Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

nie włącza się bluetooth w Iphone 4s iOS 5.01

• Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 drzemek

drzemek
  • 6 postów
  • SkądSłupskie, Slupsk, Poland, Poland

Napisano 12 marca 2012 - 20:16

Witam wszystkich i z góry przepraszam jeżeli ponawiam temat na tym forum. Moj problem polega na tym iż niedawno próbowałem przesłać zdjęcie na innego iphona 4 za pomocą bluetooth, ale niestety natrafilem na problem. Po włączeniu bluetooth w ustawieniach nie wlacza sie, ale caly czas trwa proces wyszukiwania urządzenia.

Dołączona grafika

Po wyjsciu do menu głównego nawet nie ma ikony bluetooth obok stanu baterii. może wplyw na to ma jailbreak? ale około 3 tygodni temu uzywalem bluetootha mimo iz mam jailbreak odkąd wyszedł na 4s.

Dołączona grafika

jezeli ktoś z was zna jakieś rozwiązanie bede bardzo wdzieczny
Pozdrawiam!

#2 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 12 marca 2012 - 21:40

Musisz wiedzieć że iPhone sam w sobie nie ma funkcji przesyłania zdjęć, możliwe jest to za pomocą zewnętrznych programów.
Możliwości są dwie. Jeżeli wykonałeś JB możesz zakupić program AirBlue Sharing dostępny w Cydi za jedyne $4,99 w tym wypadku będziesz mógł przesłać zdjęcia i inne pliki na rożne telefony. Gdy JB nie posiadasz możesz do przesłania zdjęcia użyć Phone Drive. Osobiście wole opcję pierwszą i zakup aplikacji z Cydi

#3 czareknster

czareknster
  • 99 postów
  • SkądWarsZawa

Napisano 12 marca 2012 - 21:49

Trochę mnie dziwi dlaczego Apple nie udostępniło tę formy transferu zdjęć. Jest to niekiedy jedyna droga do przesłania fotki na starsze telefony lub jeśli ktoś nie posiada internetu w swoim tel. Szkoda, że JB jest jedyną drogą, osobiście nie łamię iPhone.

#4 drzemek

drzemek
  • 6 postów

Napisano 12 marca 2012 - 21:53

wiem o tym ze nie mozna przesylac obiektow miedzy iphonem a innym uzadzeniem, ale miedzy iphoneami mozna np. za pomocą aplikacji bump. chodzi mi o to ze jak chce wlaczyc bluetooth to szuka urzadzenia i generalnie nie zalacza sie bt

Proszę pisać zgodnie z zasadami jęz. polskiego. renqien

#5 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 12 marca 2012 - 22:21

Bo nie ma takiej funkcjonalności by Ci inne urządzenia wykryło. Tylko np. zestaw słuchawkowy itp.

#6 fellert

fellert
  • 272 postów
  • SkądWygoda /k Garwolina

Napisano 12 marca 2012 - 22:49

Co do AirBlue Sharing jest to jeden z najlepszych zakupów jaki można zrobić obecnie i polecam Ci go drzemek. Dodatkowo można go używać zgodnie z licencją na kliku urządzeniach więc np. można się zrzucić z kimś te 17 złoty i zakupić razem i używać na 2 iphonach .
Co do samego Bluetootha to nawet nie potrafi wykrywać wszystkich zestawów słuchawkowych niestety i to jest ponieważ sam mam ten problem.

#7 drzemek

drzemek
  • 6 postów

Napisano 14 marca 2012 - 19:55

Dzięki koledzy! Zainstalowałem AirBlue i spełniło moje oczekiwania :) Polecam każdemu używa BT.

#8 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 marca 2012 - 20:05

Rozwiązane. Zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych