Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 1 votes

Futerały, etui itp.

• Please log in to reply
8842 replies to this topic

#6551 Andaar

Andaar
  • 1688 posts

Posted 08 March 2016 - 00:10

Fajny nawet, ale nie wiem czy by mi pasował teraz, bo na początku miałem bumper aluminiowy, pózniej plastikowy case, który na prawdę dobrze chronił, teraz znów aluminiowy bumper i przyznaje, że wolę trzymać w ręce coś wykonane z metalu niż plastiku. Ale tak jak pisałem na początku fajne bo nie psuje designu.

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#6552 adst

adst
  • 109 posts

Posted 14 March 2016 - 15:03

Hej,

mam pytanie czy używał ktoś może etui z rodziny Evutec Karbon? Jakieś opinie?

Szukam opakowania na 6s i spodobało mi się:

http://www.evutec.co...-006-cs-k01.htm

Ale wolałbym bez wyciętego miejsca na logo, może ktoś się z takim spotkał?

Dzięki za pomoc

#6553 jogurtt91

jogurtt91
  • 6 posts

Posted 15 March 2016 - 12:28

Witam,

jestem po zakupie iphona 6s, i stoję przed dylematem wyboru jakiegoś etui- poszukuje najlepiej przezroczystego, jak najmniej ingerującego w wygląd telefonu, które nie zniszczy mi obudowy. Do poprzedniego- iphone 5s zakupiłem Spigen Ultra Hybrid, który okazał się być kompletnie nie trafiony- za obudowę trafily różne syfy który zniszczyły tylną część obudowy- nie chciałbym powtórzyć tego błędu. Ktoś może się pochwalić w szczelnością w posiadanym case?|

Zastanawiałem się jeszcze nad szkiełkiem/poliwęglanem na przód i tył urządzenia + jakiś ładny metalowy bumper. Wytrzyma to ewentualny upadek z kieszeni/dłoni? Doradźcie mi coś :) 

#6554 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 March 2016 - 12:58

Ringke Air. Tył w przeciwieństwie do Spigena też jest z gumy więc się nie podrapie od syfu, który się ewentualnie tam dostaje.

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#6555 inuictus

inuictus
  • 1023 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 March 2016 - 14:57

Ja ze swojej strony polecam Spigen Airskin. 

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

#6556 fatal1ty-pl-

fatal1ty-pl-
  • 6 posts

Posted 15 March 2016 - 20:10

A ja na tego airskin przy zdejmowaniu i zakładaniu radze uważać i robić to ostrożne gdyż juz mi się przy wejściu na jacka nadłamało i ogólnie porobiły się w niektórych miejscach tak jak by "odpryski" łamanego plastiku 

#6557 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 16 March 2016 - 20:13

Również polecam Spigen Airskin lepszego etui nie miałem :)

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#6558 Yoozek

Yoozek
  • 16 posts

Posted 20 March 2016 - 21:34

A ja zapytam odwrotnie - czy na Ipada Air 2 będzie pasować takie etui dedykowane do Ipada Air?

http://pancernik.eu/...o-iPad-Air/2801

#6559 North

North
  • 1336 posts

Posted 20 March 2016 - 23:38

W obu przypadkach przeciętnie będą pasować, ponieważ iPady różnią się o 1,4mm grubością. Lepiej szukać stricte do iPada Air 2.

Edited by North, 20 March 2016 - 23:38.

#6560 Yoozek

Yoozek
  • 16 posts

Posted 20 March 2016 - 23:54

Dzięki.

Szkoda, bo mi na tym motywie Ducati zależało.

Ja tam bym się na Twoim miejscu zastanowiła na etui z klawiaturą, mi akurat ona się często przydaje. Daltego kupiłam sobie logitecha http://nowa-cena.pl/...r-ipad-air.html . Sprawdza się super szczególnie, jak np. musisz gdzieś wyjechac na parę dni a nie chcesz zabierać kompa.

Ale jak funkcjonuje takie etui z klawiaturą?

Czy to nie jest niewygodne jeśli po prostu siedzisz sobie na kanapie i coś czytasz, albo przeglądasz internet?

#6561 Borzuck

Borzuck
  • 7 posts
  • SkądSyców PL

Posted 22 March 2016 - 16:53

Witam ! Potrzebuje Waszej pomocy w wyborze etui . Zmusiła mnie do tego praca , gdzie do tej pory telefon trzymałem w woreczku strunowym . Stało się to po pewnym czasie dla mnie mega nie wygodne wiec chce nabyć dobre etui chroniące mój telefon głownie przed kurzem jak i woda . W pracy panuje dość duże "zapylenie " jak i sporadycznie wyleje się jakaś kawa / herbata , wiec zależy mi na ochronie przed kurzem i woda. Piersza myśl - Lifeproof Fre . Niestety po przeczytaniu dużej części recenzji dostępnych w internecie wstrzymałem się , ponieważ dużo ludzi skarży się na słaba jakość wykonania tego etui - słaba jak na etui za 300 zł . Jedyny plus dla mnie to jego IP 68 , podejrzewam , ze czułbym się z tym etui dużo bezpieczniej . Następnie zupełnie przypadkowo trawiłem na produkty marki Redpepper - uznane za niejako podróbki Lifeproofa lecz o zbliżonej lub nawet lepszej jakości wykonania . Czy macie może jakieś doświadczenia z takimi etui ? I ostatni mój typ to Griffin Survivor Summit . Jeżeli mam być szczery to zamówiłbym je już dawno gdyby nie fakt , ze jego rating ochrony to "tylko " 55 . Boje się , ze w tym etui po pracy w domu okaże się , ze telefon jest cały zakurzony bądź zostanie zalany przez przypadek jakaś kawa . Jak myślicie , które etui będzie najlepszym wyborem ? Dodam , ze to etui będzie " codzienne " , nie chce go ściągać po pracy itp ze względu na ograniczenie jakiejkolwiek funkcji telefonu . Czekam na Wasze porady , może ma ktoś jakieś etui spełniające moje wymagania na sprzedaż , proszę pisać śmiało ! Pozdrawiam , Rafał

#6562 Dastia

Dastia
  • 907 posts

Posted 22 March 2016 - 17:16

Ja też szukam, bo Moshi już zajechany jak ściera :( I chyba się skuszę na ten model, co tu ktoś pokazywał, jak Moshi, ale te rysy wciąga  :P

iPhone 14 PRO Max

#6563 Andaar

Andaar
  • 1688 posts

Posted 22 March 2016 - 20:06

Ja też szukam, bo Moshi już zajechany jak ściera :( I chyba się skuszę na ten model, co tu ktoś pokazywał, jak Moshi, ale te rysy wciąga  :P

Nie lepiej kupić raz, a porządnie? :(

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#6564 Dastia

Dastia
  • 907 posts

Posted 23 March 2016 - 08:57

A co masz porządnego na myśli? Jak dla mnie Moshi idealne, ale niestety w torebce nie da się utrzymac stanu idealnego. I tak długo przeżył.

iPhone 14 PRO Max

#6565 jimmy_ss

jimmy_ss
  • 17 posts

Posted 24 March 2016 - 10:15

Hej. Ja też ostatnio nabyłem drogą kupna iphone 6s space grey :) Szukam teraz etui i szkła. Na szkło wstępnie się zdecydowałem Nillkin H+ Pro 0,2 mm. Etui z tego co tu piszecie Ringke air. Jest jeszcze Ringke fusion. Czym one się różnią właściwie? Grubością, materiałem? Który bardziej polecacie? Wcześniej wpadł mi w oko spigen ultra hybrid ale jak piszecie że wpada brud i rysuje obudowę to jednak zrezygnuję. Szukam etui z przezroczystym tyłem więc te Ringke wydają się ok. Byle by były troszkę grubsza tam gdzie oczko aparatu i chroniły wyświetlacz jak się kładzie ekranem w dół telefon.

#6566 Paull

Paull
  • 24 posts

Posted 24 March 2016 - 12:16

Witam, zastanawiam się które etui najlepiej zakupić. Zerkałem na temat już jakiś czas i pomyślałem że najlepiej będzie odpowiadać mi etui przezroczyste najlepiej "giętkie". Spodobały mi się etui od Spigen lecz jest ich dość trochę więc pytam o radę, choćby Spigen Liquid Crystal który wydaje się w porządku lecz przyciski są tam zasłonięte co wydaje mi się średnio wygodne (mogę się mylić) i jakoś mniej atrakcyjne pod względem wyglądu. Chciałbym by euti nie wpływało jakoś drastycznie na wygląd telefonu. Na koniec istotne informacje chodzi o model iPhone 6S dodam też że mam full ubezpieczenie tego iPhone'a więc w razie upadku, zalania lub czegokolwiek dostaje nowego także etui nie musi być pancerne ale mile widziane jest wytrzymanie upadku rzecz jasna.

#6567 forever_free

forever_free
  • 3 posts

Posted 24 March 2016 - 12:35

@up

Jeśli masz takie ubezpieczenie to po co Ci w ogóle etui??

Nawet jak porysujesz ekran to najlepiej pod koniec tej gwarancji rozwalić ekran i masz nowy telefon.

Nigdy nie lubiłem "chować" smartów w pokrowce ponieważ tracą w tym 90% wyglądu. Może lepiej jakaś wsuwka skórzana??

#6568 olo11

olo11
  • 165 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 March 2016 - 22:13

Ja mam etui Spigen Liquid Crystal (iPhone 6) i mogę zdecydowanie polecić. Niezła jakość w dobrej cenie. 

MBP M1; iPhone 13 Pro; AirPods Pro

#6569 roback39

roback39
  • 2 posts

Posted 27 March 2016 - 22:11

Witam wszystkich!

Mam szybkie pytanie: od jakiegoś czasu obserwuję Wasze wpisy dotyczące najlepszego case'a dla iPhone'a 6s. Bardzo często przewijają się pozytywne oceny dotyczące Spigen'a Airskin oraz Spigen'a Liquid Crystal Skin i to na jeden z tych modeli chciałbym zdecydować się w przeciągu następnych kilku dni. Niemniej jednak bardzo ważne jest również dla mnie szkło na ekran telefonu. Pojawia się zatem pytanie - czy szkło nie koliduje w żadnym stopniu z żadnym z wyżej wymienionych case'ów? Czy nie ma żadnego konfliktu pomiędzy szkłem a którymś z tych case'ów (chodzi mi o potencjalne sytuacje, w których case wypycha/podważa szkło).

Dla sprecyzowania - myślałem o takim szkle -> http://allegro.pl/benks-kr-0-15mm-szklo-hartowane-iphone-6-6s-4-7-i5714737624.html

Z góry dziękuję za opinie!

Pozdrawiam, roback39

#6570 quinde

quinde
  • 8 posts

Posted 30 March 2016 - 06:37

Ja kupiłam najlepszy moim zdaniem case z hartowanym szkłem jaki tylko istnieje na rynku. To obecnie hit w Anglii i w Stanach. 

Kolega przysłał mi ich więcej i wrzuciłam je na allegro. Naprawdę polecam  :) Ale tylko pod szóstki, nie pasują pod 6s.

http://allegro.pl/hybrydowa-obudowa-360-iphone-6-hartowane-szklo-i6081152019.html

http://allegro.pl/hybrydowa-obudowa-360-iphone6-plus-hartowane-szklo-i6081154102.html

#6571 roback39

roback39
  • 2 posts

Posted 30 March 2016 - 10:06

Quinde, bardzo doceniam zabieg marketingowy, ktory tutaj zrobiłaś, ale trochę nie o to chodziło ;)

Reszta użytkowników - macie jakieś doświadczenia z problemem, ktory opisałem wyżej? Czy w którymkolwiek przypadku, czy to posiadając Spigena Airskina czy tez Spigena Liquid Crystala i naklejając jeszcze na front szkło 0,15mm zostało ono podważone przez co użytkowanie zarówno obudowy jak i szkła było niemożliwe?

#6572 Sziszapangma

Sziszapangma
  • 55 posts

Posted 30 March 2016 - 16:58

Czy ktoś mógłby mi polecić jakieś dobre najlepiej kolorowe etui do 5s? Mam spigen ultra hybryd przeźroczysty, ale już zrobił się żółtawy i czas go wymienić :) Bo wszędzie, gdzie nie spojrzę to albo crystal clear albo czarne :/

#6573 Gutierrez

Gutierrez
  • 52 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 30 March 2016 - 18:17

Ja lubuję się w takich etui:

http://allegro.pl/et...5676791762.html

Lubię mieć zabezpieczony wyświetlacz

#6574 emil.66

emil.66
  • 4 posts

Posted 31 March 2016 - 09:54

Mam zamiar nabyć etui Spigen case ultra hybrid do iphone 5s lecz zastanawiam się czy po nałożeniu szkła na przód (0.3mm) nie będzie coś odstawać? Przy ściąganiu i zakładaniu tego etui boki nie porysują się? Pozdrawiam

#6575 Arshe

Arshe
  • 800 posts
  • SkądŁódź

Posted 31 March 2016 - 19:05

Ja mogę z czystym sumieniem polecić etui drewniane od bewood.pl zamówiłem z własnym grawerem. Jest mega. jeżeli nie jest to zabronione to zapraszam Was do recenzji wyżej wspomnianego etui: https://www.facebook...975493302541251
A jeżeli nagiąłem zasady to najmocniej przepraszam. 

 iPhone 12 mini   iPhone 5s  iPad 8 th  HomePod mini 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users