Futerały, etui itp.
Napisano 24 grudnia 2013 - 14:23
iP5 noszę w nim cały czas od nowości praktycznie. ostatnio okazało się, że jakimś cudem mam 2wgniecenia na tylnej obudowie. kiedy powstały? nie mam zielonego pojęcia. Jak powstały? najprawdopodobniej gdzieś musiałem oprzeć telefon na kant jakiegoś blatu czy stołu (telefon ZAWSZE noszę ekranem do nogi, żeby w takim przypadku popsuła się obudowa a nie wyświetlacz). przypadkowo przechodziłem obok ispota (hejt mode:on) i z ciekawości oglądałem 5s i jakoś wykonania tej tylnej obudowy. i co mi powiedział ktoś z obsługi? że takie wgniecenia w ip5 to ponoć norma i dopiero w 5s/5c to poprawili.
Dlatego ja teraz poluję na jakąś obudowę z twardymi plastikowymi plecami-może to jakoś pomoże żeby nie było więcej wgnieceń
Napisano 24 grudnia 2013 - 18:09
Mam podobną sytuację z etui do iPad 3 a mianowicie Tucano Domino. Tez mi popękały krawędzie, zalozone raz, potem zdjete drugi raz i od tego czasu nie zdejmowane juz...a pęknięcia są w dwóch narożnikach...kosztowało 129 zł i nie wiem czy się kopać ze sprzedawcami w Gdańskim iSpocie, zawsze coś wymyślą i powiedzą, że to z mojej winy, że źle wkładałem ipada...Dodam, że nigdy mi nie upadł ipad, tym bardziej w tym etui. Co radzicie?
Warto się kopać.... ja też się trochę męczyłem. Sklep robił mi łachę, że przyjął towar na reklamacje - rzekomo wada "mechaniczna" i nie podlega reklamacji. Wcześniej skontaktowałem się z producentem - tutaj nie mam zastrzeżeń. Producent zalecił mi jednak bezpośredni kontakt ze sprzedawcą, gdyż tak będzie szybciej.
Cena tego towaru u producenta to 179zł. W hurtowych ilościach zapewne taniej ale z całą pewnością nie 120zł - bo to była mega okazja kiedy zakupiłem etui. Sklep poprostu wybrał "Tańsze dla siebie" rozwiązanie - tzn ja dostałem z powrotem kase a być może oni nowe etui, które popchną drożej

Bardzo załuję, bo do puro bardzo mocno się przyzwyczaiłem... mam teraz oryginalny SC od Apple ale jest lipa przy tym puro... Szukam teraz jakiejś alternatywy.. myślałem o zeta slim czy zeta cover ale widzę, że sposób mocowania identyczny... znacie jakieś podobne etui składane z okłądką "jedna trzecia - dwie trzecie" i magnesem?
Zdaję sobie sprawę, że problem nie dotyczy wszystkich egzemplarzy i z pewnością pojawi się jeszcze więcej postów osób, które są zadowolone ale dla przyszłych kupujących takie info może być cenne...
Napisano 24 grudnia 2013 - 21:27
Napisano 24 grudnia 2013 - 21:43
Myślę żeby nie oddawać w ramach gwarancji, tylko jako niezgodność towaru z umową. Patrzyłem rachunek i etui ma raptem dwa miesiace, a zaczęło pękać po miesiącu..
Dokładnie tak zrób! ja żałuje, ze nie oddałem na niezgodność z umową... w przypadku towaru, który jest używany nie dłużej niż 6 miesięcy zgodnie z ustawą domniemywa się, że wada istniała już w chwili wydania towaru i to sprzedawca musi udowodnić, że jest inaczej. Mimo wszystko jestem zadowolony, że odzyskałem kasę (po ponad miesiącu) natomiast mam kasę, za którą nic porządnego obecnie nie da się kupić.
może ktoś poleci jakieś etui do ipada 2/3 w stylu booklet cover... ? zależy mi na ochronie tyłu.. może nawet nie tyle co ochronie co możliwości ustawienia ipada w leżącej pozycji do pisania tekstu. Smart cover się nie nadaje do tego bo ipad prawie "leży" to jest po prostu za niskie!
odpadają etui typu "folio" czyli wsuwane.... nie chcę, żadnej szpecącej ramki wokół ekranu...
co sądzicie o "zeta slim" ? posiada ktoś ? jak się sprawuje.. i czy tylko mi się wydaje, że ten narożnik szybko odleci ?
[ATTACH=CONFIG]19319[/ATTACH]
Napisano 24 grudnia 2013 - 22:19

Neoxxx3 : Znalazłem coś takiego :http://allegro.pl/ro...3766522065.html
Napisano 25 grudnia 2013 - 16:06
Napisano 26 grudnia 2013 - 16:40
Mam podobną sytuację z etui do iPad 3 a mianowicie Tucano Domino. Tez mi popękały krawędzie, zalozone raz, potem zdjete drugi raz i od tego czasu nie zdejmowane juz...a pęknięcia są w dwóch narożnikach...kosztowało 129 zł i nie wiem czy się kopać ze sprzedawcami w Gdańskim iSpocie, zawsze coś wymyślą i powiedzą, że to z mojej winy, że źle wkładałem ipada...Dodam, że nigdy mi nie upadł ipad, tym bardziej w tym etui. Co radzicie?
Dokladnie tak zrob czyki reklamuj Tucano - moga sobie wymyslac. Jesli minely raptem dwa miesiace to mozesz oddac jako niezgodnosc towaru z unmowa. Nic nie wymysla tylko musza dac Ci nowe.
Napisano 31 grudnia 2013 - 12:49
Napisano 31 grudnia 2013 - 16:25
Napisano 02 stycznia 2014 - 18:27
Cena pułkowa 35 zł, kupiłem dużo taniej. Akurat wtedy nie miałem przy sobie iP więc przymierzyłem dopiero po powrocie do domu.
Pierwsze wrażenie - SZOK! Nigdy wcześniej nie miałem w ręku tak spasowanej wsuwki!
Od tego dnia wszystkie poprzednie etui do szuflady, wsuwka po prostu wyjada ;]
Link do strony producenta BOXUM czarny :: SOX Mają też sklep on-line, ale nie mam konta, więc nie wiem jaka tam jest cena.
Napisano 02 stycznia 2014 - 18:30
Od zawsze byłem przeciwnikiem wsuwek ;] Od momentu stania się posiadaczem 5-tki przerobiłem kilkanaście etuii różnego typu i żadne mi nie pasowało. Kiedyś przy okazji natknąłem się u znajomego w sklepie na wystawkę polskiej firmy SOX.
Cena pułkowa 35 zł, kupiłem dużo taniej. Akurat wtedy nie miałem przy sobie iP więc przymierzyłem dopiero po powrocie do domu.
Pierwsze wrażenie - SZOK! Nigdy wcześniej nie miałem w ręku tak spasowanej wsuwki!
Link do strony producenta BOXUM czarny :: SOX Mają też sklep on-line, ale nie mam konta, więc nie wiem jaka tam jest cena.
Wygląda tragicznie. Porównaj z tym

Napisano 02 stycznia 2014 - 19:42
Napisano 02 stycznia 2014 - 21:39
Ja od roku używam tego i muszę powiedzieć, że jestem całkiem zadowolony. Materiał jest twardy i wytrzymały, ale wystarczająco giętki, żeby dało się telefon bez problemu wyciągnąć z obudowy. Jak widać ma też gumowe osłony na przyciski regulacji głośności i włączania. Dodatkowo ma lekko wystające gumowe obramowanie, przez co jak spada to na to obramowanie a nie na ekran.

Jeśli miałbym wyliczyć jakieś wady to na pewno fakt, że twardy plastik na tyle rysuje się od samego patrzenia - ktoś, kto posiadał iPhone'a 3G/3GS zna to uczucie i może poczuć pewną nostalgię.

Napisano 02 stycznia 2014 - 22:08
Od zawsze byłem przeciwnikiem wsuwek ;] Od momentu stania się posiadaczem 5-tki przerobiłem kilkanaście etuii różnego typu i żadne mi nie pasowało. Kiedyś przy okazji natknąłem się u znajomego w sklepie na wystawkę polskiej firmy SOX.
Na zywo masakra
Napisano 02 stycznia 2014 - 22:10
Na zdjęciach może i nie wygląda oszałamiająco, w rzeczywistości jest o wiele lepiej.
Ten od Ciebie może i ma lepszy design, ale co z tego, jak i tak newralgiczne punkty z których pierwszorzędnie schodzi lakier w 5-tkach i tak są odsłonięte...
Zależy od koloru

Napisano 03 stycznia 2014 - 17:37
Dlatego jeśli ktoś pragnie czegoś minimalistycznego i zarazem cieńkiego na iP5 lub iP5S, polecam SGP Ultra Thin Air
Napisano 03 stycznia 2014 - 23:18
Szukam odpowiedniego etui
- - - Połączono posty - - -
Dzisiaj dostałem moje nowe utui (oczywiście oryginał) SPIEGEN SGP Ultra Thin AIR, cóż moge napisać, z najcieńszych etui do iP5S chyba nie ma lepszego, jest perfekcyjnie dopasowany, wyciąganie i wkładanie iP kilka-kilkanaście razy nie a etui ciagle doskonale dopasowane. Wcześniej używałem Artwizz SeeJacket® Clip, który po 1 miesiącu po prostu stał się za luźny.
Dlatego jeśli ktoś pragnie czegoś minimalistycznego i zarazem cieńkiego na iP5 lub iP5S, polecam SGP Ultra Thin Air
Czy masz moze crystal?
Napisano 04 stycznia 2014 - 08:45
Dzisiaj zmiana na 5S
Szukam odpowiedniego etui
- - - Połączono posty - - -
Czy masz moze crystal?
Nie, mam Smooth Black
Napisano 04 stycznia 2014 - 10:40
Napisano 04 stycznia 2014 - 11:41
Ja do etui dokupiłem sobie jeszcze folię 3MK Solid za 50 PLN (2 sztuki w opakowaniu) - rewelacja: udało mi się nałożyłem bez jednego bąbelka czy pyłku, dobrze dopasowana, praktycznie niewidoczna
3mk ipad air solid - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ja mam folię 3MK Classic i niestety ma 3 małe plamki powietrza. To nie jest kurz, tylko mini wklęśnięcia, zagięcia tej folii. Już chyba za późno za zwrot, zresztą jest już naklejona i wykorzystana, więc raczej by nie przyjęli. Następnym razem, jak zobaczę, że folia ma jakieś rysy, to zwrócę towar. Tak to folia jest bardzo dobra. Dodatkowo do zakupu dostałem rabat 30% na kolejne więc to też zaleta zakupu przez sklep.
Napisano 05 stycznia 2014 - 00:52

Napisano 05 stycznia 2014 - 15:31
Witam,
mam pytanie: W czym najlepiej trzymać iPhone 4S jeżdżąc z nim na nartach? Chciałbym też od czasu do czasu wyjąć go na stoku i "cyknąć" nim jakąś fotkę. Macie jakieś pomysły/propozycje - może doświadczenia ;-) ?
Pozdrawiam
Griffin Survivor
Napisano 05 stycznia 2014 - 15:35
Ja mam folię 3MK Classic i niestety ma 3 małe plamki powietrza. To nie jest kurz, tylko mini wklęśnięcia, zagięcia tej folii. Już chyba za późno za zwrot, zresztą jest już naklejona i wykorzystana, więc raczej by nie przyjęli. Następnym razem, jak zobaczę, że folia ma jakieś rysy, to zwrócę towar. Tak to folia jest bardzo dobra. Dodatkowo do zakupu dostałem rabat 30% na kolejne więc to też zaleta zakupu przez sklep.
Produkt ma 24 miesiace gwarancji wiec mozna spokojnie reklamowac jak ma bable
Napisano 05 stycznia 2014 - 15:55
Napisano 05 stycznia 2014 - 16:41
Użytkownicy przeglądający ten temat: 9
0 użytkowników, 9 gości, 0 anonimowych