Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple TV black i error 1600

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 j0ys71ck

j0ys71ck
  • 4 postów

Napisano 14 marca 2012 - 11:39

Witajcie, mam problem z Apple TV black. Chciałbym zrobić jailbreak Apple TV iOS 4.4.4. Zgrałem SHSH blobs, utworzyłem za pomocą sn0wbreeze custom firmware, iREB zrobił swoje i w iTunes próbuje zainstalować software. Right-click na odtwórz i wybrałem CFW. Niestety po sprawdzeniu Apple TV wyświetla mi błąd 1600. Próbowałem inny port USB, inne kable, inny komputer. Niestety problem wciąż jest. ATV jest w tym momencie w DFU i nie mam pojęcia jak je z tego trybu wyprowadzić, ponieważ, TinyUmbrella nie wykrywa mi go. Za wszelką pomoc dziękuje z góry, Pozdrawiam EDIT: Odinstalowałem iTunes i zainstalowałem wersję 10.5. Proces odtwarzania przebiegł prawie całkowicie. Pod koniec, gdy odtwarzał oprogramowanie sprzętowe Apple TV znowu mi się wyświetlił błąd 1600. Czy potrafi mi ktoś pomóc? Walczę z tym już tydzień, a dni premium na weeb.tv lecą.

#2 ArieLoOo

ArieLoOo
  • 304 postów
  • SkądTczew, Poland

Napisano 14 marca 2012 - 16:30

a ja nie mogę zaktualizować swojego aTV black .

#3 ravnov

ravnov
  • 56 postów
  • SkądSzczecin, Poland, Poland

Napisano 04 kwietnia 2012 - 09:13

Miałem podobnie, na zmianę error 1600 i 3194. Z pomocą przyszedł program tinyumbrella. Odpalasz program, w zakładce "advanced" wszystkie checkboxy zaznaczone oprócz "update iphone 4 baseband", następnie start tss server. w tym momencie dopiero odpalasz całą procedurę wrzucenia firmware do atv2, czyli iReb i itunes. Po zakończonym procesie zatrzymujesz server, zamykasz aplikację i jest ok. Jak się uda i będziesz miał problem później z instalacją aplikacji w nitotv to daj znać

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych