwarancji jeszcze mam, żeby wymienić.

#14 neo2006a

neo2006a
  • 90 postów

Napisano 30 lipca 2012 - 19:38

Na moim ipadzie 1 i 2 tego nie ma i nie sądze tez żeby jakis soft wam to poprawil. Jakby mógl ktos to nagrac i wrzucic na tube to bylo by milo.

#15 oaks

oaks
  • 210 postów
  • SkÄ…dkatowice

Napisano 08 sierpnia 2012 - 20:32

Też tak mam. Złożyłem reklamację w Saturnie (bo tam kupiłem) i wymienili mi na nowy egzemplarz. No i oczywiście nowy ma to samo. IPad 2 3g 16GB. Najbardziej widoczne przy search bar i po dłuższym (kilka minut wystarczy) przeglądaniu safari. Można nawet czasem przeczytać co było na pasku adresu (!). Film tutaj: I jeszcze tu: Włączcie HD, chociaż i tak na YouTube brzydko widać.

#16 meiss

meiss
  • 1 345 postów

Napisano 08 sierpnia 2012 - 21:14

Włączcie HD, chociaż i tak na YouTube brzydko widać.

Tam będę HD włączał jak mogę na swoim ipadzie sobie obejrzeć :D czekam do końca urlopu i odsyłam po raz kolejny.

#17 oaks

oaks
  • 210 postów
  • SkÄ…dkatowice

Napisano 08 sierpnia 2012 - 21:16

Racja, zapomniałem, gdzie piszę ;)

#18 jacente

jacente
  • 10 postów

Napisano 13 sierpnia 2012 - 10:54

Po przeczytaniu tego tematu stwierdzam ze u mnie tez pojawiaja sie duchy. Wczesniej nie zwrocilem na to uwagi. Soft 5.1.1. Ciekawe czy na poprzednim tez by byly. Da sie odinstalowac aktualizacje?

#19 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów
  • PÅ‚eć:
  • SkÄ…dWarszawa

Napisano 14 sierpnia 2012 - 11:27

Wymieniajcie sobie ile chcecie, to jest wada tego ekranu. Myślicie, że oprogramowanie ma tu coś do rzeczy? O bogowie...

#20 neo2006a

neo2006a
  • 90 postów

Napisano 15 sierpnia 2012 - 20:53

Moze to nie LCD tylko plazma :D

#21 oaks

oaks
  • 210 postów
  • SkÄ…dkatowice

Napisano 15 sierpnia 2012 - 20:58

Wyjeżdżam za tydzień, więc nie chciałem sie pozbawiać ipada, ale jak wrócę, to znowu go oddam, skoro wymienili raz, to powinni teraz też wymienić. Trzy razy i zarządam zwrotu pieniędzy. Ciekawe jak się to skończy.

#22 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkÄ…dSzczecin, PL

Napisano 15 sierpnia 2012 - 20:58

Restore.

#23 oaks

oaks
  • 210 postów
  • SkÄ…dkatowice

Napisano 15 sierpnia 2012 - 20:59

Co restore? Zrobiłem restore, jak oddawałem do sklepu. Nowego dostałem gołego przecież.

#24 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów
  • PÅ‚eć:
  • SkÄ…dWarszawa

Napisano 15 sierpnia 2012 - 21:10

Zrozum, że KAŻDY ekran w iPadzie(nie wiem jak to jest w 3 gen.) 1 i 2 generacji tak ma. KAŻDY. Jakoś milionom osób to nie przeszkadza, mogę się założyć, że i ty się przyzwyczaisz...

#25 oaks

oaks
  • 210 postów
  • SkÄ…dkatowice

Napisano 15 sierpnia 2012 - 21:13

Przyzwyczaisz? Po pierwsze mam ipada od sierpnia zeszłego roku i zauważyłem to miesiąc temu. A po drugie na jakiej podstawie wymienili go na nowego?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych