Obliczenia sklep vs. t-mobile
Napisano 13 marca 2012 - 08:51

Napisano 13 marca 2012 - 12:05
Napisano 13 marca 2012 - 12:22
Napisano 13 marca 2012 - 12:33
Swoją drogą to mam ten sam dylemat co Ty i zdecydowałem się jednak kupić urządzenie poza operatorem.
Napisano 13 marca 2012 - 13:13

Napisano 13 marca 2012 - 16:15
jeśli nie potrzebujesz 6GB na miesiąc możez kupić orange free z Alledrogo (12 miesięcy - 12GB - ok 55 zł). Jeśli skończy się limit przed czasem - kupujesz nową kartę.
Chyba najlepsze rozwiązanie. Rzeczywiście, w 70% przypadków będę w zasięgu Wi-Fi, więc karta pre-paidowa najlepiej się sprawdzi.
Jeśli możesz, odpowiedz tylko na dwa pytania:
1) Rozumiem, że będąc w zasięgu W-Fi, iPad będzie go traktował priorytetowo, i wtedy nie będzie się łączył inaczej niż przez Wi-Fi?
2) Jeśli jestem poza Wi-Fi, z aktywną kartą pre-paidową (w zasięgu sieci płatnej) i mam włączonego iPada, ale nie korzystam z internetu, tylko mam włączony jakiś program czy grę - ile bez mojej wiedzy iPad może pobrać danych? Chodzi mi tutaj o jakieś aktualizacje, ukryte transfery itp.
Na forach dotyczących telefonii i smartfonów aż roi się od postów, gdzie ludzie lamentują, że bez ich wiedzy telefon pobrał po kilka GB i muszą za to płacić... W tym przypadku blueconnect z abonamentem ma tą wyższość, że po przekroczeniu limitu danych nie płacisz za internet... W pre-paidze też nie, ale szkoda byłoby aktywować kartę 12GB i za tydzień stracić wszystko przez jakieś dziwne transfery w nocy, itp...
Napisano 13 marca 2012 - 16:49
Napisano 13 marca 2012 - 16:57
Napisano 13 marca 2012 - 17:29
Napisano 13 marca 2012 - 17:41
Napisano 13 marca 2012 - 18:38

Napisano 13 marca 2012 - 20:35
Napisano 13 marca 2012 - 21:44

Napisano 13 marca 2012 - 21:51
Aero2 nie smierdzi kupą, bo nie ma korzystniejszej oferty. Nawet jesli nie jest najszybsze to jest bez limitu i ZA DARMO. Korzystasz, nie korzystasz nic nie tracisz a jak potrzebujesz czegos szybszego to mozna miec jedno i drugie rownoczesnie
To tak jakbys za friko dostal Matiza na 3 lata w gratisie do mercedesa
Kupic ipada za 3000zl, zalowac pare groszy na internet. Pozatym co to za internet gdzie maks predkosc to 256kb? Przeczytalem tez ze trzeba wplacic 55zl na jakis depozyt. Karta Orange jest tansza 2 razy i szybsza.
Napisano 13 marca 2012 - 22:01
Aero2 nie smierdzi kupą, bo nie ma korzystniejszej oferty. Nawet jesli nie jest najszybsze to jest bez limitu i ZA DARMO. Korzystasz, nie korzystasz nic nie tracisz a jak potrzebujesz czegos szybszego to mozna miec jedno i drugie rownoczesnie
To tak jakbys za friko dostal Matiza na 3 lata w gratisie do mercedesa
W obecnych czasach prędkość jaką oferują to totalne nieporozumienie. Gwarantują, że nie przekroczą 256kb/s. To jest totalna PORAŻKA nie wspominając o tym, że zasięg wcale nie jest rewelacyjny.
Korzystanie z tej oferty przypomina kobietę na wyprzedaży - kupuje coś czego w życiu by nie kupiła tylko dlatego, że kosztuje mniej.
Napisano 13 marca 2012 - 22:32
Chyba najlepsze rozwiązanie. Rzeczywiście, w 70% przypadków będę w zasięgu Wi-Fi, więc karta pre-paidowa najlepiej się sprawdzi.
Jeśli możesz, odpowiedz tylko na dwa pytania:
1) Rozumiem, że będąc w zasięgu W-Fi, iPad będzie go traktował priorytetowo, i wtedy nie będzie się łączył inaczej niż przez Wi-Fi?
2) Jeśli jestem poza Wi-Fi, z aktywną kartą pre-paidową (w zasięgu sieci płatnej) i mam włączonego iPada, ale nie korzystam z internetu, tylko mam włączony jakiś program czy grę - ile bez mojej wiedzy iPad może pobrać danych? Chodzi mi tutaj o jakieś aktualizacje, ukryte transfery itp.
Na forach dotyczących telefonii i smartfonów aż roi się od postów, gdzie ludzie lamentują, że bez ich wiedzy telefon pobrał po kilka GB i muszą za to płacić... W tym przypadku blueconnect z abonamentem ma tą wyższość, że po przekroczeniu limitu danych nie płacisz za internet... W pre-paidze też nie, ale szkoda byłoby aktywować kartę 12GB i za tydzień stracić wszystko przez jakieś dziwne transfery w nocy, itp...
Ad.1 dokładnie jak piszesz
Ad.2 nie wiem, ale na moim iPhone w miesiąc korzystam z 25-50MB
Napisano 13 marca 2012 - 23:49
W obecnych czasach prędkość jaką oferują to totalne nieporozumienie. Gwarantują, że nie przekroczą 256kb/s. To jest totalna PORAŻKA nie wspominając o tym, że zasięg wcale nie jest rewelacyjny.
Korzystanie z tej oferty przypomina kobietę na wyprzedaży - kupuje coś czego w życiu by nie kupiła tylko dlatego, że kosztuje mniej.
To napisze inaczej - pokaz mi szybszy internet za 0 zł i dlaczego mialbys go nie miec nawet jako drugą karte.
---------- Wpis dodano o 23:49 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:49 ----------
Kupic ipada za 3000zl, zalowac pare groszy na internet. Pozatym co to za internet gdzie maks predkosc to 256kb? Przeczytalem tez ze trzeba wplacic 55zl na jakis depozyt. Karta Orange jest tansza 2 razy i szybsza.
Czemu Ty zawsze konczysz czytac w polowie zdania? Kaucja jest zwrotna. Po roku jest 512kbps.
Napisano 14 marca 2012 - 01:31
---------- Wpis dodano o 01:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:29 ----------
Kaucja zwrotna ... tylko jedź sobie po nią do Warszawy ... no po prostu fantastycznie.
Napisano 14 marca 2012 - 02:15
---------- Wpis dodano o 02:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 02:10 ----------
Mi 512 wystarcza do poczty, allegro czy innej korespondencji z klientami. Tylko YT sobie nie poogladam, ale ogladajac YT nic nie zarobie

---------- Wpis dodano o 02:15 ---------- Poprzedni wpis dodano o 02:13 ----------
55 spokojnie w godzine - a jak to sie ma do sredniej krajowej? Wiec chyba nie tak spokojnie

Napisano 14 marca 2012 - 08:21
Myślę, że nie jeździłbyś wcale matizem. Miałem raz drobną stłuczkę/otarcie jadąc matizem w korku. Po tym otarciu, nie jeździłem i nigdy więcej nie pojadę matizem. Tak samo z aero.tak jakbys za friko dostal Matiza na 3 lata w gratisie do mercedesa
Nie da się ukryć, że to najtańszy internet, ale też baaaardzo wolny. Za 50 parę PLN masz w Orange 3Mb
Napisano 14 marca 2012 - 12:58
To napisze inaczej - pokaz mi szybszy internet za 0 zł i dlaczego mialbys go nie miec nawet jako drugą karte
To żaden argument. Prędkość jest zupełnie poza akceptowalnym zakresem. Pamiętaj, że oni gwarantują, że prędkość nie przekroczy 256kb/s czy nawet po roku 512kb/s. Równie dobrze może wynosić 12kb/s. Poza tym możesz nie doczekać tych 512kb/s poczytaj sobie umowę.
Każdy sam podejmuje decyzję ale rzucanie się na coś tylko dlatego, że kosztuje 0zł nawet jak jest totalnie badziewne nie ma sensu.
Napisano 14 marca 2012 - 15:33
To żaden argument. Prędkość jest zupełnie poza akceptowalnym zakresem. Pamiętaj, że oni gwarantują, że prędkość nie przekroczy 256kb/s czy nawet po roku 512kb/s. Równie dobrze może wynosić 12kb/s. Poza tym możesz nie doczekać tych 512kb/s poczytaj sobie umowę.
Każdy sam podejmuje decyzję ale rzucanie się na coś tylko dlatego, że kosztuje 0zł nawet jak jest totalnie badziewne nie ma sensu.
Taa, 256 to ja mialem w neostradzie pare lat temu, teraz jest 2012 rok, stac mnie na wydanie 30zl na internet 3G z super zasiegiem na rok.
@Homer
Szkoda mi juz slow na Ciebie. Kiedy mowie o portach usb i przesylaniu dannych przez BT to ty mowisz ze wolisz wyslac na maila, jestes tez wielkim fanem icloud. I czym ty chcesz wysylac? Mobilnym 256kb, gdzie upload jest chyba maks 30kb i to w dobrym zasiegu? To jest jedna wielka kpina. Wchodzi LTE, wchodzi ipad 4G, a ty nadal uzywasz totalnego badziewia, ktore zamula, strony laduja sie dlugo, nic wyslac ani pobrac nie mozesz bo to trwa godzinami, no ale tak, jest DARMOWE. Nasmiewales sie z ludzi ktorzy korzystaja z laptopow na jakis spotkaniach, ze nie ida z czasem, a sam korzystasz z totalnego badziewia, no bo szkoda ci wydac paru zlotych rocznie i miec komfort, wygode, szybkosc, niezawodnosc. Ciekawe ile czekasz zeby wczytala sie strona na allegro z zdjeciami, ktore i tak sa w zalosnej jakosci. Ciekawe, jak laduja ci sie strony ktore nie maja mobilnych wersji. No ale wiadomo, ty i tak to bedziesz wszystkim polecal, jeszcze powiesz ze jest szybsze od konkurencji, bo TY TO MASZ, tak samo jak Nexusa, hehe. Eh....
Napisano 14 marca 2012 - 15:47

Napisano 14 marca 2012 - 15:58
Napisano 14 marca 2012 - 16:04

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych