Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Komunikat "replaced product" na stronie Apple

• Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 bauwan

bauwan
  • 6 posts

Posted 11 March 2012 - 22:23

Kupiłem na allegro iPhone 4. Gdy wpisuję jego serial number na stronie Apple Warranty check, wyświetla się komunikat: "We're sorry, but this is a serial number for a product that has been replaced. Please check your information and re-enter your serial number. If your information is correct, you may need to contact us." Serial number wzięty z ustawień telefonu, nie z pudełka. Co oznacza ten komunikat i czemu się pojawia?

#2 modlin

modlin
  • 538 posts
  • SkądLynchburg, TN

Posted 11 March 2012 - 22:30

IMEI na pudełku i na telefonie powienien być ten sam. Daj link do aukcji. Sprawdź go jeszcze w imei.info i w checkmend.

#3 bauwan

bauwan
  • 6 posts

Posted 11 March 2012 - 22:59

imei i serial numer jest taki sam w ustawieniach jak i na pudełku, na checkmend wszystko na zielono, dzwoniłem do sieci na którą jest zablokowany, nie mają o nim żadnych informacji - czysty, imei.info waiting tak wiec skad ten komunikat na stronie appla? o co chodzi?

#4 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 posts

Posted 11 March 2012 - 23:02

a nie jest to czasem refurb?

#5 bauwan

bauwan
  • 6 posts

Posted 11 March 2012 - 23:05

a nie wiem, działa bez zarzutu, używam go już 3 miesiące

#6 Tojot

Tojot
  • 1187 posts

Posted 11 March 2012 - 23:07

Telefon był zepsuty i został wymieniony na nowy, ale serwisant nie zutylizował starego, tylko mimo wszystko naprawił i opchnął. Oficjalnie telefon nie istnieje.

#7 bauwan

bauwan
  • 6 posts

Posted 11 March 2012 - 23:17

no [ciach] i co teras?

#8 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 posts
  • SkądKalisz

Posted 11 March 2012 - 23:26

Po pierwsze bez wulgaryzmów .. po drugie idź do tego gościa i z nim wyjaśnij co z nim zrobił.

---------- Wpis dodano o 23:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:21 ----------

napisz jeszcze do supportu Apple.

#9 Tojot

Tojot
  • 1187 posts

Posted 12 March 2012 - 01:01

No nic, jak ci działa to lepiej już nie będzie :-)

#10 bauwan

bauwan
  • 6 posts

Posted 12 March 2012 - 22:03

hmm dziwna sprawa, na imei.info pokazuje Wrong IMEI... a wiem że dobrze wpisałem

#11 Tojot

Tojot
  • 1187 posts

Posted 13 March 2012 - 23:59

Czy tam dziwne ... skoro telefon oficjalnie nie istnieje, to IMEI też nie :-).

#12 modlin

modlin
  • 538 posts
  • SkądLynchburg, TN

Posted 14 March 2012 - 01:07

Generalnie to za używanie czegoś takiego w PL nic nie grozi. Tak mi się przynajmniej wydaje. Chyba nie ma na to, w końcu telefon nie jest kradziony. Wydaj pieniądze na ten CheckMend. To chyba nie wiele ?!

#13 bauwan

bauwan
  • 6 posts

Posted 14 March 2012 - 12:48

Czytałeś co napisałem wcześniej? Sprawdziłem go już dawno na checkmend. Wszystko na zielono.

#14 krzysiek_k

krzysiek_k
  • 140 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 March 2012 - 14:17

Ja sie podlacze tutaj - mam zamiar kupic iPhone 3gs i sprzedawaca podal mi numer imei. Na stronie IMEI.info mam taki sam komunikat - wrong imei. Zakladajac ze to nie jest pomyslka w wpisywaniu numeru i ze telefon rowniez podobnie zostal odzyskany - czy to bedzie kiedykowiek pozniej utrudniac mi aktualizacje i tegu typu sprawy? Czy jedyny potencjalny problem to ze telefon oficjalnie nie istnieje? edit: Dostalem jeszcze od sprzedawcy numer seryjny i mam taki sam komunikat ze strony apple (product replaced). Pytanie nadal aktualne: jakie sa tego praktyczne konsekwencje?

#15 Marcin Mazur

Marcin Mazur
  • 5 posts
  • SkądRzeszów, Poland

Posted 13 November 2012 - 23:00

Dołączam się do pytania powyżej. Zna ktoś odpowiedź ?

#16 czarekpl

czarekpl

• 245 posts
  • SkądCiechanów, Poland

Posted 14 November 2012 - 09:11

Telefon był zepsuty i został wymieniony na nowy, ale serwisant nie zutylizował starego, tylko mimo wszystko naprawił i opchnął. Oficjalnie telefon nie istnieje.

wystarczy poczytać :)

#17 crissbohm

crissbohm
  • 8 posts
  • SkądLubliniec, Poland

Posted 19 February 2014 - 18:39

Witam i sorry że odświeżam temat Posiadam Iphone'a 4 i przy sprawdzaniu imei i numeru seryjnego wyświetla mi się to jak w temacie i moje pytanie jest takie czy po zrobieniu odtworzenia nie wróci mi simlock bo niby miał być ściągnięty i czy telefon będzie dalej działał normalnie. Wiem że głupio pytam, soft to 7.0.4 ale nie chce mieć potem cegły na półce

#18 Szaman35

Szaman35
  • 194 posts

Posted 19 February 2014 - 19:35

Ja bym imei.info za bardzo nie ufał. Wpisałem tam imei swojego iphona (nówka, kupiona w aos w styczniu) i wyskoczył mi jakiś stary samsung z klawiaturą fizyczną. :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users