Podłączenie iPhone 3gs do radia.
Napisano 04 marca 2012 - 16:03
Posiadam samochodzik Daihatsu Cuore 1998/1999.
I zastanawiam się czy da radę podpiąć mojego iPhone 3gs w jakiś sposób do radia/głośników. Oto zdjęcia radia:
Pozdrawiam
Michał Konieczny
Napisano 04 marca 2012 - 16:31
Napisano 04 marca 2012 - 16:42
jeśli ma aux bo w internecie nie znalazłem takiej informacji. zatem raczej zostaje transmiter FMmasz 2 wyjscia, albo transmiter FM, z allegro, lub podpiecie z tylu radia aux do sluchawek iphone'a.
przydało by się posprzątać w tym aucie ;]
Napisano 04 marca 2012 - 16:48
jeśli ma aux bo w internecie nie znalazłem takiej informacji. zatem raczej zostaje transmiter FM
przydało by się posprzątać w tym aucie ;]
Półtorej godziny go dzisiaj w środku sprzątałem Zdjęcie z wczoraj.
Nie wiem co to te całe auxy i transmitery FM, ale zaraz poczytam. Jeśli ten transmiter podłącza się przez wejście na zapalniczkę to kolejny problem bo jest wyrwana
Napisano 04 marca 2012 - 21:41
Napisano 05 marca 2012 - 09:48
Napisano 05 marca 2012 - 10:04
Można też, najprościej, wymienić radio na takie, do którego można bez problemów podłączyć iPoda/iPhone poprzez zwykły kabelek USB. Pełno tego teraz na rynku...
Chyba to jest najlepsze wyjście bez kombinowania. Ale jak podłączysz telefon to ci to ruszy z miejsca ?
Napisano 06 marca 2012 - 09:31
Można też, najprościej, wymienić radio na takie, do którego można bez problemów podłączyć iPoda/iPhone poprzez zwykły kabelek USB. Pełno tego teraz na rynku...
Nie każde radio z USB obsługuje iPody i iPhony, wiem bo przerabiałem temat. Chyba najłatwiej będzie wymienić radio na takie z wejście AUX z przodu wtedy podłączasz iPhone przez zwykły kabelek mini jack. O transmiterach zapomnij bo jakość dźwięku jest tragiczna.
Napisano 07 marca 2012 - 23:55
Nie każde radio z USB obsługuje iPody i iPhony, wiem bo przerabiałem temat. Chyba najłatwiej będzie wymienić radio na takie z wejście AUX z przodu wtedy podłączasz iPhone przez zwykły kabelek mini jack. O transmiterach zapomnij bo jakość dźwięku jest tragiczna.
Każde radio szanującego się producenta, jeśli obsługuje iPody i iPhone ma odpowiednie oznakowanie na opakowaniu ("designed for iPod" czy coś podobnego). W większości przypadków wystarczy też spojrzeć na stronę internetową producenta aby dowiedzieć się z czym dany model współpracuje. Tak więc ja kupując radyjko nie miałem żadnych problemów z tym, by kupić idealne dla mnie rozwiązanie - urządzenie współpracujące z iPhone bez cudowania z kablami (zwykłe USB) i z wbudowanym zestawem głośnomówiącym...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych