Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

wysyłanie maila do kilku osób równocześnie.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 popetelony

popetelony
  • 129 postów

Napisano 05 marca 2012 - 01:56

Witam
Używając jabłuszkowego maila pod snow leopardem chcę wysłać identyczny mail od 20 osób - moich klientów. I chcę to załatwić jednym mailem a nie dwudziestoma :) Czy po dodaniu wszystkich adresów odbiorców do okna adresu (dodaję z systemowej książki adresowej)i wysłaniu tego maila, moi odbiorcy będą widzieli wszystkich adresatów w miejscu Do: czy tylko siebie? Oczywiście zależy mi na tym aby w Do: był jedynie adres odbiorcy-adresata. Jest to możliwe? Muszę coś dodatkowo gdzieś ustawić w preferencjach programu? A jeśli tak to gdzie?
Dzięki za pomoc
Andrzej

#2 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 05 marca 2012 - 06:42

Osobiście takiej opcji nie znalazłem. pomyślałem, że jest w zakładce Composing > When sending to a group, show all members addresses, ale jakoś mi to nie działa.

#3 maciejtca

maciejtca
  • 596 postów
  • SkądTrzebnica, Poland

Napisano 05 marca 2012 - 07:26

wyślij do siebie, a adresy klientów w UDW Będą widzieli tylko do kogo wiadomość została wysłana, w tym przypadku do Ciebie.

#4 Miedzian

Miedzian
  • 6 postów

Napisano 05 marca 2012 - 09:42

Na stronie macworld był ostatnio artykuł na temat wysyłania emaili do grupy odbiorców. Nie czytałem go więc nie wiem co zawiera, ale może pomoże :)
[url=http://www.macworld.com/article/165582/2012/02/how_to_email_groups_with_mail.html]How to email groups with Mail | Macworld[/url]

#5 popetelony

popetelony
  • 129 postów

Napisano 05 marca 2012 - 12:18

Dziękuję wszystkim za pomoc. Działa. A oto - podsumowując - jak to zrobiłem.
1. W systemowej książce adresowej należy utworzyć nową grupę kontaktów np. KLIENCI i tam wrzucić adresy swoich klientów - dowolną ilość :).
2. Wejść do preferencji programu Mail i zakładki: Redagowanie. Tam odznaczyć (pozostawić pusty kwadracik) przy poleceniu:Wysyłając do grupy pokazuj wszystkie adresy.
3. Napisać w Mailu treść w nowej wiadomości. Treść, którą zamierza się wysłać do kilku (-nastu, -dziesięciu) adresatów z grupy KLIENCI.
4. Do pola DO: przeciągnąć ikonę grupy KLIENCI z otwartej książki adresowej. Wszystkie kontakty z grupy KLIENCI otrzymają tego samego maila, a w polu Do: w otrzymamanym mailu będzie napis: nieujawnieni-odbiorcy.
That's all :) Pozdrówka

#6 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 05 marca 2012 - 16:52

Zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych