Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Obliczenia sklep vs. t-mobile

• Please log in to reply
27 replies to this topic

#26 elita

elita

• 3034 posts
  • SkądKalisz, PL

Posted 14 March 2012 - 16:07

Wracając do pierwszego obliczenia to pominięto dość ważną kwestię. W sklepie trzeba wywalić jednorazowo 3k5zł a t-mobile 1k - więc te ~1000zł liczonego jako abo to też koszty kredytu. A to ciut inna sprawa wywalić od razu na cały ipad. Za ciągłość finansową się też płaci i to jest cena odsetek za sprzęt.

#27 Neo0O

Neo0O
  • 502 posts

Posted 14 March 2012 - 17:02

Internet mobilny traktuje jako cos awaryjnego a nie podstawe i w zwiazku z tym, ze miesiecznie nie zuzywam wiecej jak 100-150MB nie mam zamiaru placic za 6GB, ktore sie zmarnuja, place juz 80zl za szybki net w domu. W domu mam wifi, na uczelni mam wifi, gdzie nie wejde do galerii, restauracji czy deptak mam wifi. Tak ciezko zrozumiec, ze nie samym internetem czlowiek zyje i nie musi miec go 24/7 o predkosci swiatla? Polecam aero2 kazdemu, kto nie chce bulić duzej kasy. Ja wsadzilem go sobie do modemu mi-fi, ktory siedzi u mnie w torbie i jak cos chce to jednym przyciskiem go wlaczam i mam juz net na iPad czy smartphone. Kij mnie obchodzi czy to 256 czy 512 dopoki jest za darmo, a wykonam 100% czynnosci, ktore robi sie bedac poza domem. Na korespondencje odpowiem, jak ma sie cos pobrac wiekszego to nie zatrzymuje sie w miejscu, ide a w torbie wszystko sie "mieli". Gora 10-15 minut i mam zalaczniki pobrane. Jesli potrafisz sobie zorganizowac zycie, to okaze sie ze mozesz sporo zaoszczedzic na roznych wydatkach a i tak to co masz zrobic, zrobisz. Siedzisz starym na garbie, to Ci daja na zabawe. Ja zarabiam na to sam i licze sie z wydatkami. Ty wydasz 50 na miecha i nie masz z tego nic poza zabawa, ja nie wydam nic i jeszcze pomaga mi to w pracy i zarabianiu. No i co Ty na to? :)

Haha, ale mi sie z Ciebie smiac chce. 50zl na miesiac? Pomylka, bo 30zl na rok. Nie checsz placic 30zl na rok, jak musisz zaplacic za aero 55zl? Przeciez to na jedno wychodzi, gdzie ty masz logike? I tak musiales wplacic 55zl a zasieg przecietny, a predkosc zalosna. I co musisz czekac 12 miesiecy zeby miec 512kbps? Nie samym internetem zyje? Powiedzial ktos, kto caly czas siedzi na myapple, a gdzie reszta serwisow haha. Tak tak, 30zl na rok duza kasa, za to kupno laptopa/nexusa/ipada to male wydatki. Ciekawe tez, gdzie ty tak dlugo idziesz? Do sklepu? Nie uzywasz samochodu, transportu miejskiego? Dobra, pobierasz zalczniki w drodze, a co jak chcesz komus cos wyslac w jakims miejscu, zdjecia czy pdf? Czekacie sobie 15 minut czy dluzej? A przeciez upload w necie 256kb ile wynosi? Masz 30kb/s downloadu a upload chyba 15kb? I to w najlepszym wypadku gdy masz zasieg.

Zarabiasz? Hmm, to gratuluje, ciekawe jaka profesja, pewnie cos z internetem jak ci tak pomaga. Ciekawe ile zarabiasz jako student (sam pisales ze uczysz sie na uczelni wiec teraz sie nie wykrecaj), ze stac cie na dobrego laptopa, tyle telefonow (chwalisz sie ile to nie kupiles na ebayu czy allegro, super sztuki), tableta, dobre sluchawki. Ostatnio mowiles ze zarabiasz obrotem kapitalu, ciekawe skad ten kapital. Czyzby od rodzicow? W kazdym razie gratuluje ci takich zarobkow, ze mozesz sobie juz jako student pozwolic na takie zabawki, pewnie jeszcze sam mieszkasz, oplacasz rachunki to tym bardziej szacun. W garazu pewnie jeszcze dobra fura, oczywisice tez na nia sam zarobiles, bo obrotny chlopak z Ciebie.

#28 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 14 March 2012 - 19:09

A Ty co biografie chcesz mi napisac? Jak zamawialem aero2 bylo 20zl kaucji + 7zl wysylka karty SIM i to jedyny wydatek na cale 3 lata. Ba, kaucja jest zwrotna. Nielimitowany net przez 3 lata za 7zl? Pal licho czy wyslanie pdf bedzie trwalo 10 sekund czy 15 minut. Noża na gardle nikt mi nie trzyma. Zasieg maja taki jak kazdy inny operator - 4G lapie raz na ruski rok, 3G tylko w miastach, edge miedzy miastami.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users