Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Program do tworzenia schematów instalacji elektrycznych, alarmowych itp.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 jacekkk

jacekkk
  • 91 postów
  • SkądZawiercie

Napisano 02 marca 2012 - 07:48

Szukam programu w przystępnej cenie (lub darmowego :-) ), który można zastosować do tworzenia schematów projektowych dla instalacji elektrycznych, alarmowych, komputerowych. Miłą funkcją byłby import plików AutoCAD'a (plany pomieszczeń). Wujek Google poleca mi same produkty powyżej $2000 ;-)

#2 delgadur

delgadur
  • 233 postów

Napisano 02 marca 2012 - 08:01

Jak kolego coś znajdziesz to daj znać bo też byłbym zainteresowany :) Sam oczywiście też prowadzę poszukiwania i napiszę jak coś znajdę

#3 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 02 marca 2012 - 08:17

A próbowałeś programu np. winebottler lub inny korzystający z WINE + program z windowsa?

#4 jacekkk

jacekkk
  • 91 postów
  • SkądZawiercie

Napisano 02 marca 2012 - 08:56

A próbowałeś programu np. winebottler lub inny korzystający z WINE + program z windowsa?

Raczej szukam czegoś natywnego na OS X. Jasne, że można postawić Win w Parallels i korzystać z dostępnych programów, ale w sumie nie po to zmieniłem platformę systemową ;-) Choć jak nie będzie wyjścia...

#5 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 02 marca 2012 - 09:01

Tylko dzięki Wine nie będziesz musiał inwestować w Parallels, Windows tworzysz paczkę, która działa jak normalny program dla OS X.
How to run EXE's on mac - YouTube

#6 jacekkk

jacekkk
  • 91 postów
  • SkądZawiercie

Napisano 02 marca 2012 - 09:12

Tylko dzięki Wine nie będziesz musiał inwestować w Parallels, Windows tworzysz paczkę, która działa jak normalny program dla OS X.
How to run EXE's on mac - YouTube

Ciekawy program - muszę sprawdzić. Faktycznie spora oszczędność na zakupie Parallels (Windows mam).

#7 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 02 marca 2012 - 09:14

Wrzuć temat w wyszukiwarkę: pliki .exe to znajdziesz inne programy oparte na WINE.

#8 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 02 marca 2012 - 19:20

Nie wiem czy jeszcze rozwijny: Key features W dodatkowych bibliotekach jest "Electronics".

#9 JacobP

JacobP
  • 12 postów
  • SkądKrakau, Poland

Napisano 31 marca 2012 - 20:15

Panowie, udało się dotrzeć do jakiegoś ciekawego programu w tym temacie czy nie ma innej opcji - póki co - i trzeba z winem walczyć?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych