Iphone 4 - Wifi nie działa
Napisano 17 marca 2012 - 04:46
Napisano 17 marca 2012 - 07:28
Napisano 17 marca 2012 - 10:04
Jeśli odtwarzałeś z kopii zapasowej, to spróbuj tym razem jako nowe urządzenie, czyli bez kopii. Sprawdź też wyzerowanie ustawień sieciowych i włączenie i wyłączenie kilka razy trybu samolotowego. Jeśli nie zadziała, to obawiam się, że serwis.Odtworzenie nie pomogło.
Napisano 17 marca 2012 - 10:15

Napisano 17 marca 2012 - 10:17

Napisano 17 marca 2012 - 10:32
Napisano 19 marca 2012 - 10:35
Napisano 01 kwietnia 2012 - 13:03
Wczoraj zaktualizowałem przez kabel mojego Iphone 4 i okazało się, że mam też problem z wifi. Wyzerowanie ustawien sieciowych pomogło.
Mowisz o ustawieniach seiciowych tam gdzie sa ustawienia MMS itd? Zrobilem wyzerowanie tego ale nie pomoglo. U mnie na 5.1 z JB tez dzisiaj umarlo. Widzi siec, jest ikonka, ale nie dziala, nie odpala sie zadna strona, nie moge zainstalowac niczego w Cydii itd. Co to moze byc? Rano jeszcze dzialalo...
ok. W ustawieniach ogolnych wszedlem w "wyzeruj" potem "Wyzeruj ustawienia sieciowe" i zadzialalo

Napisano 30 marca 2013 - 00:41
Napisano 30 marca 2013 - 14:57
A u mnie po wymianie home button przez jakiś czas działało a potem po prostu sie wylaczylo, wyzwrowalem ustawienia, rozebralem iPhone i złożyłem jeszcze raz i nic:( jutro zrobię restore moze pomoże jak nie to chyba tylko wymiana anteny wifi mi zostaje:( co o tym myślicie???
Wifi masz na szaro czy masz słaby zasięg?
Napisano 31 marca 2013 - 08:30
Napisano 10 kwietnia 2013 - 23:42
Napisano 09 listopada 2013 - 00:13

Napisano 09 listopada 2013 - 14:00

Napisano 09 listopada 2013 - 14:19
Napisano 11 listopada 2013 - 11:00
Szare WiFI = serwis. Ile razy można to pisać ?
Dziekuje Panie Smart, serwis uważałam za ostatnie koło ratunkowe. Nie pomogles, unfortunately.
Napisano 11 listopada 2013 - 11:06
Dziekuje Panie Smart, serwis uważałam za ostatnie koło ratunkowe. Nie pomogles, unfortunately.
Ależ proszę bardzo. Ciekawe kiedy do niektórych dojdzie że uszkodzenia Hardware nie da się naprawić przez Software. Ale co tam czekaj dalej na magików, i kombinuj jak koń pod górkę. Na 100% uda ci się naprawić uszkodzoną cześć telefonu przez restore. Ręce opadają.
Napisano 11 listopada 2013 - 20:46
Ależ proszę bardzo. Ciekawe kiedy do niektórych dojdzie że uszkodzenia Hardware nie da się naprawić przez Software. Ale co tam czekaj dalej na magików, i kombinuj jak koń pod górkę. Na 100% uda ci się naprawić uszkodzoną cześć telefonu przez restore. Ręce opadają.
ze niby nie software.. To jak wytłumaczysz wifi ktore pada automatycznie po akutualizacji IOS 7 ? Zbieg okolicznosci? nie dla mnie.
Napisano 11 listopada 2013 - 22:20
ze niby nie software.. To jak wytłumaczysz wifi ktore pada automatycznie po akutualizacji IOS 7 ? Zbieg okolicznosci? nie dla mnie.
To masz pecha i źle uważasz. Bo były setki takich przypadków, nawet na tym forum. I zawsze kończyło się serwisem. Ale skoro wiesz lepiej to łudź się dalej nadzieją że problem z uszkodzonym modułem WiFi naprawisz przez restore softem. Nikt ci tego nie borni. Tylko potem nie płacz że zmarnowałaś czas, zamiast od razu oddać telefon do serwisu.
Napisano 11 listopada 2013 - 22:45
Miałaś po prostu niefart. To znany błąd hardwarowy ujawniający się często na IP 4 i 4S właśnie po przejściu na OS wyższy od 5. Przyczyna leży prawdopodobnie w przegrzewaniu się odbiornika Wi-Fi wskutek jego nieprzerwanej aktywności powodowanej przez np. odświeżanie danych aplikacji w tle.ze niby nie software.. To jak wytłumaczysz wifi ktore pada automatycznie po akutualizacji IOS 7 ? Zbieg okolicznosci? nie dla mnie.
Obszerna dyskusja [eng] na ten temat jest na oficjalnym forum apple => [link]
Naprawa/wymiana modułu WiFi to koszt nawet 1000 zł, więc nie mało. Przy dzisiejszych cenach tego sprzętu wręcz nieopłacalna.
Zaraz zostanę wychłostany, ale jeżeli nie boisz się czarnej magii ;-) zajrzyj tu [link] - obrzędy oczywiście czynisz na własną odpowiedzialność.
Napisano 12 listopada 2013 - 20:19
Miałaś po prostu niefart. To znany błąd hardwarowy ujawniający się często na IP 4 i 4S właśnie po przejściu na OS wyższy od 5. Przyczyna leży prawdopodobnie w przegrzewaniu się odbiornika Wi-Fi wskutek jego nieprzerwanej aktywności powodowanej przez np. odświeżanie danych aplikacji w tle.
Obszerna dyskusja [eng] na ten temat jest na oficjalnym forum apple => [URL="https://discussions.apple.com/message/23050072#23050072"][link][/URL]
Naprawa/wymiana to modułu WiFi cena nawet 1000 zł, więc nie mało. Przy dzisiejszych cenach tego sprzętu wręcz nieopłacalna.
Zaraz zostanę wychłostany, ale jeżeli nie boisz się czarnej magii ;-) zajrzyj tu[URL="http://www.the4cast.com/2013/02/complete-guide-to-fix-ios-6-wifi-greyed-out-issue-on-iphone-or-ipod-touch/"] [link] [/URL] - obrzędy oczywiście czynisz na własną odpowiedzialność.
haha a juz tam wychłostany:) Czytalam dana dyskusje i nic madrego nie wymyslili .. Moj telefon jeszcze nie wyladowal w lodowce, ale pod suszarka a i owszem:) lipa.
Tak czy inaczej dziekuje..
Napisano 21 listopada 2013 - 19:57
Hej,
Mam podobny problem, a jednak inny... po wyzerowaniu ustawień sieciowych, czy "wyczyszczeniu" iphona mogę włączyć wifi (opcja nie jest wyszarzona), mogę połączyć się z siecią jednak po około 10-20 min, powraca do stanu wyszarzenia.
Byłem w serwisie zrobili restore jednak sytuacja dalej się powatarza, w ustawieniach ogólnych w opcji wifi nie ma braku informacji.
Jak ktoś ma/miał podobnie proszę o info/radę.
Pzdr
Napisano 27 listopada 2013 - 19:40
Napisano 27 listopada 2013 - 21:01
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych