Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4s problem /wyświetlacz,wifi,wibracje... antena?/

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 gajos007

gajos007
  • 145 postów
  • SkądWęgorzewo

Napisano 08 marca 2012 - 22:01

Witajcie Zacznijmy od tego że dostałem dziś iPhone 4s z t-mobile i nie do końca jestem zadowolony z jego działania.Wcześniej miałem 3g,3gs,4(którą nadal jeszcze mam) i nigdy nie miałem z nimi żadnych problemów,ani nie narzekałem na nie,ale do rzeczy. 1.Wyświetlany obraz jest nieostry.Chodzi o to, że leżą sobie 2 iphone obok siebie, 4 i 4s widzę że kolory są cieplejsze itd ale na 4s obraz nie jest tak ostry jak na 4.Wydaje się być jakby lekko zamglony - czy to jest normalne? 2.Bardzo często zrywa wifi.Nigdy na żadnym telefonie apple nie miałem z czymś takim do czynienia.Ot przykład,oglądam yt i po chwili zrywa wyświetlają komunikat że żadne wifi nie jest w zasięgu (czy to adres IP wbity na stałe czy DHCP nie ma znaczenia) 3.Wiem i widziałem już na forum tematy o tych nieszczęsnych wibracjach,ale żeby aż tak huczały.Jak przycisnę palcem w prawym dolnym rogu to słabną lekko.Czy można to reklamować? 4.Kiedy lekko potrząsam telefonem coś wydaje się latać w środku....:roll:...nie wiem jak to dokładnie opisać ale słychać ewidentnie że coś tam się rusza i stuka...zaraz nagram filmik i prześlę na yt żeby pokazać jak to wygląda... Czy wszyscy macie podobne drobne problemy..czy to tylko u mnie coś się źle z telefonem dzieje... btw.na baterię nie mogę narzekać bo trzyma tak samo jak w iP4

#2 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 marca 2012 - 22:08

sprobuj zareklamowac ,nic Ci nie zaszkodzi

#3 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 postów
  • SkądKalisz

Napisano 08 marca 2012 - 22:10

3. Ja bym reklamował 4. To szkielet od aparatu czy cos w tym stylu.

#4 gajos007

gajos007
  • 145 postów
  • SkądWęgorzewo

Napisano 08 marca 2012 - 22:13

ot wygląda to stukanie w następujący sposób :

iPhone 4s problem - YouTube

mam nadzieje że będzie słychać ;)

-ten szkielet aparatu to u wszystkich tak stuka? w połączeniu w tymi poligonowymi wibracjami to szok i korniki ;)

-wyświetlacz w każdym ip4s jest taki lekko mglisty? tj.mniej ostry od 4?

#5 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 08 marca 2012 - 22:15

Pamiętaj, że jeśli telefon zostanie uznany za wadliwy, to wymieniony zostanie na refurba... Stukają soczewki aparatu.

#6 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 postów
  • SkądKalisz

Napisano 08 marca 2012 - 22:16

no szkiełko lata od aparatu, tak jest w każdym.

#7 gajos007

gajos007
  • 145 postów
  • SkądWęgorzewo

Napisano 08 marca 2012 - 22:22

dobra,to da się przeżyć...i te wibracje i soczewki zostaje pytanie o ekran i jego kontrast,ale pewnie i to jest po prostu "ewolucja" telefonu i większość też zauważyła że obraz jest lekko mniej ostry niż w ip4?

#8 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 08 marca 2012 - 22:23

Stukaniem się nie przejmuj, rzecz normalna w 4Skach. Pobierz 5.1 zobacz co i jak z WiFI.

#9 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 08 marca 2012 - 22:24

Mój jest tak samo ostry jak w czwórce.

#10 gajos007

gajos007
  • 145 postów
  • SkądWęgorzewo

Napisano 08 marca 2012 - 22:29

Już się 5.1 pobiera OTA,a z wyświetlaczem to poszperałem i Czym tak naprawdę różni się wyświetlacz iPhone’a 4 od nowego iPhone’a 4s? - TOPPRICE

Nic to mam czas...pobawię się,poużywam,ponarzekam,przyzwyczaję się i będzie good ;) w każdym razie dzięki za odpowiedzi,będę spał spokojnie wiedząc, że to soczewki aparatu stukają a nie oczepiona antena albo co innego ^_^

Z wifi powalczę jutro (mam cały dzień-przecież w pracy będę ;) ) i dam znać czy problem ustał.
Pozdrowienia i dzięki

#11 lawyer

lawyer
  • 41 postów

Napisano 08 marca 2012 - 23:14

Mam podobne stukanie w iPhone 4. Szukałem, szukałem i kiedyś znalazłem - u mnie lata przycisk blokady. Spróbuj lekko przycisnac ten przycisk, przytrzymac go - i wtedy stukac. Powinna być cisza, co znaczy ze jest jakiś mikro luz w spasowaniu tego przycisku.

#12 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 30 kwietnia 2012 - 15:59

W moim 4S nic nie stuka, chocbym nie wiem jak nim potrzasala. Jedyne co, to ostatnio zauwazylam, ze czasem ekran przestaje reagowac na dotyk. Raz podswietla dany przycisk (np. Zakończenia romowy) i zaraz potem odswietla, nie kończąc rozmowy oczywiscie, a czasem zupełnie nic sie nie dzieje, jakbym w ogole nie dotykała ekranu. Normalne?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych