Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Instalacja profilu z certufikatu *.p12 na iPod 4G

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 dodu007

dodu007
  • 3 posts

Posted 27 February 2012 - 21:44

Witam. Na terenie uczelni mamy możliwość korzystania z sieci WiFi, jednak aby móc z niej korzystać należy pobrać i zainstalować certyfikaty. Proces instalacji do iPhona lub iPada znalazłem -> [url=http://eduroam.p.lodz.pl/ipod.htm]Konfiguracja sieci Eduroam[/url] Szukałem wszędzie i jeśli chodzi i Ipod'y nic na ten temat nie znalazłem.
Mam iPoda 4G oprogramowanie 5.0.1
Jak przerzucam plik *.p12 do iTunes niby gdzieś 'wchodzi' jako łącze jednak nigdzie go nie mogę znaleźć, więc i przekopiować na iPoda i zainstalować.
Mam iPoda od niedawna i są to moje pierwsze chwile na forum więc jeśli coś zrobiłem nie tak to proszę mnie od razu nie zabijać;)
Pozdrawiam

#2 DanielF

DanielF
  • 5765 posts
  • SkądSiedlce

Posted 27 February 2012 - 22:00

Wyślij sobie certyfikat mailem do siebie. Otwórz na ipodzie tego maila i zainstaluj ten certyfikat.

#3 dodu007

dodu007
  • 3 posts

Posted 27 February 2012 - 22:03

No dzięki :) jak tylko będę miał dostęp do jakiejś sieci to spróbuję w ten sposób. Rozumiem, że poprzez iTunes nic nie zdziałam?

#4 dodu007

dodu007
  • 3 posts

Posted 02 March 2012 - 19:11

Dzisiaj sprawdziłem sposób ze ściągnięciem i zainstalowaniem poprzez przeglądarkę na iPodzie. Niestety niepowodzenie - przy próbie pobrania wyskakuje błąd: "Pobieranie nieudane. Safari nie może pobrać tego pliku." Ma ktoś jakiś pomysł? Może da się ten plik *.p12 jakoś 'wypakować' i wprowadzić dane ręcznie? Może inny sposób instalacji np przez jakąś aplikację?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users