Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

data zakupu a data produkcji

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 alexkane

alexkane
  • 8 posts

Posted 19 March 2012 - 13:21

witam serdecznie, zamówiłem w zeszłym tygodniu iMaca 27' oraz Macbook'a AIR. Sprzedawca chciał mi wcisnąć laptopa już rozpakowanego co oczywiście wywołało mój protest. Przyznał się, że to taki "wystawowy" model itp. Kazałem sprowadzić sobie nówkę sztukę i nie rozpakowaną. I teraz moje pytanie. Czy oba komputery powinny być z early 2012 czy też może się okazać, że np będą late 2011 ? I gdzie to jakoś sprawdzić zanim się rozpakuje sprzęt ? Powinienem wymagać aby był early 2012 czy się tym nie przejmować ?

#2 DanielF

DanielF
  • 5786 posts
  • SkądSiedlce

Posted 19 March 2012 - 13:27

A była już premiera imaka w 2012? nie to nie będzie modelu 2012 tylko 2011 - jak byś czekał do czerwca to byś miał model 2012. Wejdź sobie na stronę sklepu apple i zobacz jak są oznaczone bieżące modele i tyle.

#3 Tojot

Tojot
  • 1187 posts

Posted 19 March 2012 - 13:27

Po pierwsze to idź do innego sprzedawcy, bo jak cię próbował wkręcić raz, to spróbuje i znowu (może nie teraz, ale np. przy gwarancji). Co do modelu, to oficjalnie zawsze powininen być najnowszy ... no ale jak widzisz czynnik ludzki może wcisnąć ci coś mniej oficjalnego.

#4 DanielF

DanielF
  • 5786 posts
  • SkądSiedlce

Posted 19 March 2012 - 13:33

Kup do imaka applecare bo za pare miesięcy wyjdą Ci plamy. Wymiana matrycy po gwarancji 2 tys + powrót plam po kilku miesiącach i kolejne 2 tysiące.

---------- Wpis dodano o 15:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:30 ----------

Czyli tak: wystarczy ruszyć głową użyć google sprawdzić oznaczenia bieżących modeli na stronie apple potem na pudełku. Pewnie później nie będzie Ci się chciało szukać co oznacza np. mc721LL/A a mc721PL/A? LL= USA, PL = polska, itd.

#5 alexkane

alexkane
  • 8 posts

Posted 19 March 2012 - 13:48

A była już premiera imaka w 2012? nie to nie będzie modelu 2012 tylko 2011 - jak byś czekał do czerwca to byś miał model 2012.

hmm... sprawdziłem na stronie apple oznaczenia modeli i z tego co tam jest napisane to model będzie middle 2011. ale jak to się ma do daty produkcji. no i są też opisane dwa możliwe oznaczenia modelu dla iMac 27': MC183XX/A lub MC184XX/A - tylko zapomnieli napisać czym się różnią.

Po pierwsze to idź do innego sprzedawcy

niestety już zamówiłem i zapłaciłem ale przy odbiorze będę czujny :)

co do Apple Care to obowiązkowo. choć w moim MBP middle 2009 się nie przydało na szczęście. co do plam na matrycy zobaczymy...może szczęście dopisze...a jak nie to sewis. życie.

EDIT: oba modele różnią się procesorem. MC183XX/A to 2.7 Ghz a MC184XX/A to 3.1 Ghz...a ja zamowiłem 3.4 Ghz :) to pewnie bedzię MC185XX/A heh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users