Witajcie
Zacznijmy od tego że dostałem dziś iPhone 4s z t-mobile i nie do końca jestem zadowolony z jego działania.Wcześniej miałem 3g,3gs,4(którą nadal jeszcze mam) i nigdy nie miałem z nimi żadnych problemów,ani nie narzekałem na nie,ale do rzeczy.
1.Wyświetlany obraz jest nieostry.Chodzi o to, że leżą sobie 2 iphone obok siebie, 4 i 4s widzę że kolory są cieplejsze itd ale na 4s obraz nie jest tak ostry jak na 4.Wydaje się być jakby lekko zamglony - czy to jest normalne?
2.Bardzo często zrywa wifi.Nigdy na żadnym telefonie apple nie miałem z czymś takim do czynienia.Ot przykład,oglądam yt i po chwili zrywa wyświetlają komunikat że żadne wifi nie jest w zasięgu (czy to adres IP wbity na stałe czy DHCP nie ma znaczenia)
3.Wiem i widziałem już na forum tematy o tych nieszczęsnych wibracjach,ale żeby aż tak huczały.Jak przycisnę palcem w prawym dolnym rogu to słabną lekko.Czy można to reklamować?
4.Kiedy lekko potrząsam telefonem coś wydaje się latać w środku....:roll:...nie wiem jak to dokładnie opisać ale słychać ewidentnie że coś tam się rusza i stuka...zaraz nagram filmik i prześlę na yt żeby pokazać jak to wygląda...
Czy wszyscy macie podobne drobne problemy..czy to tylko u mnie coś się źle z telefonem dzieje...
btw.na baterię nie mogę narzekać bo trzyma tak samo jak w iP4

iPhone 4s problem /wyświetlacz,wifi,wibracje... antena?/
Rozpoczęty przez
gajos007
, 08 mar 2012 22:01
11 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 marca 2012 - 22:01
Napisano 08 marca 2012 - 22:08
sprobuj zareklamowac ,nic Ci nie zaszkodzi
Napisano 08 marca 2012 - 22:10
3. Ja bym reklamował
4. To szkielet od aparatu czy cos w tym stylu.
Napisano 08 marca 2012 - 22:13
ot wygląda to stukanie w następujący sposób :
iPhone 4s problem - YouTube
mam nadzieje że będzie słychać
-ten szkielet aparatu to u wszystkich tak stuka? w połączeniu w tymi poligonowymi wibracjami to szok i korniki
-wyświetlacz w każdym ip4s jest taki lekko mglisty? tj.mniej ostry od 4?
iPhone 4s problem - YouTube
mam nadzieje że będzie słychać

-ten szkielet aparatu to u wszystkich tak stuka? w połączeniu w tymi poligonowymi wibracjami to szok i korniki

-wyświetlacz w każdym ip4s jest taki lekko mglisty? tj.mniej ostry od 4?
Napisano 08 marca 2012 - 22:15
Pamiętaj, że jeśli telefon zostanie uznany za wadliwy, to wymieniony zostanie na refurba...
Stukają soczewki aparatu.
Napisano 08 marca 2012 - 22:16
no szkiełko lata od aparatu, tak jest w każdym.
Napisano 08 marca 2012 - 22:22
dobra,to da się przeżyć...i te wibracje i soczewki
zostaje pytanie o ekran i jego kontrast,ale pewnie i to jest po prostu "ewolucja" telefonu i większość też zauważyła że obraz jest lekko mniej ostry niż w ip4?
Napisano 08 marca 2012 - 22:23
Stukaniem się nie przejmuj, rzecz normalna w 4Skach. Pobierz 5.1 zobacz co i jak z WiFI.
Napisano 08 marca 2012 - 22:24
Mój jest tak samo ostry jak w czwórce.
Napisano 08 marca 2012 - 22:29
Już się 5.1 pobiera OTA,a z wyświetlaczem to poszperałem i Czym tak naprawdę różni się wyświetlacz iPhone’a 4 od nowego iPhone’a 4s? - TOPPRICE
Nic to mam czas...pobawię się,poużywam,ponarzekam,przyzwyczaję się i będzie good
w każdym razie dzięki za odpowiedzi,będę spał spokojnie wiedząc, że to soczewki aparatu stukają a nie oczepiona antena albo co innego 
Z wifi powalczę jutro (mam cały dzień-przecież w pracy będę
) i dam znać czy problem ustał.
Pozdrowienia i dzięki
Nic to mam czas...pobawię się,poużywam,ponarzekam,przyzwyczaję się i będzie good

Z wifi powalczę jutro (mam cały dzień-przecież w pracy będę

Pozdrowienia i dzięki
Napisano 08 marca 2012 - 23:14
Mam podobne stukanie w iPhone 4. Szukałem, szukałem i kiedyś znalazłem - u mnie lata przycisk blokady. Spróbuj lekko przycisnac ten przycisk, przytrzymac go - i wtedy stukac. Powinna być cisza, co znaczy ze jest jakiś mikro luz w spasowaniu tego przycisku.
Napisano 30 kwietnia 2012 - 15:59
W moim 4S nic nie stuka, chocbym nie wiem jak nim potrzasala. Jedyne co, to ostatnio zauwazylam, ze czasem ekran przestaje reagowac na dotyk. Raz podswietla dany przycisk (np. Zakończenia romowy) i zaraz potem odswietla, nie kończąc rozmowy oczywiscie, a czasem zupełnie nic sie nie dzieje, jakbym w ogole nie dotykała ekranu. Normalne?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych