Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

koszmarne błędy po JB

• Zamknięty Temat jest zamknięty
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 CreIser

CreIser
  • 25 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 marca 2012 - 08:56

Witam. Jestem świeżo po JB. Za pośrednictwem redsn0wa zainstalowałem Cydię oraz dodałem multizadaniowość. Uruchomiłem telefon, zaktualizowałem Cydię. Niestety, ale telefon się krzaczy. Podam przykłady sytuacji, w których problemy następowały: - słucham muzyki, dostaję wiadomość, w menu, w którym wyświetla się "Zamknij" i "Odp." biorę opcję "Odp." - błąd, telefon się restartuje, - słucham muzyki, stukam 2x w Home, otwiera mi się multizadaniowość, chcę przejść np. do Ustawień - błąd, telefon się restartuje, - wchodzę do aplikacji Badoo, chcę się zalogować używając Facebook'a - błąd, telefon się restartuje, - chciałem z telefonu wejść na forum i napisać owy problem ale przy próbie wpisywania nicku i hasła w pola, safari zostało zamknięte i nawet historia nie została zapamiętana, czyli - błąd. POMOCY! Jest jeszcze gorzej, niż przed JB. 3G, 4.2.1, 05.15.04

#2 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 marca 2012 - 10:26

A co? Myślałeś, że po jb lepiej będzie? Nie będzie, będzie gorzej. Szczególnie jak odpaliłeś mt w 3g, który to ma mało ramu.

#3 streetfighter69

streetfighter69
  • 239 postów

Napisano 04 marca 2012 - 10:48

iPhone 3G po JB ledwo chodzi nawet na 3.1.3 - dwa lata temu rozstalem sie z 3G wlasnie dlatego, ze byly sytuacje, gdzie nawet bez wielozadaniowosci zostawalo 1 MB pamieci. Pomijam, ze zrobienie czegokolwiek w Cydii trwalo wieki. Moja rada: downgrade do golego 3.1.3 albo upgrade co najmniej do 3GS.

#4 CreIser

CreIser
  • 25 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 marca 2012 - 11:37

robgrab: To wszystko robiłem z pomocą osoby, która się na tym zna. Ona nie odradzała mi wybrania wielozadaniowości. Więc jako kompletny laik, stwierdziłem, że to bardzo fajny pomysł, aby takową mieć. streetfighter69: Co w takim razie wskóram tą 3.1.3 wersją? Jeszcze mi wytłumaczcie. Na przykładzie aplikacji Badoo. Przed JB działała bez zarzutów. Teraz nawet nie mogę się zalogować. Skąd takie zjawisko? Dlaczego tak się dzieje?

#5 loon

loon
  • 173 postów
  • SkądLubon, Poland

Napisano 04 marca 2012 - 14:39

Ponieważ JB to syf. Czas to powiedzieć. Ale jeżeli już go zrobiłeś to możesz albo wrócić przez restore do czystego softu albo zrobić go jeszcze raz bez zaznaczania wszystkich zbędnych opcji dla tego modelu czyli także multitasku.

#6 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 marca 2012 - 15:06

Najlepiej będzie na 3g działał 3.1.3 i to bez jb. Problemem jest to, że na część programów w appstore wymaga 4.xx.

#7 CreIser

CreIser
  • 25 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 marca 2012 - 23:17

Zatem, jakie rozwiązanie byłoby dla mnie najkorzystniejszą opcją?

#8 loon

loon
  • 173 postów
  • SkądLubon, Poland

Napisano 05 marca 2012 - 07:30

Zatem, jakie rozwiązanie byłoby dla mnie najkorzystniejszą opcją?

Powyższe. 3.1.3 bez JB. Będziesz miał spokój.

#9 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 05 marca 2012 - 08:00

iPhone 3G po JB ledwo chodzi nawet na 3.1.3 - dwa lata temu rozstalem sie z 3G wlasnie dlatego, ze byly sytuacje, gdzie nawet bez wielozadaniowosci zostawalo 1 MB pamieci. Pomijam, ze zrobienie czegokolwiek w Cydii trwalo wieki. Moja rada: downgrade do golego 3.1.3 albo upgrade co najmniej do 3GS.

właśnie 3G najlepiej śmiga na 3.1.3,instalowanie 4.2.1 i uruchomienie MT to najgorszy błąd,zrob downgrade

#10 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 05 marca 2012 - 09:47

Ja nie mam żadnych problemów po JB na 3G (soft 4.2.1), ale multitaskingu nigdy bym się nie odważył włączyć, bo wiem, że iP 3G ma nie tylko za mało RAM, ale też mało wydajny procesor.

#11 CreIser

CreIser
  • 25 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 marca 2012 - 11:50

iAdasiek, a może to być wina wersji programu do robienia JB? Zauważyłem też, że wersja 3.1.3 ma inny baseband, niż posiadam obecnie. Co w takim przypadku?

#12 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 06 marca 2012 - 12:23

Inny czyli jaki? 06.15.00 (lub podobny, bo nie pamiętam dokładnego numerka)? Jak tak to nie masz GPS, ale nic po za tym. Poleciłbym Ci odtworzenie iPhone. Edit: Sorki nie doczytałem w pierwszym poście. To na pewno nie jest wina baseband'u. Baseband odpowiada za sieć i inne tego typu rzeczy. Czyli odtwórz iPhone, a jak będziesz robił JB, to bez multitasku. Ja przy SBSetting, tapecie w tle (Springboard) mam średnio 35-40 MB wolnej pamięci RAM na moim 3G.

#13 smithinger44

smithinger44
  • 64 postów

Napisano 06 marca 2012 - 15:26

Ja jak mam 100MB to się boję, że zaraz będzie mało(Spada do 50-60). Multitasking mam poprzez program Backgrounder i tapetę wgraną przy JB. Jeszcze do tego jest Activator co jest bardzo miłe. Mam np. Pokrowiec, gdzie telefon leży bokiem. Mogę sobie wtedy np. przytrzymać głośność do góry i mam następną piosenkę. Albo dać głośność w górę i dół i muzyka się zatrzymuje.:) Jedyny problem jest taki, że pewien Servisant coś mi spaprał i mam paprochy pod ekranem(Również wilgoć) i lubi się czasami wyłączyć, po czym jak się go włączy to nie działa żadna aplikacja(Trzeba go zssynchronizować i jest OK). P.S. Co do 3.1.3 a 4. To ja jednak zostaję przy 4(Z JB), gdyż nie widzę różnicy w wydajności. Aha. I jak chcesz się przesiadać, to ja mam zamiar kupić sobie iPoda 4 Touch i modem Huawei gdyż mam Kartę Aero2(Którą też ci polecam, jeżeli będziesz miał modem, lub iPhone 4 wzwyż.

#14 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 06 marca 2012 - 15:54

Ja jak mam 100MB to się boję, że zaraz będzie mało(Spada do 50-60). Multitasking mam poprzez program Backgrounder i tapetę wgraną przy JB. Jeszcze do tego jest Activator co jest bardzo miłe. Mam np. Pokrowiec, gdzie telefon leży bokiem. Mogę sobie wtedy np. przytrzymać głośność do góry i mam następną piosenkę. Albo dać głośność w górę i dół i muzyka się zatrzymuje.:)
Jedyny problem jest taki, że pewien Servisant coś mi spaprał i mam paprochy pod ekranem(Również wilgoć) i lubi się czasami wyłączyć, po czym jak się go włączy to nie działa żadna aplikacja(Trzeba go zssynchronizować i jest OK).

P.S. Co do 3.1.3 a 4. To ja jednak zostaję przy 4(Z JB), gdyż nie widzę różnicy w wydajności.

Aha. I jak chcesz się przesiadać, to ja mam zamiar kupić sobie iPoda 4 Touch i modem Huawei gdyż mam Kartę Aero2(Którą też ci polecam, jeżeli będziesz miał modem, lub iPhone 4 wzwyż.

Jak Ci się udało tyle RAM wolnego zrobić? Ty masz 3G!?

#15 CreIser

CreIser
  • 25 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 marca 2012 - 16:08

http://myapple.pl/ip...o-pobrania.html

Zobaczcie w tym dziale. Dla wersji 3.1.3 baseband jest inny, niż ten, co obecnie posiadam.

Ale załóżmy, że nie będę się przesiadał na softa 3.1.3. Zostanę przy 4.2.1. Czym robiliście JB? Bo ja redsn0wem 0.9.6b4. Może wina leży po jego stronie?

#16 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 06 marca 2012 - 17:53

Ja też Redsn0w. Nie pamiętam wersji, ale wiem, że taka jaka była w poradniku od BorsukTV (teraz upster).

#17 CreIser

CreIser
  • 25 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 marca 2012 - 18:19

Gdy będę miał sprawny kabel, ponownie zrobię restore i JB :) tym razem bez multi, dodam jedynie aplikację SBSetings i zobaczymy, jak się będzie sprawował.

#18 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 06 marca 2012 - 18:31

Z SBSettngs nie powinno być problemów. Sam mam i nic się z tym nie dzieje - same korzyści.

#19 High Octave

High Octave
  • 26 postów

Napisano 06 marca 2012 - 20:23

Kiedyś miałem jb na ipodzie, potem kiedy zamieniłem na iphona, opamiętałem sie i nie robilem jb. Na prawde szkoda wam tych kilku złotych na najlepsze aplikacje? Gameplay czy działanie programu mozna zobaczyć na yt i zdecydować się, albo nie, na kupno za tę symboliczną kwotę. A iphone działa bezproblemowo, tak jak powinien. Pomyslcie nad tym :)

#20 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 06 marca 2012 - 20:27

Kiedyś miałem jb na ipodzie, potem kiedy zamieniłem na iphona, opamiętałem sie i nie robilem jb. Na prawde szkoda wam tych kilku złotych na najlepsze aplikacje? Gameplay czy działanie programu mozna zobaczyć na yt i zdecydować się, albo nie, na kupno za tę symboliczną kwotę. A iphone działa bezproblemowo, tak jak powinien. Pomyslcie nad tym :)

Chyba nie wiesz po co się robi JB. Nie po to by mieć na lewo aplikacje, lecz dla funkcjonalności. Sam też mam JB, a aplikacje kupuję legalnie patrząc jakie są "recenzje" w App Store jak i internecie.

#21 High Octave

High Octave
  • 26 postów

Napisano 06 marca 2012 - 20:28

to znaczy jaką funkcjonalność zyskujesz? :|

#22 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 06 marca 2012 - 22:03

Polecam wejść w dział o modyfikacjach z Cydii. Np. SBSettings, dostęp do plików, wcześniej wspomniana tapeta w tle menu i wiele innych.

#23 CreIser

CreIser
  • 25 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2012 - 21:53

Witam ponownie. Jestem po JB, tym razem bez multi. Powoli zaczynam oswajać się z "nowym" systemem. Zainstalowałem SBSetings. Zauważyłem, że ma naprawdę wiele funkcji. Najbardziej interesuje mnie wyłączanie aktywnych procesów. Jest to dosyć korzystna opcja. Włączyłem ją ale niestety nie mogę znaleźć miejsca, w którym mógłbym te procesy wyłączać. Jakieś wskazówki?

#24 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 12 marca 2012 - 22:16

Wejdź w ustawienia SBSettings-->chyba set yyy... i coś na "t". I tam masz wszystkie przyciski. Wystarczy włączyć tam przycisk o nazwie processes

#25 CreIser

CreIser
  • 25 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2012 - 22:37

No ja to właśnie włączyłem. Do tego doszedłem przed Twoim postem :) I co w takim momencie? To powoduje, że procesy same się wyłączają po wyjściu z nich? // Edit Znalazłem :) Trzeba przejechać po pasku u góry. Okej problem z głowy. Teraz interesuje mnie program do bluetooth oraz do plików typu prezentacja Microsoft PowerPoint :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych