Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Sposób na Facetime w orange na kartę

• Please log in to reply
No replies to this topic

#1 ugly

ugly
  • 210 posts
  • SkądKatowice

Posted 29 February 2012 - 17:42

W temacie iMessages i FaceTime w Play opisałem problemy z facetime z kartą orange (prepaid).
Zakładam nowy temat, żeby nie szukać ponieważ udało mi się ten problem rozwiązać.

Miałem starą kartę, jeszcze z logo IDEA, przycięta do micro-sim. Taryfa: Orange POP. Facetime niechciał się aktywować. Numer telefony był widoczny (w ustawieniach - telefon - mój numer) w formacie XXX-XXX-XXX. Po wpisaniu +48 na początku również facetime nie działał.
Wymieniłem w salonie kartę na nową, micro-sim. Numer telefonu był "nieznany", niedało się edytować tego pola. Facetime nie działał. Zmieniłem taryfę na Orange Free na kartę (taka bardziej mi się opłaca). Numer telefonu w ustawieniach dalej był "nieznany" ale ... dało się aktywować FaceTime! Po aktywacji, numer telefonu już się pojawił (w formacie +48 xxx xxx xxx). Tak więc wystarczy zmienić taryfę i facetime śmiga aż miło ;)
Podejrzewam, że po powrocie z orange free na inną dowolną dalej będzie działał. Jakby ktoś próbował, niech da znać.

Niewiem jak w prepaid`ach w innych sieciach, ale może też wystarczy zmienić taryfę na jakąś "internetową".

Wszystko zrobione na iPhone 4S z iOS 5.0.1

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users