Photoshop CS5 problem podczas uruchamiania
Started by
mamstefana
, 09 Mar 2012 18:30
8 replies to this topic
Posted 09 March 2012 - 18:30
Podczas uruchamiania wyskakuje mi taki błąd. Ps nie chce się uruchomić. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Google nic nie wie.
Nie można otworzyć pliku roboczego ponieważ plik jest zablokowany lub nie masz wystarczających uprawnień dostępu. Użyj polecenia ‘Pobierz informacje’ w programie Finder, aby odblokować plik lub zmienić uprawnienia do pliku bądź do folderów, w których jest umieszczony.
Nie można otworzyć pliku roboczego ponieważ plik jest zablokowany lub nie masz wystarczających uprawnień dostępu. Użyj polecenia ‘Pobierz informacje’ w programie Finder, aby odblokować plik lub zmienić uprawnienia do pliku bądź do folderów, w których jest umieszczony.
Posted 09 March 2012 - 19:36
No i patrzyłeś w to co ci tam podpowiada komunikat?
Posted 09 March 2012 - 19:41
Posted 12 March 2012 - 11:28
[url=http://support.apple.com/kb/TS1402?viewlocale=pl_PL&locale=pl_PL]Nie można przenieść, odblokować, zmodyfikować lub skopiować rzeczy w systemie Mac OS X[/url]
3. Przeciągnij do okna Terminala katalog, który chcesz odblokować. - tyle, że ja nie wiem jaki to niby katalog?!
Jaki jest powód tego błędu? Usunięcie jakiegoś psd, którego Ps używał?
Posted 26 March 2012 - 21:55
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
czy problem ktos rozwiazal? prosze pilnie o pomoc. Mam to samo, patrzcie
czy problem ktos rozwiazal? prosze pilnie o pomoc. Mam to samo, patrzcie
Posted 27 March 2012 - 20:30
Super dziekuje za namiar, ale niestety nie odnajduje u siebie takiego folderu pod wskazanym linkiem. tj.
I deleted the ~/Library/Preferences/Adobe Photoshop CS4 Settings Folder. Then, when launching Photoshop this gets re-created.
Wazne jest tez to ze mam CS5, ale polozenie pewnie takie samo. Dotarlem do Preferences/ .. dalej folderu brak, sa tylko rozne pliki... Prosze o pomoc, ktory usunac.
I deleted the ~/Library/Preferences/Adobe Photoshop CS4 Settings Folder. Then, when launching Photoshop this gets re-created.
Wazne jest tez to ze mam CS5, ale polozenie pewnie takie samo. Dotarlem do Preferences/ .. dalej folderu brak, sa tylko rozne pliki... Prosze o pomoc, ktory usunac.
Posted 28 March 2012 - 16:20
Musisz wejść do tej ścieżki "od razu". Jest jakiś skrót, który uruchamia okienko gdzie wbija się dokładną ścieżkę do folderu, ale nie pamiętam jaki. Chyba Command + G lub H. Musisz sam sprawdzić.
Posted 28 March 2012 - 17:54
Dobrze, duże G, ale ja bym zapisał to tak: shift+cmd+g, bo będzie zapewne wciskał cmd i małe g, pomimo że jest duże

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users