Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Rozmowa o pracę w iSpocie

• Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 Wolvi

Wolvi
  • 133 posts
  • SkądGdynia

Posted 13 March 2012 - 17:24

Siemka. W czwartek mam 2 etap rozmowy rekrutacyjnej jako handlowiec w salonie iSpot. Macie może jakieś podpowiedzi jakie pytania mogą zadawać? Jak się przygotować? Tylko prosił bym o poważne odpowiedzi :)

#2 TheMoonwalls-c1df9413b1

TheMoonwalls-c1df9413b1
  • 678 posts

Posted 13 March 2012 - 17:46

Pewnie o kompleksową obsługę wszystkich urządzeń od Apple :)

#3 TheOktik

TheOktik
  • 405 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 13 March 2012 - 17:53

Niewiem czy to dobre, że o to pytasz. Wysoce prawdopodobne, że Twój przyszły pracodawca czyta to forum. Jeżeli tak to trochę się wygłupiłeś.

#4 Wolvi

Wolvi
  • 133 posts
  • SkądGdynia

Posted 13 March 2012 - 18:02

Nawet jeśli czyta (serdecznie pozdrawiam:)) To mój nick niewiele mu powie o mojej osobie prawda?? Nie tylko ja jestem chętny na to stanowisko. Poza tym może mu też powiedzieć że mi zależy i chce być jak najlepiej przygotowany do rozmowy o pracę. Więc jakoś nie uważam żebym się gdzieś wygłupił.

#5 KamilRonek

KamilRonek
  • 219 posts
  • SkądGdańsk

Posted 13 March 2012 - 18:08

ale może być tylko jeden chętny z Gdyni :P,

#6 Wolvi

Wolvi
  • 133 posts
  • SkądGdynia

Posted 13 March 2012 - 18:17

A może to moje miejsce urodzenia a nie zamieszkania :P I teraz w moim może przyszły pracodawcy zasiałem ziarnko niepewności :P

#7 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 13 March 2012 - 18:23

Podstawowe pytania: "PC czy Mac?" oraz "iPhone 4 czy Galaxy 2"

#8 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 13 March 2012 - 18:24

Aż tak źle z pracą w okolicy? W iSpotach ostatnio wymagają chyba tylko obsługi kasy fiskalnej, co nie dziwi przy wynagrodzeniu... Masz maka, ajfona i ajpada, więc nie masz się pewnie czego obawiać.

#9 Wolvi

Wolvi
  • 133 posts
  • SkądGdynia

Posted 13 March 2012 - 18:50

Skąd pytanie czy tak źle z pracą?? Źle chyba nie jest aż tak.. A iSpot może zmienia strategie i ma teraz większe wymagania. Właśnie zauważyłem, że rozmawiam z konkurencją więc raczej dobrego słowa nie usłyszę :)

#10 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 14 March 2012 - 08:28

iSpot to żadna konkurencja, działamy w różnych segmentach. Po prostu na iSpot narzeka dużo ludzi. Nie jest to też rozwojowa praca.

#11 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 14 March 2012 - 14:29

Pytanie o takie rzeczy na tym forum to nie najlepszy pomysł :) A pracodawca raczej za przeproszeniem debilem nie jest. Nie powinno mu sprawić problemu dojść kto jest kim :)

#12 Wolvi

Wolvi
  • 133 posts
  • SkądGdynia

Posted 14 March 2012 - 21:09

Pracodawca pewnie ma lepsze rzeczy na głowie niż bawienie się w detektywa na forach i sprawdzanie kto się interesuje pracą w ich firmie.. Naprawdę takie faux pas wg was to jest? No proszę.. przecież to żadna gafa interesować się danym stanowiskiem i starać się jak najlepiej przygotować do rozmowy o pracę.

#13 Michalek

Michalek
  • 1031 posts
  • SkądWołomin/ Chełm

Posted 14 March 2012 - 21:14

Pytam się na forum, bo czegoś mogę nie wiedzieć => czegoś nie będę wiedział, nie pomogę klientowi => klient pójdzie do konkurencji. Nadal uważasz, że to dobry pomysł, pytać się o co mogą cię pytać?

#14 eroberto1

eroberto1
  • 285 posts
  • SkądŁódź

Posted 14 March 2012 - 21:28

Pracodawca pewnie ma lepsze rzeczy na głowie niż bawienie się w detektywa na forach i sprawdzanie kto się interesuje pracą w ich firmie.. Naprawdę takie faux pas wg was to jest? No proszę.. przecież to żadna gafa interesować się danym stanowiskiem i starać się jak najlepiej przygotować do rozmowy o pracę.

Oczywiście że to żadna gafa, nie widzę nic złego w tym aby pytać czego można się spodziewać po takiej rozmowie. Myślę że nawet jak potencjalny pracodawca przeczytał by ten post to jakie to ma znaczenie? Widziełem już takie osoby przychodzące na rozmowy na handlowcó co prawda w innej branży że raczej porządane by było żeby wcześniej kogoś zapytali czego mogą się spodziewać. Pytaj i sie nie przejmuj, przygotowanie jest bardzo istotne.

---------- Wpis dodano o 21:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:25 ----------

Pytam się na forum, bo czegoś mogę nie wiedzieć => czegoś nie będę wiedział, nie pomogę klientowi => klient pójdzie do konkurencji.
Nadal uważasz, że to dobry pomysł, pytać się o co mogą cię pytać?

Czegoś nie wiem=> pytam kogoś kto wie. Pracuje w swojej branży 7 lat, widzę że ciągle jest coś czego muszę się nauczyć, czasem czegoś nie wiem, jakoś klienci nie uciekają do konkurencji... uwierz mi że nie ma ludzi którzy wiedzą wszystko :)

#15 air40

air40
  • 542 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 14 March 2012 - 21:37

A jakie jest średnie wynagrodzenie w iSpocie?

#16 czarny767

czarny767
  • 81 posts

Posted 14 March 2012 - 21:39

2 iPhone'y na miesiąc

#17 Creator

Creator
  • 132 posts
  • SkądElbląg, PL

Posted 14 March 2012 - 21:40

Pytanie o takie rzeczy na tym forum to nie najlepszy pomysł :) A pracodawca raczej za przeproszeniem debilem nie jest. Nie powinno mu sprawić problemu dojść kto jest kim :)

Pytam się na forum, bo czegoś mogę nie wiedzieć => czegoś nie będę wiedział, nie pomogę klientowi => klient pójdzie do konkurencji.

Ten kto pyta, jest głupcem przez pięć minut. Kto tego nie robi, jest głupcem przez całe życie.

#18 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 14 March 2012 - 21:56

To takie zle, ze ktos chce zdobyc wiedze? Chyba nikt nie jest Alfa i Omega, nie wie wszystkiego. Dobrze, ze chlopak sie pyta, a nie jak spory procent spoleczenstwa idzie na rozmowe nieprzygotowany, a pozniej narzeka, ze nie ma pracy dla ludzi z jego wyksztalceniem....

#19 Wolvi

Wolvi
  • 133 posts
  • SkądGdynia

Posted 14 March 2012 - 22:31

Ale widzisz ja tutaj stosuję strategię zaradczą :P Dowiaduję się jeszcze zanim mnie ktoś zdążył o coś zapytać..

#20 iamflying

iamflying
  • 5 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 March 2012 - 20:54

Jak dostać pracę w iSpocie?

#21 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 18 March 2012 - 20:59

Trzeba iść i się zapytać, ewentualnie zadzwonić ;-)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users