Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7549 odpowiedzi w tym temacie

#3051 Valkiria

Valkiria
  • 42 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 09:58

Ja tam nie mam zamiaru nikogo przekonywać na siłę, ale jak komuś w wsuwce przeszkadza konieczność wyciągania telefonu, to taki BookBook naprawdę jest dobrym rozwiązaniem. Jak dla mnie same zalety, a mam jeszcze oryginalne pipetto vintage black, i nie widzę sensu zmiany. Tylko że ja stary już jestem i pewnie się nie znam...

#3052 avalon18

avalon18
  • 249 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 13:43

To jest moja ofc subiektywna opinia. Ja poprostu nie lubie podczas korzystania z telefonu mieć go w czymś takim gdyż lubie czuć telefon w ręce aczkolwiek rozumiem że może mieć to swoje praktyczne zastosowania. Nie wyobrażam sobie dłuższej sesji w np. Infinity Blade. Wsuwka u mnie spełniła swoje zadanie przez dobry rok, dobrze czuje że mam telefon w kieszeni, czasami mam telefon wrzucony do torby .etc tylko właśnie często wyciąganie go jest przeszkadzające jak i zjechane panele po bokach. No i w praktyce wychodzi, że jak telefon leci to na ogół kiedy już z niego korzystam. Dlatego powtórze pytanie - jak bumber ma chronić telefon podczas upadku ? przecież on jest tylko ciut grubszy więc wątpie by lecąc na deske przyjął uderze. A coś z pleckami możecie polecić ? Testował ktoś takie etui z gumy kauczugowej ? coś takiego jak podstawowe do Lumii.

#3053 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 19:49

To jest moja ofc subiektywna opinia. Ja poprostu nie lubie podczas korzystania z telefonu mieć go w czymś takim gdyż lubie czuć telefon w ręce aczkolwiek rozumiem że może mieć to swoje praktyczne zastosowania. Nie wyobrażam sobie dłuższej sesji w np. Infinity Blade.
Wsuwka u mnie spełniła swoje zadanie przez dobry rok, dobrze czuje że mam telefon w kieszeni, czasami mam telefon wrzucony do torby .etc tylko właśnie często wyciąganie go jest przeszkadzające jak i zjechane panele po bokach. No i w praktyce wychodzi, że jak telefon leci to na ogół kiedy już z niego korzystam.

Dlatego powtórze pytanie - jak bumber ma chronić telefon podczas upadku ? przecież on jest tylko ciut grubszy więc wątpie by lecąc na deske przyjął uderze.
A coś z pleckami możecie polecić ?
Testował ktoś takie etui z gumy kauczugowej ? coś takiego jak podstawowe do Lumii.

Ja się powtórzę: uzywam Puro Clear Cover-połaczenie bumpera z przezroczystymi pleckami i sprawdza się idealnie.

#3054 maly95

maly95
  • 438 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 10:10

Jak się może nazywać etui, które ma z przodu i z tyłu plastikową powierzchnię? Z niego można korzystać bez wyjmowania z etui.

#3055 chele

chele
  • 4 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 22:30

Witam wszystkich,

Szukam dobrej ochrony dla czarnego Iphona s4. Poniżej zamieszczam, te które najbardziej przypadły mi do gustu. Zależy mi na ochronie przy ewenulanym upadku telefonu na twarde podłoże, jak również ochrony przed uszkodzeniami wynikającymi z jego codziennej eksploatacji, np. noszenia w kieszeni. Ponadto nie chciałbym, aby to co ma go chronić, powodowało jego uszkodzenia, tj. dzieje w przypadku niektórych plastikowych bumperów.

1) [url=http://www.spigen.com/cell-phone/apple-iphone/iphone-4s/sgp-iphone-4-case-linear-crystal-series.html]iPhone 4 / 4S Case Linear Crystal Series - iPhone 4 / 4S - Apple iPhone - Cell Phones | SPIGEN SGP[/url]
2) [url=http://www.spigen.com/cell-phone/apple-iphone/iphone-4s/spigen-sgp-iphone-4-4s-case-neo-hybrid-2s-vivid-series.html]iPhone 4 / 4S Case Neo Hybrid 2S Vivid Series - iPhone 4 / 4S - Apple iPhone - Cell Phones | SPIGEN SGP[/url]
3) [url=http://www.spigen.com/cell-phone/apple-iphone/iphone-4s/sgp-iphone-4-4s-case-linear-ex-color-series.html]iPhone 4 / 4S Case Linear EX Color Series - iPhone 4 / 4S - Apple iPhone - Cell Phones | SPIGEN SGP[/url]
4) [url=http://sgp-shop.pl/product-pol-82-Etui-SGP-iPhone-4-Blitz-Gunmetal.html]Etui SGP iPhone 4 Blitz - Gunmetal Metalowy | iPhone 4 \ Bumper iPhone 4/4S \ Bumper | SGP etui | iPhone | IPad | Etui | Pokrowce | Folie | iPod | SGP-shop.pl Oryginalne produkty SGP[/url]
5) [url=http://sgp-shop.pl/product-pol-88-Etui-SGP-iPhone-4-Blitz-Black.html]Etui SGP iPhone 4 Blitz - Black Czarny | iPhone 4 \ Bumper iPhone 4/4S \ Bumper | SGP etui | iPhone | IPad | Etui | Pokrowce | Folie | iPod | SGP-shop.pl Oryginalne produkty SGP[/url]
6) [url=http://allegro.pl/element-case-formula-4-dla-apple-iphone-nowosc-fv-i2746566907.html]Element Case FORMULA 4 dla Apple iPhone NOWOŚĆ FV (2746566907) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

Który z nich polecacie?

#3056 malachm

malachm
  • 11 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 13:15

Ten iPhone 4 / 4S Case Linear EX Color Series - iPhone 4 / 4S - Apple iPhone - Cell Phones | SPIGEN SGP podobny jest do tego [url=http://www.witmedia.pl/product-pol-3800-Etui-Bumper-Pomaranczowy-do-Apple-iPhone-5.html]Etui Bumper Pomarańczowy do Apple iPhone 5 - WITMEDIA.pl[/url]. Ciekawe czym się różnią te dwa?

#3057 dzikuska

dzikuska
  • 30 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 18:05

Planuje kupić koleżance takiego różowiaka do 5-tki Skech Hard Rubber - Pink / iPhone 5, tylko że składa się ono z dwóch części, które się razem zsuwa. Ktoś ma etui z takim rozwiązaniem? Sprawdza się? Nie rozsuwa się to to? Jeśli się nie sprawdza to czy możecie coś polecić? Koniecznie różowego (im bardziej wali po oczach tym lepiej) i fajnie by było, żeby to było takie miłe w dotyku, jakby satynowe czy matowe, a nie zwykły plastik...

#3058 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 21:11

Planuje kupić koleżance takiego różowiaka do 5-tki Skech Hard Rubber - Pink / iPhone 5, tylko że składa się ono z dwóch części, które się razem zsuwa. Ktoś ma etui z takim rozwiązaniem? Sprawdza się? Nie rozsuwa się to to? Jeśli się nie sprawdza to czy możecie coś polecić? Koniecznie różowego (im bardziej wali po oczach tym lepiej) i fajnie by było, żeby to było takie miłe w dotyku, jakby satynowe czy matowe, a nie zwykły plastik...

A to moze takie Swicheasy
moze kolor nie "wali po oczach" ale jest rozowe i bardzoe eleganckie
SwitchEasy | Etui iPhone | Etui iPad | Etui iPod | Produkty | iPhone 5
Takie case-mate
Case-Mate Barely There [Lipstick Pink], Etui do iPhone 5 / Sklep internetowy iThings.pl

PURO You Move It Moves | Kategorie

#3059 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 listopada 2012 - 22:35

Witam szukam do swojej piątki zielonego etui silikonowego widział gdzies ktoś? Najlepiej jak było na jakiejś polskiej stronie.

#3060 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 listopada 2012 - 08:56

Czy wyszła już jakaś dobra folia (najlepiej przeźroczysta) na plecy do iP5 ?

#3061 ŁysyAK

ŁysyAK
  • 109 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 13 listopada 2012 - 19:41

MOSHI iGlaze etui pokrowiec panel iPhone 5 PIĘKNE (2758488436) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
NewDesign Etui Pokrowiec Futerał iPhone5 + GRATISY (2789351442) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
iPhone5 BUMPER hYBRID etui futerał +4x Folia LCD (2779818951) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

w odpowiedzi do Huberta

#3062 avalon18

avalon18
  • 249 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 19:46

VAPOR PRO BLACK OPS do iPhone 4G 4S + GRATIS SKLEP (2785043406) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Tył to plecki czy naklejka ?

Korzystał ktoś z wsuwki jakiejś dobrej jakości i nie zauważył żadnych porysowań boku obudowy czy obtarć ?

#3063 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 19:58

VAPOR PRO BLACK OPS do iPhone 4G 4S + GRATIS SKLEP (2785043406) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Tył to plecki czy naklejka ?

Korzystał ktoś z wsuwki jakiejś dobrej jakości i nie zauważył żadnych porysowań boku obudowy czy obtarć ?

Wyglada na olecki ale ten bumper to lipa.
kolezanka miala podibny i zaraz jej popekal

- - - Połączono posty - - -

Witam szukam do swojej piątki zielonego etui silikonowego widział gdzies ktoś? Najlepiej jak było na jakiejś polskiej stronie.

A takie
http://allegro.pl/pu...2720281053.html

#3064 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 14 listopada 2012 - 14:55

Warto kupować, szukam do czarnej piątki.

etui Spigen SGP PREMIUM Apple iPhone 5 + folia FV (2735785655) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Co polecacie, ważne aby zasłaniało rogi i cały tył.

#3065 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 14 listopada 2012 - 15:08

Wyglada na olecki ale ten bumper to lipa.
kolezanka miala podibny i zaraz jej popekal

Jak miała podróbkę z allegro to się nie dziwie że popękał. 95% Vaporów od ElementCase na allegro to podróbki. Sprawdź ceny na oficjalnej stronie i zastanów się czemu u nich TAK DROGO a na allegro tak tanio.

#3066 Patrycja78

Patrycja78
  • 95 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 listopada 2012 - 15:46

ja zakupilam cos takiego i jestem zadowolona :) ..:: xqisit ::.. ..:: PRODUCTS ::..

#3067 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 14 listopada 2012 - 20:07

Jak miała podróbkę z allegro to się nie dziwie że popękał. 95% Vaporów od ElementCase na allegro to podróbki. Sprawdź ceny na oficjalnej stronie i zastanów się czemu u nich TAK DROGO a na allegro tak tanio.

Nie chodzilo mi o ta marke konkretnie a rodzaj bumpera.
tego typu bumpery, skladane nie sa wytrzymale

Warto kupować, szukam do czarnej piątki.

etui Spigen SGP PREMIUM Apple iPhone 5 + folia FV (2735785655) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Co polecacie, ważne aby zasłaniało rogi i cały tył.

Moze case-mate
http://allegro.pl/ca...2764816921.html

#3068 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 14 listopada 2012 - 21:46

Nie wytrzymałe? Bzdury piszesz, mając iP4 miałem Vapor'a kupionego bezpośrednio ze strony ElementCase i twierdze że są bardzo wytrzymałe.

#3069 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 14 listopada 2012 - 22:48

Nie wytrzymałe? Bzdury piszesz, mając iP4 miałem Vapor'a kupionego bezpośrednio ze strony ElementCase i twierdze że są bardzo wytrzymałe.

Juz pisalam, ze nie chodzi mi o marke

#3070 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 14 listopada 2012 - 23:41

Juz pisalam, ze nie chodzi mi o marke

To po co komentarz do tego posta: http://myapple.pl/ip...tml#post2012525 ?

#3071 rzodzioo

rzodzioo
  • 99 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 19:31

osobiście posiadam Deff Cleave DRACO IV Aluminum i zaraz po black ops sadze ze jest to najwygodniejszy i jeden z najladniejszych bumperow tego typu.
ich wykonanie to na prawde pierwsza klasa oraz jakosc materiału ;)

tu byś się zdziwił co prawda nie jest to nie wiadomo jak porównywalny cenowo mój bumper deff draco IV ale szczerze mogę powiedzieć ze jeśli masz oryginał to bedziesz z niego na prawdę zadowolony mocny, solidny- niejednokrotnie sprawdzany i brak zadnych śladów obtarć itp jest jak nówka.

#3072 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 16 listopada 2012 - 19:51

Co polecacie do czarnej 5, rozchodzi się o ochronę ramki i tylnego panelu.

Polecacie ??

http://allegro.pl/pu...2790200116.html

#3073 ZlyPL

ZlyPL
  • 229 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 01:05

czekając na ip5 rozglądam się za etui, pokrowcem już tego jest na rynku tylko co wybrać na początku myślałem o tym Zenus Masstige Ekskluzywne Etui futerał iPhone 5 (2726610204) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. dobra ochrona ale jakoś nie pasuje do tego fona zbyt tradycyjna, tu VAP - ALUMINIUM CASE - IPHONE 5 - NOWOŚĆ - W-WA (2776222159) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. znowu fajny gadget ale raczej nie chroni ekranu ani tyłu albo taka wsuwka SGP Crumena dla Iphone 5 PREMIERA NOWY od FIRMY ! (2794202580) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. choć już miałem przygody z takimi wsuwkami w pospiechu wyciągając telefon poleciał po schodach ale to był htc desire z nie do zniszczenia sam nie wiem na co się zdecydować. Chyba, że jednak to co najczęściej kupują na alledrogo obecnie etui Spigen SGP PREMIUM Apple iPhone 5 + folia FV (2735785655) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. w zasadzie nie psuje wyglądu telefonu ale mam obawy czy czasem pod to tworzywo nie dostanie się pył piach. Piszcie co Wy byście wybrali i dlaczego ewentualnie swoje propozycję, w sumie to przydał by się osobny wątek poświęcony etui i pokrowcą do ip5.

#3074 lukasz66

lukasz66
  • 712 postów
  • SkądRadomsko

Napisano 17 listopada 2012 - 13:00

Witam W poniedziałek odbieram z orange iPhone 5 i chciałem zamówić sobie jakieś etui i folie żeby go za chwile nie zniszczyć . Wybrałem taką folie SPIGEN SGP | iPhone 5 Screen Protector Set Steinheil Ultra Crystal Mix (Front & Back) - iPhone 5 - Apple iPhone - Cell Phones i do tego takie etui : SPIGEN SGP | iPhone 5 Case Ultra Thin Air Series Co sądzicie o takim połączeniu? Mam jeszcze do Was pytanie, czy to etui w razie upadku telefonu przodem do dołu chroni ekran czy jest na tyle cienkie, że ładnie wygląda ale nie spełnia funkcji ochrony telefonu i trzeba szukać grubszego żeby w razie upadku upadł na ''etui'' a nie na ekran? Pozdrawiam

#3075 Vette

Vette
  • 8 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 listopada 2012 - 14:39

Sam zastanawiam sie nad tym etui i zdaje mi się, że podczas upadku ekranem w dół uderzenie przyjmuje ekran a nie ramka etui. Nie wiem jak w takim przypadku zachowuje się folia ale dobrym rozwiązaniem może być zastąpienie jej Glas.t od SGP tak jak w tym filmiku:
[url=http://www.youtube.com/watch?v=f-0D1UtEGE0]SGP/SPIGEN GLAS.t Screen Protector for the iPhone 5 - YouTube[/url]

Ja na swoim iphone 4 miałem założone Switcheasy CapsuleRebel, które krawędziami zachodziło na ekran więc w podczas upadku był on lepiej chroniony. Tyle, że przez to poznać ,że to iphone można było jedynie po ekranie, reszta była "pod ochroną" etui. Muszę przyznać, że switcheasy w tym zastosowaniu spełniało swoją rolę w 100% kiedy czwórka zaliczała ladowanie na betonie.

Odpowiednikiem tego jest
[url]http://www.switcheasy.com/product/TONES_iPhone5[/url]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych