Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iChat + Gadu Gadu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 szponder

szponder
  • 117 postów

Napisano 08 marca 2012 - 01:10

Witam, Zacząłem od parunastu dni korzystać z iChat'u BETA dla OS X'a Liona. Udało mi się połączyć to z Fb i teraz chciałbym to połączyć z kontem gadu gadu. Czy istnieje dalej ta opcja, czy to już przeszłość? Z tego co czytałem to przeszłość, ale mogę się mylić, gdyż tematy nie były świeże. Z góry dziękuję za pomoc.

#2 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 08 marca 2012 - 11:45

Możesz, od zawsze, przez transport Jabbera.

#3 szponder

szponder
  • 117 postów

Napisano 08 marca 2012 - 15:12

A dziękuję za wiadomość, a jeszcze jedno pytanko z tym o to temat związane. Są gdzieś jakieś świeże informację na ten temat? Jakiś tutorial, coś w tym stylu. Porty etc. Z góry dziękuję.

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 339 postów

Napisano 09 marca 2012 - 01:19

Było tu wielokrotnie opisywane. Generalnie cały 'myk' polega na tym, że iChat/Messages nie wspiera przeglądania transportów i trzeba sobie transport dodać (jednorazowo) w innym kliencie (PSI chyba najwygodniej). Potem już 'samo się'.

#5 szponder

szponder
  • 117 postów

Napisano 13 marca 2012 - 13:32

OK, już sobie poradziłem. Prawie wszystko działa. Irytuje mnie tylko jedno, OPCJA Niewidoczny. Jest ona na iChat, ale jednak po włączeniu, jestem w stanie Offline. Nie mogę wysłać wiadomości, i nie mogę też ich odbierać. Jest jakaś opcja w iChat, żeby to zmienić? Czy jedynie przez PSI, czy Adium, ustawić niewidoczny?

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 339 postów

Napisano 13 marca 2012 - 13:34

A dlaczego pytasz o kilka niepowiązanych ze sobą rzeczy w jednym wątku?

#7 szponder

szponder
  • 117 postów

Napisano 13 marca 2012 - 14:09

Dobrze, specjalnie dla Ciebie, założę nowy wątek. Tak ciężko jest przecież odpowiedzieć w temacie "nie na temat".

#8 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 13 marca 2012 - 14:36

Nie chodzi o "ciężko odpowiedzieć", tylko o nierobienie bałaganu na forum. Inni użytkownicy też z niego korzystają, szukają odpowiedzi na swoje pytania i gdy wątek dotyczy problemu X, a w środku tematu jest dyskusja na temat Y, to nikt tego nie znajdzie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych