Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

Futerały, etui itp.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8842 odpowiedzi w tym temacie

#2451 Ament

Ament
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 03 listopada 2011 - 20:54

Nigdy mnie nie interesowaly smart covery, skorzane oprawy i inne tego typu gadzety bo na co dzien nosze do pracy torbe pod laptopa Case Logic, ktora ma w srodku idealna jak na wymiary iPada 2 przegrodke, o wzmacnianych sciankach. Problem pojawial sie w domu bo czesto odkladam iPada "byle gdzie". Szukalem malo rzucajacych sie w oczy pleckow i kupilem PURO Crystal Cover
Bardzo fajna sprawa bo plecki sa odpowiednio sztywne ale cienkie, przezroczyste (calosc nie traci zbyt wiele na wizerunku), lekkie i mile w dotyku. Polecam wszystkim, ktorym zalezy na ochronie tylu.
Filmik co i jak:

http://www.youtube.com/watch?v=DeReqIeNcm4

#2452 roha

roha
  • 181 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 listopada 2011 - 10:55

Etui na iPhone 4s Mam pytanie czy etui SGP Neo Hybrid EX będzie pasować na tego iPhone?

#2453 MaRith

MaRith
  • 180 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 listopada 2011 - 11:02

Wg. mnie nie, bo gdzieś czytałem, że przyciski głośności, są przesunięte względem iPhone 4. Ale niech wypowie się jeszcze ktoś inny ;)

#2454 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 11:33

Zaraz po premierze telefonu 4S na stronach Element Case - iPhone Case and iPad Accessories pojawiła się informacje, że nowy telefon oraz wersja 4 są identycznych rozmiarów i etui Vapor dla obu telefonów jest identyczne.

#2455 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 06 listopada 2011 - 11:43

Zaraz po premierze telefonu 4S na stronach Element Case - iPhone Case and iPad Accessories pojawiła się informacje, że nowy telefon oraz wersja 4 są identycznych rozmiarów i etui Vapor dla obu telefonów jest identyczne.

Po pierwsze, to rozmiary się zgadzają, ale otwór na ściszacz nie.
Po drugie autor nie pytał o jakiegoś tam Vapor, tylko o SGP Neo Hybrid EX.

SGP Neo Hybrid EX może pasować, ale może być na granicy button ściszania, lub będzie lekko pod gumą, co już nie będzie za dobre. Poszukaj kogoś, kto to ma, najlepiej na zagranicznych forach.

#2456 wrestler88

wrestler88
  • 80 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 06 listopada 2011 - 14:28

PQI i-Cover 401 dla iPhone 4 - Czarny Ontech_pl (1870197335) - Aukcje internetowe Allegro

chłopaki będzie pasować do 4s?

#2457 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 listopada 2011 - 14:31

Może nie pasować, bo przyciski w 4s są inaczej umieszczone.

#2458 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 listopada 2011 - 14:32

Jakoś wciśniesz, ale kłopot będzie w przyciskami głośności.

#2459 wrestler88

wrestler88
  • 80 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 06 listopada 2011 - 14:36

a już sie napaliłem na niego :/

---------- Wpis dodano o 14:36 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:33 ----------

Dołączona grafika
na zdjęciu nie widać aż takiej różnicy

#2460 senshiro

senshiro
  • 163 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 listopada 2011 - 23:21

Może i dużej różnicy nie widać, ale działać będzie słabo... ten futerał wygląda na zrobionego dokładnie pod iP4 i te kilka mm będzie stanowiło problem...

#2461 senshiro

senshiro
  • 163 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 listopada 2011 - 01:17

Ze strony SGP:

Q)
What is GSM and CDMA version?
A)
"GSM and CDMA both serve as shorthand for different mobile phone technologies. GSM stands for Global System for Mobile Communications; it's the world's most prolific mobile standard (a standard being a set of rules and suggestions about how a mobile network should work). CDMA stands for Code Division Multiple Access—which is used only in USA and South Korea.
In GSM phones, it's a removable chip called a SIM card. from Gizmodo (Gizmodo, the Gadget Guide)
SGP Neo Hybrid series have a slightly different design on a mute button opening for GSM (AT&T) and CDMA (Verizon) versions.

A iP 4s jest identyczny jak wersja iP 4 cdma.

#2462 literat

literat
  • 419 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 07 listopada 2011 - 08:21

Incipio Feather, a PURO Soft Cover W swoim poprzednim iPhone 4 miałem plecki Incipio Feather (czarne o gumowanej fakturze - teraz już wiem, że to była wersja Matt), a do nowego 4S zakupiłem również Incipio Feather tyle, że to jest wersja Glossy Pearl Metallic Gray i okazało się, że to etui jest śliskie jak cholera :( Trzeba dobrze uważać podczas wyjmowania z kieszeni, żeby nie wylądowało na ziemi :( Ponieważ przyzwyczaiłem się do takiej formy etui po poszukiwaniach znalazłem jeszcze PURO Soft Cover wymienione w tytule które w opisie ma, że jest wykonane z materiału o fakturze "gumowanej" która zabezpiecza przed ślizganiem się. Oglądałem już mnóstwo zdjęć w internecie i niestety na żadnym nie widać czy mocowanie tego PURO jest takie samo jak Incipio czyli delikatny rand od plecków "łapie" za antenę iPhone czy wchodzi na ekran. Tego po prostu nie widać na zdjęciach produktu. Drugie pytanie to czy ktoś miał możliwość porównania tych coverów i czy jakość któregoś z nich jest lepsza - czy nie ma to znaczenia bo obydwa są dobrze wykonane i spasowane, a trzecie pytanko to czy posiada ktoś inne wersje kolorystyczne Incipio Feather w wykończeniu Matt - interesuje mnie czy jeżeli w opisie jest Matt to znaczy, że jest to wersja lekko "gumowana" czy nie. Znalazłem jeszcze jedno etui Etui SGP iPhone 4 Ultra Thin Matte - pytania takie samo jak wcześniej - czy jego wykończenie jest "gumowane" czy "śliskie" ?

#2463 wrestler88

wrestler88
  • 80 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 07 listopada 2011 - 23:51

Czyli szukać pokrowcow pod cdma?

#2464 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 listopada 2011 - 00:02

Tak, albo iP4s albo iP4 CDMA.

#2465 wrestler88

wrestler88
  • 80 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 08 listopada 2011 - 00:07

Jednak wybiore Vulcan SwitchEasy ;)

#2466 roha

roha
  • 181 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 listopada 2011 - 21:57

HowTo Update Facebook/Twitter Status with Siri - YouTube czy ktoś mógłby powiedziec jakie to etui?? Z góry dziękuje :)

#2467 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 listopada 2011 - 12:01

Witam, szukam nowoczesnie wyglądającego pokrowca na iPada 2. Coś w typie Booq Taipan XS ale twardszego. Abym mógł sobie wrzucić iPada do plecaka bez obawy że coś się stanie. Jeśli to ma znaczenie, iPad 2 w obudowie Macally SNAP-2C (przeźroczyste plecy).

#2468 Zekiv

Zekiv
  • 15 postów

Napisano 10 listopada 2011 - 19:34

Zastanawiam się nad etui do iPad'a 2. Ktos moze mial jakies etui Cygnett? Jakiej sa jakosci? Znalazlem cos takiego - [url=http://zolti.pl/ipad-2/439-etui-cygnett-rotating-armour-czarne-z-pomaraczowym-ipad-2.html]Etui Cygnett Rotating Armour- czarne z pomarańczowym | iPad 2 - Zolti.pl | invisibleSHIELD, Case-Mate, Bugatii, Belkin, Wrapsol[/url]

#2469 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 10 listopada 2011 - 19:41

Ja używam PURO Crystal + skorzany czarny Smart cover jak iPad wędruje ze mną z domu.

Dołączona grafika

W domu używam bambusowego Macally

Dołączona grafika

#2470 NmW

NmW
  • 14 postów

Napisano 10 listopada 2011 - 22:17

Witam serdecznie,

A propos Capsule Rebel od SwitchEasy, gdzie macie tak różne poglądy, to ja użytkowałem prawie rok czasu tą obudowę na IP 4 i chronił telefon idealnie. Teraz szykuję się do kupna czegoś podobnego od tego producenta, ale podoba mi się zwłaszcza to:

[url=http://www2.switcheasy.com/product.php?product=CapsuleRebelX_iPhone4S]CapsuleRebelX For iPhone 4 / iPhone 4S - SwitchEasy[/url]

Pytanie: W Polsce jest to już do dostania, czy musiałbym zapewne zamawiać zza wielkiej wody przykładowo?

P.S. Moje dwa spostrzeżenia na temat starszego brata tego co chcę obecnie kupić:

1) Bardzo dużo "zanieczyszczeń" gromadzi się w dwóch otworach gdzie jest głośnik oraz mikrofon, ale po pewnym czasie przyzwyczaiłem się niejako do pozbywania się tych "meszek" manualnie;
2) Posiadając zewnętrzną baterię do IP nie "styka" złącze z gniazdem ładowania co wynika z gabarytów Capsule Rebel i tym sposobem bateria zewnętrzna staję się bezużyteczna, a zdjąć tą "skórkę" to na prawdę wielka sztuka. - fakt braku kompatybilności baterii zewnętrznej z tym etui uważam za bardzo duży mankament.

#2471 klik

klik
  • 69 postów

Napisano 11 listopada 2011 - 12:03

Czy ten Capsule Rebel tez powoduje bąble na rantach folii tak jak Vulcan?

#2472 iPhone 25

iPhone 25
  • 1 030 postów
  • SkądKielce

Napisano 11 listopada 2011 - 13:02

Tutaj macie recenzje etui SwitchEasy - Vulcan.

#2473 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 listopada 2011 - 14:08

Zależy, gdzie przebywasz. W amerykańskim więzieniu noszą iPhone'y w dupie.

If You Have An iPhone In Prison, It Has Probably Been In Someone’s Butt | Cult of Mac

#2474 roha

roha
  • 181 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 listopada 2011 - 17:26

xD a neo hybrid ex bedzie pasował do 4S?

#2475 senshiro

senshiro
  • 163 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 listopada 2011 - 21:03

Przeczytaj poprzednie 2 strony to się dowiesz.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych