Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone i jakość dźwięku w wideo

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 shady79

shady79
  • 26 posts

Posted 08 March 2012 - 09:47

Witam, Od jakiegoś czasu mam problem z dźwiękiem w nagrywanym wideo. Dźwięk jest nagrywany z szumem w dodatku bardzo cicho. Jestem pewien, że stało się to wraz z którąś aktualizacją softu. Prawdopodobnie po przejściu z 4xx na 5xx. Dziś odtworzyłem telefon do ustawień fabrycznych z nowym softem 5.1 i problem nadal występuje. Zastanawiam się nad downgradem do wersji 4. Co Wy na to?? Jak u Was iphone nagrywa dźwięk w filmach???

#2 iAdasiek

iAdasiek
  • 1239 posts

Posted 08 March 2012 - 10:23

Czy to się stało "nagle" po aktualizacji softu? Czy nie upadł Ci lub czy nie masz czegoś z Cydii, jeśli masz JB?

#3 shady79

shady79
  • 26 posts

Posted 08 March 2012 - 13:30

JB nie mam. Co do upadku to możliwe że upadł jak to telefon czasami się zdarza ;) Ciekawy jestem jak u innych użytkowników wygląda sytuacja... Pozdr. JN

#4 kajus01

kajus01
  • 897 posts
  • SkądZiemia?

Posted 08 March 2012 - 14:09

U większości zapewne jest normalnie, jak nie pomogło wgranie czystego softu bez przywracania kopii zapasowej to zapewne uszkodzenie hardwerowe.

#5 shady79

shady79
  • 26 posts

Posted 08 March 2012 - 18:13

gdzieś w sieci się natknąłem na informacje że wraz z softem 5 zmienil się mikrofon, którego iphone używa do nagrywania dźwięku w wideo. teraz podobno dźwięk jest nagrywany tym malutkim koło jacka. Wcześniej ten na dole...

nie tylko ja mam problem:
http://forums.macrum...d.php?t=1024860
https://discussions....tart=0&tstart=0

#6 dameon

dameon
  • 1353 posts
  • SkądLublin

Posted 08 March 2012 - 20:22

W żadnym telefonie nie znajdziesz tak dobrego mikrofonu do nagrywania, jak w iPhone Moje nagrania z koncertu: Oraz nagranie trzymając iPhone'a ok. 40 cm od wielkiego, koncertowego głośnika: Jeśli chodzi o nagrywanie w normalnych warunkach, rzeczywiście, da się usłyszeć szum a trzymając iPhone'a ok. 6 m od telewizora nie słychać idealnie, ale da się usłyszeć

#7 iAdasiek

iAdasiek
  • 1239 posts

Posted 08 March 2012 - 20:23

Sprawdź czy na pewno i czy tylko filmy. Możesz to sprawdzić nagrywając i dmuchając raz w ten, raz w ten.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users