Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 3g 4.1, nie działa ekran

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 maciek0227

maciek0227
  • 36 postów
  • SkądKielce

Napisano 28 lutego 2012 - 09:08

Witam. Ok 2 tygodnie temu kupiłem iphona 3g 16gb. Telefon pochodzi z Ameryki sieć AT&T. Sprawa wygląda tak: kiedy go dostałem w swoje rence wszystko było w porządku, zasięg, dotyk, wi-fi itd. jedyna wada to pare martwych pixeli, ale wiedziałem o tym. Kiedy przyszłem do domu postanowiłem zrobić reset telefonu do ustawień fabrycznych. Po resecie telefon kazał włożyć karte sim at&t i aktywować iphona, niestety karty nie posiadałem więc zrobiłem jailbreak wraz z unlockiem. Wgrany ipad bb 6.15.00. Niestety po tym telefon miał bardzo słaby zasięg (góra 2-3 kreski), na szczęście mieszkam w dużym mieście i nie miałem problemu. Wczoraj wróciłem do domu, jak zwykle położyłem iphona na szafce w przedpokoju i poszedłem na komputer. Po ok 1 godz usłyszałem dźwięk z telefonu, po ok kolejnej minucie następny. Myślałem że dostałem sms, podnosze telefon a tam biały ekran i wogóle nie reaguje na nic. Postanowiłem podłączyć do iTunes i go odtworzyć. Wprowadziłem go w DFU i odtworzyłem , soft 4.1. Niestety ekran pozostał czarny i martwy. W iTunes mam błąd 1015, ale nie pomaga na niego recboot. Próbowałem mu wgrać CF 3g\3gs Wgrywanie Ios przy bb 06.15.00 • Sprawdzone porady, Tutoriale (Software) • forum.myiPhone.com.pl • Forum iPhone 4S, 4, 3GS, 3G, iPhone, iPad, OS X, Apple , ale nadal nic. Obecnie teklefon nie reaguje na nic , jedyne wibruje po przesunięciu bocznego przycisku, który ścisza telefon, i oddaje odgłos podłączenia pod komputer, iTunes że mam aktywować telefon. Jest jakaś pomoc? Proszę was o pomoc, co się może dziać jak naprawić? Z góry dziękuje

#2 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 28 lutego 2012 - 09:12

jak wgrałeś bb 6.15 to musisz kolejny soft wgrać z tym samym bb,nie można tego cofnąć,poszukaj na forum,sporo o tym było

#3 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 28 lutego 2012 - 09:29

Nie ma oprogramowania z BB 6.15 ( poza oprogramowaniem do iPada) . Trzeba po prostu zainstalowac CF.

#4 maciek0227

maciek0227
  • 36 postów
  • SkądKielce

Napisano 28 lutego 2012 - 18:45

Próbowałem wgrać CF z tej strony 3g\3gs Wgrywanie Ios przy bb 06.15.00 • Sprawdzone porady, Tutoriale (Software) • forum.myiPhone.com.pl • Forum iPhone 4S, 4, 3GS, 3G, iPhone, iPad, OS X, Apple nadal nic nie pomaga , da sie cos jeszcze zrobić?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych