Zakładam nowe forum na temat PC i Mak
Napisano 12 lipca 2007 - 10:58
Napisano 12 lipca 2007 - 11:03
Napisano 12 lipca 2007 - 11:11
ale jak za pięć lat się rozrośnie, będzie można na nim znaleźć mnóstwo ciekawych informacji i kulturalnych ludzi
Z tymi kulturalnymi ludźmi to może być problem, mnie też odstrasza wygląd tefoi forum więc chyba zostanę tutaj.
---- Dodano 12-07-2007 o godzinie 10:13 ----
Podstawa dobrego forum to porządni Admini Moderatprzy pilnujący porządku, i dobry regulamin
Mylisz się, podstawą dobrego forum są ludzie którzy będą mieli ochotę dzielić się wiedzą. To o czym Ty piszesz może być podstawą dobrego państwa policyjnego.
Napisano 12 lipca 2007 - 11:19
Ja sie tak zastanawaim po co nastepne forum ? niby konkurencja podnosi poziom ale no wlasnie ale ...
- mysle, ze gdyby zmienic slowo: "konkurencja" na "komplementarnosc", poziom zjawiska by sie nie obnizyl, a cel glowny wszystkich takich for, portali, etc., czyli promocja wiedzy, wymiana doswiadczen, spotkania fajnych Osob mogace prowadzic do tworzenia sie grup i srodowisk, zyskalby na skutecznosci. Jak zwykle decyduje poziom merytoryczny oraz co rownie wazne, jesli nawet nie wazniejsze - zyczliwosc i kultura wspolistnienia. Czy czujemy cos zlego w rownoleglym istnieniu np. My Apple i MacPlug ?
Jak zawsze
Jacek A.R.
Napisano 12 lipca 2007 - 11:46
A po co następny sklep, knajpa, ulica, fabryka?
Niech sobie będzie, wolny rynek, wolna wola, jak będzie słabe, to zniknie po pewnym czasie.
Pytanie raczej powinno brzmiec - po co nastepny taki sam sklep/knajpa/fabryka skoro jest juz 10 identycznych obok a klientow wcale nie tak duzo?
Napisano 12 lipca 2007 - 19:26
Napisano 12 lipca 2007 - 19:29
Pytanie raczej powinno brzmiec - po co nastepny taki sam sklep/knajpa/fabryka skoro jest juz 10 identycznych obok a klientow wcale nie tak duzo?
Bo kazdy z nich ma szanse byc tym najlepszym.
Napisano 12 lipca 2007 - 19:35
hm dlaczego nie można się rejestrowac na te forum ?
- spotkalem sie z tym samym, powiadomilem o tym Autora przez PW. Widze, iz nie ja jeden oczekuje na rozwiazanie tego problemu.
Jak zawsze
Jacek A.R.
Napisano 12 lipca 2007 - 19:48
hm dlaczego nie można się rejestrowac na te forum ?
Zapewne dlatego, że to forum zamknięte, a dla masonów z MyApple.pl wstępu nie ma
W każdym razie kiepsko widzę jego przyszłość - teraz by osiągnąć coś na Mac scenie trzeba już troche zainwestować (lepsze skrypty itepe...).
MyApple jak zaczynał miał zapewne znacznie łatwiej i pasja wystarczała ale to co teraz widać to efekt pasji plus pieniążków od darczyńców
Napisano 12 lipca 2007 - 19:58
Napisano 12 lipca 2007 - 20:34
Napisano 12 lipca 2007 - 22:12
Napisano 12 lipca 2007 - 22:23
tak, działa już, jednym ruchem usunąłem paskudną szatę graficzną i problem z rejestracją
Wygląda lepiej..
Napisano 12 lipca 2007 - 22:44
Ta, a potem przyznają punkty karne z idiotycznym komentarzem.
Albo kasują Ci post bez powiadomienia... Potem mam schize i nie wiem czy cos napisalem, czy to tylko urojenie mojego chorego umysłu...
Napisano 12 lipca 2007 - 22:54
Napisano 12 lipca 2007 - 22:56
Napisano 12 lipca 2007 - 23:05
no... to trzeba było tak od razy że to pole ćwiczebne jest.
TO forum ale nie każde forum.
To co można powiedzieć o np. PcLabie, w którym największym spamerem jest.. moderator. Z zawrotną liczbą 30000 postów (słownie trzydzieści tysięcy ) No ale z tymi jazdami to już zależy od przypadku - może sie trafić moderator z dobrym humorkiem, albo moderator - dziadyga, który za "kurde" wstawia ostrzeżenie, bo to wulgaryzm ;P
Napisano 12 lipca 2007 - 23:09
Napisano 12 lipca 2007 - 23:56
[url]http://tuningpc.phorum.pl/index.php[/url]
A co to takiego PHORUM?
Napisano 13 lipca 2007 - 00:33
Napisano 13 lipca 2007 - 01:12
poczytaj nieco dalej zanim zaczniesz nabijać sobie posty. lekka przesada, przeczytałeś chociaż kilka postów więcej? czy uczepiłeś się nieaktualnej zresztą pierdółki i musiałeś się wtrącić?
(sorry, fajki mi się skończyły a sklep dawno zamknięty )
Nie, nie musiałem się wtrącać. Zapytałem z próżnej ciekawości.
Kliknąłem na link i dostałem komunikat, że forum niedostępne.
Poczytam w wolnej chwili.
Napisano 13 lipca 2007 - 04:07
Napisano 13 lipca 2007 - 05:49
Wiele ludzi chce miec w cos jakis wklad. Ja tez niedlugo pakuje sie na polski internet z moja nowa strona na temat Macow. Tematyka ogolna jest: Jak wykorzystac komputer do ostatnich granic. Male wskazowki jak cos szybko zrobic itp. Mamy forum, mamy poradnik (mac chwilami), a wiec pora na Quick Tips i Techniques po polsku
Od tego jest Mac Szkola Luteckiego :mad:
Napisano 13 lipca 2007 - 08:00
Napisano 13 lipca 2007 - 09:49
Albo kasują Ci post bez powiadomienia... Potem mam schize i nie wiem czy cos napisalem, czy to tylko urojenie mojego chorego umysłu...
Można by wystąpić o odszkodowanie.
---- Dodano 13-07-2007 o godzinie 08:52 ----
MacDada, teraz dopiero widzę jaką masz tutaj ciężką pracę Poprawianie byków.... Zaledwie kilka postów u nas a już pozaznaczałem czerwonym 50% postów
I co, czujesz się teraz lepiej?
---- Dodano 13-07-2007 o godzinie 09:14 ----
Byłem na tym forum, i mam nieodparte wrażenie że powstało po to żeby panowie mogli się pobawić w moderatorów. Oto kilka cytatów:
ortografia! - altcomputing - brakuje jeszcze oceny 1 i podpisu nauczyciela
Proszę o używanie polskich znaków, inaczej posty będą usuwane - nie ma to jak merytoryczna dyskusja, usuwanie postów bo nie mają polskich znaków to naprawdę świetny powód.
A teraz najlepsze, po tych wszystkich ortografiach z wykrzyknikiem jeden (z DWÓCH) adminów pisze:
"Wiesz co nie wiem co teraz napisać ale wydaje mi sie źe OSy w polsce doskonale obsługuja nasz język, Windows, Mac OS, Linux.A jak ktoś naprawde nie moźe to niech wyśle do Adminów (bo jest nas dwuch) informacj źe z takich czy innych powodów nie moźe pisać polskich znaków.
Z jakiego jeszcze OSa w polsce sie koźysta ?"
Jego ortografii nikt jakoś nie poprawił. Podsumowując, mało sympatyczni administratorzy rozmawiający, w większości sami ze sobą. Panowie, jak będziecie milsi może ktoś zechce pisywać na Wasze forum, a wtedy będziecie mieli więcej do moderowania.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych