Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nieoryginalny kabel - wolne ładowanie.

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Fenix

Fenix
  • 342 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 15 March 2012 - 13:19

Witam, zakupiłem na Allegro kabel za dwa czy trzy złote - niestety, nie ładuje jak oryginał. Nie chcę wyrzucać 80 złotych dla nowego kabelka i poszukuję zamiennika ale też żeby nie był za drogi - no bo bez przesady, za kawałek drutu, plastiku i izolacji 80 zł. Może zakupiliście już gdzieś kabel np. na Allegro i mozecie mi polecic bo nie ma widocznej roznicy w dzialaniu? iPad podlaczony do prądu podczas rozmowy wideo na Skypie na minimalnej jasności ładuje 1% baterii w ciągu 45 minut a na rozjaśniony więcej niż na 20% traci procenty. Pozdrawiam.

#2 aohitomi

aohitomi
  • 114 posts
  • SkądPoznań

Posted 15 March 2012 - 18:40

Ze swej strony mogę Ci doradzić abyś 2x zastanowił się zanim wydasz kolejne pieniądze na kolejny kabelek z Allegro... Ja kiedyś skusiłem się na rzekomo oryginalny kabel z Allegro, i nie za 3 zł lecz za 30 (miał nawet napis "Designed by...."). Przy normalnym użytkowaniu, wytrzymał jakieś 2 miesiące, po czym odpadł dock connector. Tak więc jeśli nie chcesz co 2 miesiące kupować nowego, to chyba nie masz wyjścia jak kupić oryginalny. A jeśli chcesz zaoszczędzić, to rozejrzyj się może za czymś używanym w dobrym stanie (czasem ludzie się pozbywają gdy np. stracą sam sprzęt).

#3 eualex

eualex
  • 2097 posts

Posted 15 March 2012 - 20:26

Ostatnio zakupiłem kabelek od użytkownika: Codename1
3m kabel do iPhone iPad iPod NAJTANIEJ!Sync/Charge (2198707661) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - podróbka ale jest OK (działa w porządku ładowanie i synchornizacja przez iTunes).

Bardzo dobrej jakości zamienniki robi belkin, przykładowa aukcja: /i taki zamiennik bym polecał/
Kabel synchronizacyjny iPhone 3G 3GS 4G iPod nano (2160852962) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Kupiłem też jakiś za około 19,99 lecz nie mogę znaleźć teraz sprzedawcy. Ogólnie bardzo dużo jest podróbek lepych i gorszych - zależy jak trafisz. Ogólnie zwróć uwagę na komentarze, i czytaj ze zrozumieniem w oparciu o swoją wiedzę, np.
KABEL USB APPLE IPHONE IPOD ORYGINALNY VAT23% MJM (2152435588) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. od: mjmmarcin. Ten badziew nie jest oryginalny (niewiem jak z działaniem) - powinno się to z przymusu nazywać "oryginalna podróba" ;)

#4 Fenix

Fenix
  • 342 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 15 March 2012 - 21:54

@plmax Widzę że nie posiadasz iPada więc mam pytanie. Czy na tym kabelku zakupionym od Codename1 nie widzisz róznicy w prędkości ładowania? Móglbym go kupić ale nie wiem, sprawdzę różnicę w ładowaniu iPhone'a przez mój kabel a oryginalny i się zastanowię. Dziękuję za odpowiedź i życzę miłego wieczoru. :) @aohitomi Do tego kabla nic nie mam, sychronizacja przebiega poprawnie tylko ta zabójcza prędkość ladowania. Co do oryginalnego kabla to jest taki 'dinks', że ładował się iPad i znajoma pociągnęła krzesłem za kabel (kółkiem) - iPad spadl razem z kablem niefortunnie wyginając końcówkę (metalową), wyprostowałem siłowo obcęgami (tak, tak, obcęgami) i teraz jest prosto ale nadal nie ładuje. Jest jakas szansa naprawienia? Bo wiecie no, szkoda kabla...

#5 Fenix

Fenix
  • 342 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 16 March 2012 - 17:44

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#6 leesiuu

leesiuu
  • 30 posts
  • SkądTychy

Posted 20 March 2012 - 20:34

ja kupiłem kabelek z wysyłką za 16 zł ze wszystkimi oryginalnymi napisami, nawet materiał taki gumowaty i polecam. Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. polecam z czystym sumieniem :)

#7 eualex

eualex
  • 2097 posts

Posted 20 March 2012 - 21:12

ja kupiłem kabelek z wysyłką za 16 zł ze wszystkimi oryginalnymi napisami, nawet materiał taki gumowaty i polecam. Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. polecam z czystym sumieniem :)

Kabelek od użytkownika podanego przez Ciebie:
Iphone 4 Ipad 2 Oryginalny KABEL USB Promocja! !!! (2209229364) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.Ten nie jest oryginałem.

"Dodatkowo wtyczka posiada ostre rogi a nie zaokrąglone jak to bywa w Podróbkach.."

- Oryginały (jak i ich podróbki) posiadają zarówno zaokrąglone jak i ostre rogi - zależy jak się trafi /pochodzenie - rodzaj urządzenia, kraj etc./.
Przykład oryginalnego z iPod 4th:
Spoiler

Da się także zauważyć po zdjęciu "http://iv.pl/images/60427120144500901510.jpg" - czyli pierwszym z postu:
http://myapple.pl/ip...tml#post1841380 że kabelek jest bardziej gumowaty a nie plastikowany & matowy - oryginał.

@plmax
Widzę że nie posiadasz iPada więc mam pytanie. Czy na tym kabelku zakupionym od Codename1 nie widzisz róznicy w prędkości ładowania? Móglbym go kupić ale nie wiem, sprawdzę różnicę w ładowaniu iPhone'a przez mój kabel a oryginalny i się zastanowię. Dziękuję za odpowiedź i życzę miłego wieczoru. :)

Nie zauważyłem znaczących różnic, lecz testów z zegarkiem w ręku nie przeprowadzałem. Różnicą - co już w kilku podróbkach zauważyłem - jest to, że troszkę ciężej wchodzi w port ładowania, - nie jest to tak "gładko" jak w produktach apple.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users