Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

MacBook nie widzi baterii.

• Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 peterka

peterka
  • 9 posts

Posted 09 July 2007 - 20:31

Witam! Właśnie natknąłem się na pewien problem z moim MB... Próbuję go odpalić - nic. Później drugi raz, trzeci, czwarty... W końcu podpiąłem kabel z ładowarki - MacBook odpalił, ale o dziwo - na kablu świeci się zielona lampka. W miejscu, gdzie jest ikona baterii - przez chwilę widać było, że jest prawie wyczerpana (drobna czerwona kreska na końcu obrazka z baterią), po czym czerwień zamieniła się w duży czarny "X". Klikam na obrazek baterii - wyświetla się szary napis - "brak baterii". Kabel cały czas świeci na zielono, ale wystarczy, że go wyciągnę, i MacBook od razu się wyłącza. Czy ktoś wie, o co chodzi? Bateria do wymiany? Serwis? Nie ukrywam, wkurzyłem się trochę... Z góry dzięki za odpowiedzi.
  • altcomputing likes this

#2 altcomputing

altcomputing
  • 1098 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 09 July 2007 - 20:34

a próbowałeś już może tak prostych sposobów jak np. wyjęcie baterii i jej ponowne włożenie do komputera?

#3 peterka

peterka
  • 9 posts

Posted 09 July 2007 - 20:37

to była jedna z pierwszych rzeczy, które zrobiłem. :)

#4 altcomputing

altcomputing
  • 1098 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 09 July 2007 - 20:48

całe szczęście ;)

sprawdz to:
http://appledefects....ized_by_MacBook

mysle ze czas oddac macbooka na gwarancji

#5 peterka

peterka
  • 9 posts

Posted 09 July 2007 - 20:58

pięknie. jakby nie można było kiedy indziej się zepsuć.;) zastanawia mnie, ile teraz będę czekał na naprawienie tego problemu. MB jest na gwarancji, także mam nadzieję, że nie wystawią mi żadnego rachunku.;) no ale zawsze miło jest się dowiedzieć, że doświadczyło się jednego z "appledefects"..:rolleyes: altcomputing - dzięki za zainteresowanie moim problemem.:) pozdrawiam

#6 pi

pi
  • 616 posts

Posted 09 July 2007 - 21:03

http://www.apple.com.../batteryupdate/

#7 altcomputing

altcomputing
  • 1098 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 09 July 2007 - 21:04

Wiesz, Twój problem to małe piwo przy moim, ja mam matrycę do wymiany, i to takiej, której gwarancja nie obejmuje...

#8 peterka

peterka
  • 9 posts

Posted 09 July 2007 - 21:12

pi - dzięki za linka:), zaraz spróbuję z tym update'm... altcomputing - nie zazdroszczę. szczególnie jeśli będzie to robione w sławnym SADzie..;)

#9 altcomputing

altcomputing
  • 1098 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 09 July 2007 - 21:14

nie, nie będzie to robione w SADzie, nie stać mnie. Poza tym matrycę jestem w stanie wymienić sobie sam, tylko muszę najpierw zdobyć nową...

#10 peterka

peterka
  • 9 posts

Posted 09 July 2007 - 21:41

nieciekawa sprawa..:( a co do 'apdejta' do baterii - nie pomógł. pozostaje serwis.:rolleyes:

#11 TOMASZW

TOMASZW
  • 4 posts

Posted 09 July 2007 - 22:06

hej mam to samo z moja bateria ... dzisiaj mi przestalo widziec baterie gdy chcialem ja naladowac :( .... SAD przesle mi nowa Pozdrawiam

---- Dodano 09-07-2007 o godzinie 23:08 ----
mam ten sam problem jak dzis chcialem naladowac baterie mam X i bateria nie laduje sie. SAD wysyla mi nowa baterie Pozdrawiam

#12 sokl

sokl
  • 209 posts
  • SkądSzklarska Poręba

Posted 09 July 2007 - 23:23

ja też miałem ten problem - wystarczy wymienić samą baterie, nie trzeba całego laptopa oddawać do serwisu.

#13 marad_co

marad_co
  • 450 posts
  • SkądEU

Posted 13 July 2007 - 16:51

Altcomputing a jaki masz problem z matryca jesli mozna zapytac i gdzie kupowales kompa ?

#14 maziboss

maziboss
  • 550 posts
  • SkądTychy

Posted 13 July 2007 - 22:53

Ha a mi przy 97% baterii nie chce ladowac do 100% :/ Chyba poprosze o wymiane baterii...

#15 Krzysiek

Krzysiek
  • 4184 posts

Posted 13 July 2007 - 23:07

Ha a mi przy 97% baterii nie chce ladowac do 100% :/ Chyba poprosze o wymiane baterii...

bo to normalne. bateria sie zacznie ladowac jesli poziom naladowana spadnie poznizej 95%

#16 maziboss

maziboss
  • 550 posts
  • SkądTychy

Posted 13 July 2007 - 23:12

bo to normalne. bateria sie zacznie ladowac jesli poziom naladowana spadnie poznizej 95%

O kurcze ... Jestes pewien ?

EDIT
Chyba jednak nie, poniewaz mialem przed chwilka 85 % doszlo ladowanie do 99% odlaczylem na chwilke i podlaczylem spowrotem i zaczelo sie ladowac do 100%...

#17 ozz

ozz
  • 1129 posts
  • SkądBiałystok

Posted 13 July 2007 - 23:36

O kurcze ... Jestes pewien ?

EDIT
Chyba jednak nie, poniewaz mialem przed chwilka 85 % doszlo ladowanie do 99% odlaczylem na chwilke i podlaczylem spowrotem i zaczelo sie ladowac do 100%...

moze jeszcze liczylo i nie przelaczylo trybu . dlatego ci ladowalo
generalnei laduje dopiero ponizej 95%

co mnei dziwi .. to to ze podczas ladowania baterii niedokladnie kalkuluje mi czas do tego potrzebny ... i ostatnie 30 minut . czasem przedluza sie do godziny ...

#18 altcomputing

altcomputing
  • 1098 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 13 July 2007 - 23:39

Altcomputing a jaki masz problem z matryca jesli mozna zapytac i gdzie kupowales kompa ?

pęknięta, do wymiany, na dodatek dziś przyszła nowa i wszystko ok, ale MB jej... nie wykrywa, muszę odesłać do jakiegoś przeprogramowania teraz tę matrycę ("aa.. ale o co chodzi?") :(

#19 Kwiatki

Kwiatki
  • 1096 posts
  • SkądPoznan

Posted 13 August 2007 - 09:28

mojego macbooczka tez to dopadlo - bateria nie abla

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users