Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy kupisz iPada 3?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
166 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy kupisz iPada 3? (0 użytkowników oddało głos)

1. Tak - przesiądę się z iPada 1 / iPada 2 (185 głosów [20.62%])

Procent z głosów: 20.62%

2. Tak - przesiądę się z tabletu innej firmy (20 głosów [2.23%])

Procent z głosów: 2.23%

3. Tak - to będzie mój pierwszy tablet (229 głosów [25.53%])

Procent z głosów: 25.53%

4. Nie - posiadam iPada 1 / iPada 2 (241 głosów [26.87%])

Procent z głosów: 26.87%

5. Nie - posiadam tablet innej firmy (15 głosów [1.67%])

Procent z głosów: 1.67%

6. Nie - nie potrzebuję tabletu (207 głosów [23.08%])

Procent z głosów: 23.08%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#126 latarnik

latarnik
  • 54 postów
  • SkądPoznan, Poland

Napisano 20 marca 2012 - 09:51

Ja najprawdopodobniej skorzystam na razie z niższej ceny na iPada 2. Ciekawi mnie natomiast jak wygląda internet w nowym iPadzie... Nie potrafię sobie tego wyobrazić. Ciągle dużo stron jest budowanych pod szerokość do 1000 pikseli, zdjęcia są relatywnie małe już przy rozdzielczości 1920x1080 i dwudziesto kilku calowych monitorach. Ciekaw jestem jak to działa przy rozdzielczościach nowego iPada i mniejszym powierzchniowo ekranie... Czyżby wszystko było skalowane do góry kosztem jakości?

#127 szponder

szponder
  • 117 postów

Napisano 20 marca 2012 - 11:13

Nie widze potrzeby kupowania tabletu. Ani to telefon, ani Komputer. - Ja tak to widzę. iPhone + MBP = i jestem szczęśliwy.

#128 dream4you

dream4you
  • 11 postów
  • SkądLubuskie

Napisano 20 marca 2012 - 12:43

zdecydowanie zostaje z iPad 2- zbyt mała różnica w 3 żeby wywalać tyle kasy, myślę że spokojnie ta 2 pożyje do kolejnego iPada 4 może wówczas będzie i warto i potrzeba. Poza tym wydaje mi się że Apple odrobinę za często wypuszcza nowe wersje - bo gdyby to było tanie to OK ale przy tak wysokich cenach to robi się z tego drogi "sport"

#129 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 20 marca 2012 - 18:22

Masz iPada 2? W sygnaturze: iPad 1 ;)

#130 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 20 marca 2012 - 19:59

Masz iPada 2? W sygnaturze: iPad 1 ;)

Nie każdy pamięta o "aktualizacji" sygnatury. U mnie też 1/3 nieaktualna jest ;)

#131 Łukasz Pepliński

Łukasz Pepliński
  • 28 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 20 marca 2012 - 21:14

moim zdaniem jezeli ktos ma ipada 2 to sens zmiany jest dyskusyjny (ze wskazaniem na brak takowego). Jezeli jednak ktos (jak ja) nosi sie z zakupem pierwszego tabletu to sensowne jest chyba dorzucic te pare stowek i cieszyc sie ponadprzecietnym ekranem i swiezym sprzetem

#132 highbrass

highbrass
  • 79 postów

Napisano 20 marca 2012 - 22:00

Bawilem sie dziś w Berlinie nowym iPadem, jakość wyświetlacza powalająca!!! I jestem teraz w krople, mimo poprzedniego postu mam dylemat. Zniechęca mnie jedynie fakt, ze teraz niestety 32 starczy na mniej bo każdy nowy soft ma objętość 200% większa z uwagi na wyświetlacz.

#133 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 21 marca 2012 - 14:23

Sądzę, że chętnie przesiądę się już z iPada 2 ale szkoda będzie mi tego JB bo tyle czekałem na nie, ale przynajmniej na 4s mam ;)

#134 BW:*|4fun

BW:*|4fun
  • 66 postów

Napisano 21 marca 2012 - 20:12

a gdzie odpowiedz w ankiecie: Chciałbym, ale jest idiotycznie drogi

#135 DrTuber

DrTuber
  • 10 postów

Napisano 22 marca 2012 - 18:15

Planuję kupić ipada 3 i to będzie mój pierwszy tablet. Zastanawia mnie tylko użyteczność 4g a raczej jej brak w Polsce. Skoro internet nie będzie działał szybciej niż na smartfonie to czy warto dopłacać za technologię nie mieszkając w USA ? Słyszałem o nagrzewaniu się urządzenia co może powodować dyskomfort. Miałem kiedyś przykre doświadczenia z przegrzewającą się obudową w laptopie. W okresie letnim wyłączał się co skłoniło mnie do postawienia wiatraka typu "Ustaw na 3, niech dmucha cały dzień" Najważniejszy dla mnie będzie czas pracy na baterii. Oficjalnie na stronie napisane jest 10h. Jak czytałem recenzję to potrafili napisać o 7h. Głównie korzystam z internetu. Może ktoś sprawdzić jak to jest z temperaturą przy samym przeglądaniu stron ?

#136 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 22 marca 2012 - 18:17

Planuję kupić ipada 3 i to będzie mój pierwszy tablet. Zastanawia mnie tylko użyteczność 4g a raczej jej brak w Polsce. Skoro internet nie będzie działał szybciej niż na smartfonie to czy warto dopłacać za technologię nie mieszkając w USA ?
Słyszałem o nagrzewaniu się urządzenia co może powodować dyskomfort. Miałem kiedyś przykre doświadczenia z przegrzewającą się obudową w laptopie. W okresie letnim wyłączał się co skłoniło mnie do postawienia wiatraka typu "Ustaw na 3, niech dmucha cały dzień"
Najważniejszy dla mnie będzie czas pracy na baterii. Oficjalnie na stronie napisane jest 10h. Jak czytałem recenzję to potrafili napisać o 7h.
Głównie korzystam z internetu. Może ktoś sprawdzić jak to jest z temperaturą przy samym przeglądaniu stron ?

Internet w nowym iPadzie na karcie T-Mobile jest 2x szybszy niż na iPhonie 4s, więc korzyść jest ewidentna.

#137 jabłko-fan

jabłko-fan
  • 205 postów

Napisano 23 marca 2012 - 19:22

Mnie wystarczy "dwójka".

#138 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 marca 2012 - 19:31

Sprzęt jest cudowny. Faktycznie numer 3 jest zapewne lepszy od numeru 2. Ja bawiłem się numerem 1. Sprzedałem po pół roku. Następnie bawiłem się numerem 2. Sprzedałem po pół roku. iPad ma zapewne wiele zalet. Każdy jest naprawdę udanym urządzeniem i nie ma dla niego konkurencji. Sprzedaż obu modeli polegała na tym że po pierwszej tzw ekstazie nowości nie znajdowałem na nim zastosowania. Wszystko miałem iPhone. Ale gratuluję tym co kupili iPada 3. Ja może kupię numer 4 jak coś naprawdę rzuci mnie po za ekranem na kolana. Ale tak szczerze. Patrzyłem na nie dzisiaj, gdyż bawiłem się w iSpocie numerem 2 i 3. i jakoś nie usiadłem. Czemu?

#139 DrTuber

DrTuber
  • 10 postów

Napisano 24 marca 2012 - 00:07

Odwiedziłem dzisiaj iSpot. Po paru minutach zabawy nowym iPadem spociły mi się palce. Pan z obsługi dzielnie polerował każdą sztukę zaraz po zabawie klientów :D Obok była 2, która była włączona zapewne tak samo cały dzień i temperatura była optymalna. Może to kwestia przyzwyczajenia.

#140 DanielCW_92

DanielCW_92
  • 266 postów
  • SkądTarczyn

Napisano 24 marca 2012 - 22:55

Jestem posiadaczem iPad'2, bawiłem sie wczoraj cały dzien nowym iPad'em kolegi, ekran jest fajny, grzeje się trochę bardziej niz 2, GTA 3 po 2h gry i iPad jest ciepły, nawet więcej niż ciepły ;/ dziś siedze na iPadzie 2 i nie przeszkadza mi w nim nic, nie widze róznicy w ekranie gdy nie lezy jeden obok drugiego jaki morał, masz iPad 2 nie kupuj 3, nie masz iPad'a i chcesz kupić, kup 3 jesli masz kase, jesli chcesz zaoszczędzić tysiaka i być tak samo zadowolony ze sprzetu kup 2. PS. I jest cięższy, iPad 2 przy dłuzszym graniu jest w miare ciężki, a tutaj odczuwa się różnice i to znacznie, plus to, ze rączki spocone, bo ciepły tablecik ;/ a w iPadzie zawsze podobało mi sie to, ze jak sobie leże w ciepły dzien na tarasie, to obudowa iPada jest chłodna i przyjemna w dotyku :)

#141 skrystos

skrystos
  • 97 postów

Napisano 26 marca 2012 - 12:31

Ja dziś poszedłem do iSpota wziąć w łapy nowego ipada. Mam dwójkę. Powiem tak, retina retiną, faktycznie jest lepiej, ale widzę to tylko jak zwracam na to uwagę, jak się skupię na pracy na urządzenia to mi wszystko jedno czy ona jest czy nie. Dla mnie dyskwalifikacją nowego ipada jest to jak bardzo on się grzeje. Ja mojego po katowaniu co najwyżej miałem lekko ciepłego. Ten nowy to jest gorący od samego ładowania. Nie bawi mnie to :) Tą generację więc sobie odpuszczam, chyba że wygram w lotto ;p

#142 Cycu3G

Cycu3G
  • 106 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 26 marca 2012 - 16:53

Szczerze to chciałbym tablet ale nie za tą cenę! Wole kupić za Samsung Galaxy Tab na andku i o wiele taniej, gdyby "The new iPad" był za 2000 to może bym kupił.

#143 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 27 marca 2012 - 07:59

99 PLN to nie taka duza roznica. A user experience iPada jest powszechnie znany...

#144 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 27 marca 2012 - 08:33

Bawiłem się nim ostatnio w iSpocie - powiem tak, byłem zażenowany :/ był gorący od spodu a leżąca obok dwójka ledwo letnia... Położyli go w takim kiepskim sklepowym oświetleniu, że nie widać było, który to retina (mówię poważnie, iSpot Galeria Dominikańska). Tak naprawdę stając przy tym standzie na start nie jest w żaden sposób wypromowany :/ Następnie pare godzin później byłem w Saturnie, iPad sobie stał na małej półce, obok dwójeczka, jasne Saturnowe oświetlenie (a nie iSpotowe pożółkłe), i kompletnie różnica między ekranami powalająca w tym miejscu. Generalnie uważam, że pomijając finanse, przesiadka z dwójki jest lekko nieopłacalna. Retina jest wypasiona, ale nie może być chyba głównym powodem zmiany urządzenia (zwłaszcza, gdy stare szybkością bardzo dobrze dorównuje młodszemu bratu). Zero zmiany designu, cyferki wagowe, temperaturowe na niekorzyść raczej (wiem wiem, zaraz odezwą się obrońcy od baterii), bateria trzyma tyle samo i takie tam... Przykro tylko, że nie zostawili w ofercie iPad 2 32GB... No i faktycznie trzymając w ręku nowego iPada, było to niezbyt komfortowe cieplnie uczucie...

#145 Mrk-WX

Mrk-WX
  • 38 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 09:11

Zakupiłem 2 dni temu nowego iPada i póki co jestem bardzo zadowolony. Nie grzeje się, brak żółtych plam na ekranie. Ekran robi wrażenie. Wersja 16gb z 4G, dla mnie zdecydowanie wystarczająca, gdyż nie zamierzam trzymać muzyki na ipadzie - mam ją zawsze przy sobie na iPhonie. Polecam niezdecydowanym :)

#146 ron_1

ron_1
  • 156 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 16:25

Szczerze to chciałbym tablet ale nie za tą cenę! Wole kupić za Samsung Galaxy Tab na andku i o wiele taniej, gdyby "The new iPad" był za 2000 to może bym kupił.

Cena new ipada wifi 16 GB to 2099 więc wystarczy że dorzucisz stówkę i już masz.
Apple iSpot Premium Reseller iPad WiFi 16GB czarny model 2012 - nowy - iPad WiFi (model 2012)

#147 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 05 kwietnia 2012 - 17:09

Przesiadłem się z jedynki na trójkę i jestem zadowolony bo to był ten moment, z jedynki na dwójkę wg mnie przesiadka nie miała sensu. I nie rozumiem tych opinii w temacie grzania, ciężaru, słabej baterii, długiego ładowania itp. to jakiś masochizm. "Najlepsze" opinie na temat nowego iPada: jest ciężki, grzeje się i w ogóle qpa ale gdybym miał kasę to bym kupił...

#148 dandan999

dandan999
  • 85 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 22:52

...Przesiadłem się z jedynki na trójkę i jestem zadowolony bo to był ten moment, z jedynki na dwójkę wg mnie przesiadka nie miała sensu. I nie rozumiem tych opinii w temacie grzania, ciężaru, słabej baterii, długiego ładowania itp. to jakiś masochizm.
"Najlepsze" opinie na temat nowego iPada: jest ciężki, grzeje się i w ogóle qpa ale gdybym miał kasę to bym kupił...

Rozumiem, że Twój iPad się nie grzeje, szybko się ładuje, i bateria bardzo dobrze trzyma ? (Pytam bo zamierzam kupić i wziąż nie jestem zdecydowany, a jeśli jedni mają takie problemy, a inni nie, to coś w tym jest.. :))

#149 Mrk-WX

Mrk-WX
  • 38 postów

Napisano 06 kwietnia 2012 - 08:13

Rozumiem, że Twój iPad się nie grzeje, szybko się ładuje, i bateria bardzo dobrze trzyma ? (Pytam bo zamierzam kupić i wziąż nie jestem zdecydowany, a jeśli jedni mają takie problemy, a inni nie, to coś w tym jest.. :))

Ja co prawda nie mam porównania, gdyż nie posiadam wcześniejszej wersji iPada, ale mój się nie grzeje. Używam go przez cały dzień, a w nocy ładuje, baterią jestem raczej pozytywnie zaskoczony.

#150 Zbyszko

Zbyszko
  • 3 postów

Napisano 10 kwietnia 2012 - 08:44

Słyszałem ,że wrażenie jest po zakupie ipada 3 i nie myliłem się . Teraz tylko poczekać na nowe aplikacje i ........... udanej zabawy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych