Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Internet LTE z modemem Huawei E398 LTE w MacBook Pro 13'

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 coyote2007

coyote2007
  • 5 post贸w

Napisano 18 marca 2012 - 12:52

Witam, Zakupi艂em MacBook Pro 13' i naturalnie chcia艂bym mie膰 w nim bezprzewodowy net. By艂em dzi艣 w salonie iSpot i sprzedawca powiedzia艂, 偶e najcz臋艣ciej instalowany internet w chwili obecnej to w艂a艣nie Plusowski LTE z modemem Huawei E398. B臋d臋 wdzi臋czny za wszelkie opinie, wra偶enia etc. czy wyb贸r by艂by dobry. S艂ysza艂em gdzie艣, 偶e z Macami nie ka偶dy internet dobrze wsp贸艂pracuje ( nie wiem na ile to mit, a na ile to z艂e do艣wiadczenia poszczeg贸lnych os贸B). pozdrawiam :D

#2 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 18 marca 2012 - 13:19

Dla mnie internet oboj臋tnie jakie pr臋dko艣ci LTE, HSDPA+ czy co艣 innego gdzie trzeba "wk艂ada膰 co艣" w USB jest do dupy /moja opinia/ Faktycznie cena 1 z艂 jest wyk艂adnikiem tego urz膮dzenia. Ja jednak wol臋 modem GSM w postaci router wifi czyli potocznie m贸wi膮c MiFi. Urz膮dzenie po skonfigurowaniu pracuje niezale偶nie, na w艂asnej baterii. Mo偶e le偶e膰 gdzie艣 przy oknie i mo偶na do niego pod艂膮czy膰 par臋 urz膮dze艅 komputerowych aby pracowa艂y r贸wnocze艣nie. Jak Ci tak zale偶y na LTE to kup modem Samsunga GT-B3800 MiFi 4G LTE. Szukaj google i patrz na youtube. Faktycznie obecnie jest to drogie urz膮dzenie ale licz臋 偶e stanieje. Nie ka偶dy mo偶e wyda膰 1 ty艣 na takie ma艂e cude艅ko. Zawsze w pierwszej kolejno艣ci podstaw膮 wyboru jest cena.

#3 barcik100

barcik100
  • 131 post贸w

Napisano 18 marca 2012 - 13:37

Wystarczy dokupi膰 router do kt贸庐ego wtyka si臋 modem usb. Sam posiadam Dovado 4gr i dzia艂a to bez problemu. Takich urz膮dze艅 jest kilkana艣cie. Wystarczy pogooglowa膰:)

#4 coyote2007

coyote2007
  • 5 post贸w

Napisano 18 marca 2012 - 13:41

Dla mnie internet oboj臋tnie jakie pr臋dko艣ci LTE, HSDPA+ czy co艣 innego gdzie trzeba "wk艂ada膰 co艣" w USB jest do dupy /moja opinia/
Faktycznie cena 1 z艂 jest wyk艂adnikiem tego urz膮dzenia.
Ja jednak wol臋 modem GSM w postaci router wifi czyli potocznie m贸wi膮c MiFi.

Urz膮dzenie po skonfigurowaniu pracuje niezale偶nie, na w艂asnej baterii. Mo偶e le偶e膰 gdzie艣 przy oknie i mo偶na do niego pod艂膮czy膰 par臋 urz膮dze艅 komputerowych aby pracowa艂y r贸wnocze艣nie.
Jak Ci tak zale偶y na LTE to kup modem Samsunga GT-B3800 MiFi 4G LTE. Szukaj google i patrz na youtube.
Faktycznie obecnie jest to drogie urz膮dzenie ale licz臋 偶e stanieje. Nie ka偶dy mo偶e wyda膰 1 ty艣 na takie ma艂e cude艅ko.
Zawsze w pierwszej kolejno艣ci podstaw膮 wyboru jest cena.

Dobra, rozumiem, ale bardzo cz臋sto znajduje si臋 w drodze, wi臋c pomimo niezale偶nego zasilania, kolejny odbiornik pr膮du o kt贸rym trzeba my艣le膰 :) Moje zapytanie bardziej dotyczy艂o czy kto艣 ma jakie艣 do艣wiadczenia mniej lub bardziej pozytywne.

#5 barcik100

barcik100
  • 131 post贸w

Napisano 18 marca 2012 - 13:58

Z makiem wsp贸艂pracuje bardzo dobrze. CHo膰 mi niestety plus menadzer nie chcia艂 si臋 po艂膮c zy膰 z netem ale mobilepartner z play dzia艂a r贸wnie dobrz z tym modemem i lte. Og贸lnie trzeba uwa偶a膰 tylko na limit:) bo zjada si臋 do艣膰 szybko.

#6 PPaolo

PPaolo
  • 18 post贸w
  • Sk膮dGrodzisk Mazowiecki

Napisano 27 marca 2012 - 13:42

Ja mam internet LTE cyfrowego polsatu i nie mam z nim jakiegokolwiek problemu. Modem E298 zainstalowa艂 si臋 praktycznie od razu (na nim by艂y nagrane sterowniki zar贸wno do maka jak i do windy). 艁膮czy si臋 za ka偶dym razem. Tr贸jka znajomych ma LTE Plusa na makach i tylko jeden nie ma 偶adnych problem贸w. Pozostali skar偶yli si臋 na k艂opoty z zainstalowaniem modemu a nast臋pnie na plusowego manad偶era po艂膮cze艅. Wygl膮da na to, 偶e plus ma nie do ko艅ca dopracowane oprogramowanie pod maca. A plusowy LTE dzia艂a na tej samej sieci co Cyfrowy Polsat. Oczywi艣cie modem E398

#7 anx239

anx239
  • 679 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 01 kwietnia 2012 - 23:06

U mnie na MBP13" modem nie chcia艂 dzia艂a膰. Lion 10.7.3. Na Lenovo T400 Win7 Pro dzia艂a OK.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych