Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Photoshop CS5 problem podczas uruchamiania

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 mamstefana

mamstefana
  • 18 posts
  • SkądLublin

Posted 09 March 2012 - 18:30

Podczas uruchamiania wyskakuje mi taki błąd. Ps nie chce się uruchomić. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Google nic nie wie.

Nie można otworzyć pliku roboczego ponieważ plik jest zablokowany lub nie masz wystarczających uprawnień dostępu. Użyj polecenia ‘Pobierz informacje’ w programie Finder, aby odblokować plik lub zmienić uprawnienia do pliku bądź do folderów, w których jest umieszczony.

#2 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 09 March 2012 - 19:36

No i patrzyłeś w to co ci tam podpowiada komunikat?

#3 McTom

McTom

All work and no play...

• 3827 posts

Posted 09 March 2012 - 19:41

Nie można przenieść, odblokować, zmodyfikować lub skopiować rzeczy w systemie Mac OS X

#4 mamstefana

mamstefana
  • 18 posts
  • SkądLublin

Posted 12 March 2012 - 11:28

[url=http://support.apple.com/kb/TS1402?viewlocale=pl_PL&locale=pl_PL]Nie można przenieść, odblokować, zmodyfikować lub skopiować rzeczy w systemie Mac OS X[/url]

3. Przeciągnij do okna Terminala katalog, który chcesz odblokować. - tyle, że ja nie wiem jaki to niby katalog?!

Jaki jest powód tego błędu? Usunięcie jakiegoś psd, którego Ps używał?

#5 macendrju

macendrju
  • 358 posts

Posted 26 March 2012 - 21:55

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

czy problem ktos rozwiazal? prosze pilnie o pomoc. Mam to samo, patrzcie

#6 McTom

McTom

All work and no play...

• 3827 posts

Posted 26 March 2012 - 23:42

Adobe Forums: Mac OS 10.7.2 and Photoshop CS4 11.0.2

#7 macendrju

macendrju
  • 358 posts

Posted 27 March 2012 - 20:30

Super dziekuje za namiar, ale niestety nie odnajduje u siebie takiego folderu pod wskazanym linkiem. tj.
I deleted the ~/Library/Preferences/Adobe Photoshop CS4 Settings Folder. Then, when launching Photoshop this gets re-created.

Wazne jest tez to ze mam CS5, ale polozenie pewnie takie samo. Dotarlem do Preferences/ .. dalej folderu brak, sa tylko rozne pliki... Prosze o pomoc, ktory usunac.

#8 iAdasiek

iAdasiek
  • 1239 posts

Posted 28 March 2012 - 16:20

Musisz wejść do tej ścieżki "od razu". Jest jakiś skrót, który uruchamia okienko gdzie wbija się dokładną ścieżkę do folderu, ale nie pamiętam jaki. Chyba Command + G lub H. Musisz sam sprawdzić.

#9 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 28 March 2012 - 17:54

Dobrze, duże G, ale ja bym zapisał to tak: shift+cmd+g, bo będzie zapewne wciskał cmd i małe g, pomimo że jest duże :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users