Witajcie. W moim iPhone 3GS 16GB iOS 5.1 nie jailbreakowany, nie działa przycisk wyciszania tzn. normalnie się rusza, słychać kliknięcie ale nie reaguje, wibracja działa jak patrzałem w ustawieniach, przycisk usypiania, zwiększania/zmniejszania głośności działają bez zarzutu. Co mogło się stać, co trzeba wymienić ?

Nie działa przycisk wyciszania.
Rozpoczęty przez
wporzo
, 17 mar 2012 19:12
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 marca 2012 - 19:12
Napisano 17 marca 2012 - 19:36
w zeszłym tygodniu to samo stało się z iPhonem 3GS mojej siostry. Po wyciszeniu trzeba było jeszcze przełącznik wciskać ręką żeby telefon był wyciszony. Oczywiście po zaprzestaniu dociskania wyciszanie się wyłączało. Po rozebraniu okazało się, że zgromadziło się tam tyle brudu, że nie pozwalało to wyłącznikowi przełączyć się do końca (chociaż z zewnątrz nie było tego widać i był słyszalny klik). Po wyczyszczeniu działa ok. Z tym, że trzeba na to trochę czasu, żeby się do tego przełącznika dostać. Praktyczne wszystko musi być z telefonu wyjęte. Polecam poradnik na iFixIt.
Napisano 17 marca 2012 - 19:45
W porządku dziękuje, niestety u mnie nawet dociskanie nie przynosi efektu, a możliwe jest, że jest uszkodzona ta taśma HF ?
Napisano 17 marca 2012 - 22:54
tak
Napisano 18 marca 2012 - 00:47
w cydii jest program ktory zastepuje ten przycisk
mozesz uzywac programu zamiast tego guzika taka moja rada bo nic wtedy nie placisz a naprawa wyniesie Ciebie troszke

Napisano 18 marca 2012 - 14:37
Chodzi o to, że telefonik chciałbym sprzedać, a nie wiem ile wezmę za 3gs 16gb z uszkodzonym przyciskiem, zamówiłem już zestaw do otwierania telefonu, zobaczymy czy sobie z tym poradzę, kiedyś rozkręcałem nokie cały czas e i n serie, jeżeli schemat jest podobny to myślę, że dam radę sam wymienić tą taśmę lub wyczyścić przełącznik.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych