Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

prosze o pomoc "multimedia +Thomson SpeedTouch 330"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 macQUB

macQUB
  • 334 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 10 lipca 2007 - 17:37

po zainstalowaniu ze strony producenta (nie było ich na płycie danej przez multimedie) draiwerów do SpeedTouch 330 oraz po wpisaniu nazwy użytkownika i hasła internet nie działa. Wyskakuje komunikat "nie może nawiązać połączenia z serwerem PPP"

#2 MacTom

MacTom
  • 811 postów

Napisano 10 lipca 2007 - 18:03

Jaki masz komputer? Z tego co pamiętam, nie było i nadal nie ma sterownika na Intelomaki... Chyba że coś sie zmienilo w ciągu ostatnich miesięcy... :) A tak w ogóle na Twoim miejscu zainwestowałbym w choćby najtańszy router adsl na allegro... Mniej krzyków, problemów i stresów...

#3 macQUB

macQUB
  • 334 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 10 lipca 2007 - 18:06

mam minimac'a G4 PPC więc raczej powinno chodzić

#4 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 10 lipca 2007 - 18:13

Poczytaj to co do tej pory napisano na ten temat na forum. Z tego co wiem Thomson dostarcza wadliwe sterowniki- PPPoA zamiast PPPoE Lepszym rozwiązaniem jest dokupienie sobie liveboxa...

#5 slash

slash
  • 400 postów

Napisano 10 lipca 2007 - 18:22

Rozumiem źe masz neostradę? Jeśli tak, instalujesz ze strony producenta sterowniki na PPPoA. Ważne są parametry ustawienia, powinno być:
Encapsulation: PPPoA (RFC2364)
Multiplex: VC multiplexing (VCmux)
Virtual Path ID (VPI): 0
Virtual Circuit ID (VCI): 35
DSL Modulation : G.dmt (ITU G.992.1) lub Multimode
Maximum Transmission Unit (MTU): 1500 lub Auto

Jak masz inną usługę, to napisz.

---- Dodano 10-07-2007 o godzinie 17:24 ----
a może kolega JSG ma rację? Jak nie zadziała na PPoA (a jestem niemalże pewny że działa) to tylko zmień na PPoE ....

#6 macQUB

macQUB
  • 334 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 10 lipca 2007 - 18:26

Jak masz inną usługę, to napisz.

tak jak w temacie mam internet z multimed

A tak w ogóle na Twoim miejscu zainwestowałbym w choćby najtańszy router adsl na allegro... Mniej krzyków, problemów i stresów...

jak to zmontować wszystko razem jak kupie router

#7 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 10 lipca 2007 - 18:40

Wkładasz wtyczkę od telefonu do rutera, rj45(kabel ethernetowy) od rutera do komputera, wlaczasz safari wpisujesz 192.168.1.1 podajesz nazwe uzytkownika, haslo potem konfigurujesz polaczenie i po ok 5min cieszysz sie internetem- wszystko zgodnie z instrukcją obsługi rutera.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych