Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
* * * * - 1 g艂osy

Futera艂y, etui itp.

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
8848 odpowiedzi w tym temacie

#801 Gregu

Gregu
  • 13 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk, PL

Napisano 22 grudnia 2009 - 11:34

A ja mam takie pytanie: czy Capsule Neo mocno pogrubia iP? Niestety nie mam mo偶liwo艣ci sprawdzenia jak fizycznie wygl膮da iP w CN, bo nikt z moich znajomych tego nie ma. Obawiam si臋, 偶e bardzo mocno zwi臋kszy si臋 wielko艣膰 urz膮dzenia i b臋dzie to wielka krowa :) Mo偶e kto艣 z posiadaczy si臋 wypowiedzie膰? Ew. da膰 jakie艣 dok艂adne zdj臋cie? Capsule Rebel z powy偶szego posta wygl膮da bardzo fajnie, ale na tych fotkach sprawia wra偶enie dosy膰 du偶ego case`u.

#802 duliijr

duliijr
  • 21 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 22 grudnia 2009 - 11:42

Prawda jest taka, 偶e jak si臋 dba o iPhone to nie jest potrzebny futera艂. Je偶eli w kieszeni znajduje si臋 tylko telefon to jest ok, je偶eli nie k艂adzie si臋 go na biurko [np.] tylko na kartk臋 papieru cho膰by to nie ma sposobu, 偶eby porysowa膰. A futera艂y s膮 jak dla mnie niepor臋czne i sam iPhone wygl膮da brzydziej.

zgadadzam sie. mialem kazdego iphone. 2G byl nie do zdarcia nosilem go w kieszeni uwazalem gdzie kladlem itd. dla 3G kupilem siliconowy pokrowiec puro. uzywalem go dosc dlugo do momentu az go nie zdjalem i zobaczylem ze to on obtarl mi grzbiet iphone'a. teraz mam 3GS nosze z powrotem w kieszeni i jest git. a poza tym iphone najlepiej wyglada sam. reszta go tylko oszpeca moim zdaniem.

#803 Gregu

Gregu
  • 13 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk, PL

Napisano 22 grudnia 2009 - 13:32

Z jednej strony masz racj臋, ale jak widz臋, 偶e po 3 tygodniach u偶ywania iP ma ju偶 pe艂no mikrorys (a u偶ytkuj臋 go w miar臋 ostro偶nie) to zastanawiam si臋 ile ta obudowa wytrzyma. Telefon to moje narz臋dzie pracy wi臋c gadam bardzo du偶o ... I tutaj w艂a艣nie po tak kr贸tkim okresie u偶ytkowania stwierdzi艂em, 偶e jako艣膰 obudowy jest bardzo s艂aba. Mia艂em do tej pory g艂贸wnie NOKIE (ostatnie to E51 i E66) i szczerze m贸wi膮c to podatno艣膰 na uszkodzenia, otarcia,rysy w tych modelach jest du偶o ni偶sza. Generalnie nie robi mi to jako艣 szczeg贸lnie, 偶e b臋d臋 mia艂 porysowany telefon, bo jest po to 偶eby go u偶ywa膰, ale boj臋 si臋 jak b臋dzie wygl膮da艂a obudowa za kilka miesi臋cy. Obudow臋 mo偶na by wymieni膰, ale ... ci臋偶ko dosta膰 orygina艂 a p艂aci膰 w serwisie za kawa艂ek plastiku kilkaset z艂 to te偶 lekka przesada. Mimo wszystko uwa偶am, 偶e iP to bardzo fajny telefon i wart swojej ceny. B臋d臋 dalej my艣la艂 nad jakim艣 zabezpieczeniem, bo moje poprzednie telefony mia艂y cz臋sto kontakt z pod艂og膮, a obawiam si臋 ze iP mo偶e tego nie przetrwa膰 :) Jakby kto艣 si臋 wypowiedzia艂 na temat Capsule Neo od SwitchEasy to bym by艂 wdzi臋czny (^2 posty wy偶ej^).

#804 vt9st

vt9st
  • 169 post贸w

Napisano 22 grudnia 2009 - 14:15

Tak przy okazji, wczoraj koledze spad艂 2G z wysoko艣ci 2m na p艂ytki. ... Na wy艣wietlacz/chromowan膮 obw贸dk臋. ... Nic si臋 nie sta艂o. Ale zamar艂 na chwil臋.

#805 hosemarian4

hosemarian4
  • 88 post贸w
  • Sk膮dOlsztyn

Napisano 22 grudnia 2009 - 16:31

Ja si臋 mog臋 wypowiedzie膰 odno艣nie SwitchEasy Vulcan, kt贸ry przed chwil膮 odebra艂em od kuriera. Etui przylega 艣wietnie (praktycznie wcale nie pogrubia IP - a i chwyt telefonu jest jakby pewniejszy). Wygl膮da bardzo solidnie i bezpiecznie. Za艣lepki p贸ki co siedz膮 ;) I tu pojawia si臋 jeden problem (w sumie nie problem). Dolna cz臋艣膰 (pod klawiszem funkcyjnym) po w艂o偶eniu za艣lepki na gniazdo ladowania mocno odstaje. Gdy za艣lepki nie ma etui odstaje tu lekko aczkolwiek zauwa偶alnie. Czy to norma? Ps. Ta folia z zestawu jest beznadziejna - pe艂no b膮belk贸w kt贸re nijak nie chc膮 da膰 si臋 wycisn膮膰 ;) I raczej wina nie le偶y po mojej stronie bo podobnych poliw臋glan贸w ju偶 si臋 nazak艂ada艂em (w nokiach i se) i takich problem贸w nie mia艂em. Ale same etui jak najbardziej polecam tym bardziej za tak膮 cen臋 (swoje - czarne - kupi艂em za 60pln ). Pozdro

#806 MurcieFan

MurcieFan
  • 1聽415 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 22 grudnia 2009 - 16:43

"czy Capsule Neo mocno pogrubia " - nie skad jestes??

#807 archangelus

archangelus
  • 84 post贸w

Napisano 22 grudnia 2009 - 16:59

Ja tam polecam Gelaskins. Nie tylko zabezpiecza ty艂 iPhone'a, ale r贸wnie偶 艣wietnie wygl膮da.

#808 Gregu

Gregu
  • 13 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk, PL

Napisano 22 grudnia 2009 - 18:12

"czy Capsule Neo mocno pogrubia " - nie
skad jestes??

Tr贸jmiasto.
M贸wisz, 偶e nie pogrubia specjalnie? Telefon jest tak samo por臋czny jak bez tego? Coraz bardziej si臋 przekonuj臋 do CN.

#809 razr

razr
  • 1聽664 post贸w
  • Sk膮dKatowice, SI

Napisano 28 grudnia 2009 - 22:41

Wie kto艣 mo偶e gdzie mo偶na naby膰 w Polsce etui incase? Przez Internet lub ch臋tniej we Wroc艂awiu?

#810 swiatek94

swiatek94
  • 450 post贸w

Napisano 29 grudnia 2009 - 04:10

Witam , w czym nosi膰 Ipoda Touch 3g , mam go od 20 grudnia , ale ju偶 ma jakie艣 ma艂e mikroryski, a p贸藕niej b臋d臋 go sprzedawa艂 wi臋c chcia艂bym, 偶eby nie by艂 porysowany . Dysponuj臋 kwot膮 60z艂. Oboj臋tnie czy b臋dzie to przezroczyste czy nie. Wa偶ne, 偶eby dobrze chroni艂 toucha ; ) pozdrawiam

#811 razr

razr
  • 1聽664 post贸w
  • Sk膮dKatowice, SI

Napisano 02 stycznia 2010 - 21:41

Gdzie mo偶na kupi膰 etui incase dla 3GS w kolorze srebrnym w Polsce, na allegro nie ma, w tachobis tak偶e?

#812 lef

lef
  • 279 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 14 stycznia 2010 - 15:32

Od jakiego艣 czasu u偶ytkuj臋 ten pokrowiec, kupiony u tego偶 sprzedawcy. Powiem szczerze, 偶e bra艂am z przymru偶eniem oka, na zasadzie "jak shit to nie szkoda", bo jak wida膰 cena niewyg贸rowana- 27z艂. No i... Mi艂o si臋 zaskoczy艂am. Nie jest to szmaciasty silikon-kurzozbieracz, a solidne, acz elastyczne tworzywo, kt贸re idealnie przylega do iPhonea, 艂膮cznie z metalow膮 ramk膮 wok贸艂 ekranu. Z delikatnym wzorkiem, ale prze藕roczyste i b艂yszcz膮ce, robi wra偶enie. Z czystym sumieniem polecam, mo偶na nawet kupi膰 kilka wersji kolorystycznych i dobiera膰 pod kolor koszulki :D

#813 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1聽492 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 14 stycznia 2010 - 15:44

To podr贸ba iSkin Solo FX…

#814 lef

lef
  • 279 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 14 stycznia 2010 - 19:59

Owszem, w zasadzie dlatego zwr贸ci艂am na niego uwag臋 ;]. Z tym, 偶e iSkin Solo FX kosztuje min. 139z艂, a uwa偶am, 偶e nie ma czego艣 takiego, w czym iSkin m贸g艂by by膰 lepszy. No ok, mo偶e gumoplastik jest "mi臋kciejszy" albo co艣 w takiego, ale na pewno nie A呕 TAK, by warto by艂o zap艂aci膰 za to st贸wk臋 z g贸rk膮.

#815 MaciekM

MaciekM
  • 352 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 14 stycznia 2010 - 21:03

Ja si臋 wypowiem mo偶e o Switcheasy Capsule Rebel M, kt贸ry posiadam. Nie mam por贸wnania, to m贸j pierwszy pokrowiec (poza najta艅szym silikonem od Macally na przetrzymanie), dlatego opisz臋 co zauwa偶y艂em: - etui przylega umiarkowanie dobrze - wida膰 wyra藕nie srebrn膮 obw贸dk臋 - szczeg贸lnie na rogach, - dolna cz臋艣膰 odrobin臋 si臋 rusza (jest taka lu藕na), ale nie przeszkadza to w niczym, - screen protector jest s艂abej jako艣ci - wyra藕nie zmniejsza po艣lizg i wida膰 na nim takie "kolorowe ko艂a" - wiecie, jak na nieszczeg贸lnie r贸wnej szybie etc. - uwa偶ajcie na jacka od s艂uchawek - m贸j nie mie艣ci si臋 przez dziurk臋 w etui i b臋d臋 musia艂 troszk臋 etui przerobi膰, bo s艂uchawki s膮 jednak znacznie wi臋cej warte ni偶 etui. Aha, standardowe s艂uchawki od iP oczywi艣cie pasuj膮. Tylko moje maj膮 jaki艣 gruby ten wtyk... No, ponarzeka艂em, to teraz trzy cechy, kt贸re przebijaj膮 wszystkie powy偶sze wady: - prze艣wietnie wygl膮da na 偶ywo, naprawd臋 robi wra偶enie, - jest bardzo fajne w dotyku i dobrze si臋 trzyma w r臋kach telefon kiedy mo偶na palce zahaczy膰 o ten "kr臋gos艂up", - jest wytrzyma艂y. Przynajmniej na tyle, 偶e maj膮c telefon mniej ni偶 miesi膮c zrzuci艂em go kilka razy ze sto艂u czy biurka i wszystko zatrzyma艂o si臋 na etui. Og贸lnie polecam, szczeg贸lnie je艣li zale偶y Wam na wytrzyma艂o艣ci i macie lepszego screen protectora ni偶 ten z zestawu.

#816 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1聽492 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 14 stycznia 2010 - 21:30

Ja akurat mam por贸wnanie i m贸j ranking wygl膮da tak:

1.Switcheasy Rebel Serpent 9,5/10
Gdyby nie mo偶liwo艣膰 wyst臋powania saggy bottom by艂oby 10/10. Etui jest 艣cis艂e i dobrze dopasowane. Po za艂o偶eniu nie wida膰 chromu. Jest fajne w dotyku i co najwa偶niejsze kr臋gos艂up w og贸le si臋 nie rysuje w przeciwie艅stwie do zwyk艂ego Capsule Rebel. Zdecydowanie nie ba艂bym si臋 go upu艣ci膰 z wysoko艣ci 2-3m.

2.Switcheasy Capsule Rebel M 9,25/10
Niestety troch臋 si臋 zawiod艂em na tym etui. My艣la艂em, 偶e b臋dzie cho膰 troch臋 lepsze od poprzednik贸w. Zdecydowanie fajniej wygl膮da. Poprawiony zosta艂 d贸艂 obudowy. W tej obudowie z pewno艣ci膮 nie b臋dzie wyst臋powa艂 saggy bottom. Prze艣wituj膮cy chrom i fakt, 偶e mog臋 wyj膮c telefon z etui bez zdejmowania kr臋gos艂upa to zdecydowanie minusy. Mam wra偶enie, 偶e gdybym go upu艣ci艂 centralnie szybk膮 to telefon by wyskoczy艂 z etui. Plusem jest protektor gniazda s艂uchawkowego, kt贸rego nie by艂o w zwyk艂ym capsule rebel.

3. Switcheasy Capsule Rebel 9,0/10
Praktycznie taki sam jak Rebel Serpent z wyj膮tkiem kr臋gos艂upa, kt贸ry nie jest "pofa艂dowany". -0,5pkt w stosunku do Rebel Serpent za rysuj膮cy si臋 kr臋gos艂up.

Mia艂em poprzednio te偶 inne gorszej jako艣ci etui(Gear4 i noname), ale w moim rankingu dosta艂yby po 1-4 ptk.

Przysz艂ym tygodniu dostan臋 Incase Slider Fluro Green, Speck Pixelskin Black i Speck ToughSkin. Mam wra偶enie, 偶e to b臋dzie najlepsze etui w moim rankingu.

Jutro napisz臋 obszerniejsze opisy i dodam zdj臋cia.

---- Dodano 14-01-2010 o godzinie 21:40 ----
Co do folii to faktycznie s膮 kiepskie, ale nie najgorsze. Dzi艣 niestety musia艂em zdj膮膰 moj膮 PowerSuppot Antiglare i pierwsze co zauwa偶y艂em to super jasny ekran i 偶ywe kolory. Jednak matowa folia pogarsza obraz. Za艂o偶y艂em foli臋 Switcheasy i faktycznie zmiesza po艣lizg, do tego wida膰 takie t臋czowe co艣 pod pewnym k膮tem, ale nie jest tak 藕le. Musz臋 si臋 tylko przyzwyczai膰 do g艂adkiego ekranu. Je艣li ten zmniejszony po艣lizg b臋dzie mnie denerwowa艂 to albo za艂o偶臋 z powrotem PowerSupport Antiglare(mam jeszcze jedn膮 w zapasie), albo kupi臋 SGP crystal(te偶 podobno bardzo dobra).

#817 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 post贸w

Napisano 15 stycznia 2010 - 01:36

Ja u偶ywam SwitchEasy Rebel Serpent Limited Edition i og贸lnie nie mam 偶adnych zastrze偶e艅. Jednak po d艂u偶szym u偶ytkowaniu na dole strasznie guma zacz臋艂a odstawa膰. Og贸lnie ten d贸艂 jest s艂abo zrobiony. Poni偶ej zamieszczam foto.

Do艂膮czona grafika

Mam jeszcze pytanie do armband. Jaki rodzaj polecacie. Przyznam si臋 szczerze, 偶e te na allegro nie wygl膮daj膮 zach臋caj膮co.

#818 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1聽492 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 15 stycznia 2010 - 06:15

To jest w艂a艣nie wspomniany saggy bottom. Mo偶na temu zaradzi膰: YouTube - How to Fix Your Rebel's Saggy Bottom! (Re-Upload)

---- Dodano 15-01-2010 o godzinie 07:17 ----
Co do armbanda to polecam Incase Sports Armband Pro:
Do艂膮czona grafika
Mo偶na chyba dosta膰 takie na allegro. Tylko uwa偶aj na tych co sprzedaj膮 armband do iPoda touch i pisz膮, 偶e b臋dzie pasowa膰 do iPhone ;)

#819 meeron

meeron
  • 504 post贸w

Napisano 15 stycznia 2010 - 09:30

Owszem, w zasadzie dlatego zwr贸ci艂am na niego uwag臋 ;]. Z tym, 偶e iSkin Solo FX kosztuje min. 139z艂, a uwa偶am, 偶e nie ma czego艣 takiego, w czym iSkin m贸g艂by by膰 lepszy. No ok, mo偶e gumoplastik jest "mi臋kciejszy" albo co艣 w takiego, ale na pewno nie A呕 TAK, by warto by艂o zap艂aci膰 za to st贸wk臋 z g贸rk膮.

Witaj!
czy mia艂e艣 kiedy艣 prawdziwego iSkina ? mo偶esz go bezpo艣rednio por贸wna膰, jesli chodzi o ciasnot臋 grubo艣膰 itd ?
Jesli to nie problem to 艂adnie prosz臋 o zdjecia zrobione w makro ;D

#820 Kacper2020

Kacper2020
  • 10 post贸w

Napisano 15 stycznia 2010 - 16:23

Chcia艂bym si臋 pod艂膮czy膰: Potrzebuj臋 etui do IPODA TOUCH 3G. Prosz臋 o link do ispot, isource. Jakie najlepsze? Jak膮 foli臋 na ekran? Pozdrawiam i prosz臋 o odp:) Cena ok. 80 z艂

#821 lef

lef
  • 279 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 15 stycznia 2010 - 19:51

Witaj!
czy mia艂e艣 kiedy艣 prawdziwego iSkina ? mo偶esz go bezpo艣rednio por贸wna膰, jesli chodzi o ciasnot臋 grubo艣膰 itd ?
Jesli to nie problem to 艂adnie prosz臋 o zdjecia zrobione w makro ;D

Owszem, mia艂AM, ale nie na w艂asno艣膰, tylko w r臋ce; nie Solo FX, a zwyk艂e Solo. Tyle gwoli 艣cis艂o艣ci. Grubo艣膰 taka sama, r贸wnie ciasno w obu- ani milimetra luzu z 偶adnej strony, nie ma opcji, by przypadkiem wyj膮膰 iPhone'a z torby czy kieszeni bez pokrowca. Ci臋偶ko mi por贸wna膰 gi臋tko艣膰, potencjaln膮 wytrzyma艂o艣膰 materia艂u, bo zwyczajnie nie 艣ci膮ga艂am Solo i nie sprawdza艂am, w dotyku s膮 takie same, czyli g艂adkie, 艣liskie i tyla :P.

Zdj臋cia specjalnie na zam贸wienie, raczej nie takie MAKRO jak chcia艂e艣, ale do dyspozycji mam tylko aparat Nokii E66. Stara艂am si臋. Przodu nie robi臋, niczego ciekawego tam nie ma- chromowana ramka jest os艂oni臋ta. Tak to si臋 widzi na pierwszy rzut oka:

Do艂膮czona grafika Do艂膮czona grafika

Od orygina艂u r贸偶ni si臋 w zasadzie tylko brakiem tej "linii" w kszta艂cie litery U oraz sposobem dost臋pu do guziczka Power i regulacji g艂o艣no艣ci.

Do艂膮czona grafika Do艂膮czona grafika

W iSkinie tam s膮 wydzielone strefy button贸w, kt贸re s膮 wykrojone z ca艂o艣ci i bardziej mi臋kkie (nara偶one na uszkodzenie?), tutaj nie ma nic. Jednak wcale nie to przeszkadza, przyciski chodz膮 bez problemu ( dop贸ty, dop贸ki nie w艂o偶y si臋 grubych, we艂nianych r臋kawic z jednym palcem ;D).

D贸艂 wygl膮da identycznie w obu, przylega idealnie, nic nie jest zas艂oni臋te, cienka beleczka nie przesuwa si臋 ani nie odstaje.

Do艂膮czona grafika

Robi膮c teraz zdj臋cia zauwa偶y艂am ciekawy efekt. Dzi臋ki temu, 偶e k贸艂eczka s膮 prze藕roczyste a reszta "przydymiona", 艣wiat艂o przechodzi przez ornament:

Do艂膮czona grafika

艁adne :D.

#822 iTrzeci

iTrzeci
  • 451 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 15 stycznia 2010 - 19:55

Ja u偶ywam silikonu belkina - 50z艂 a wszystko przylega, bardzo mi艂y dotyk i nic si臋 nie klei do r臋ki. Ods艂ania tylko szybk臋 i g艂o艣nik, reszta pokryta silikonem - wszystko wygl膮da 艂adnie i stylowo. // jedynym minusem jest to, 偶e wystarczy malutka si艂a [czyli zwyczajne przejechanie palcem] do kraw臋dzi ekranu i ten silikon po bokach 艂atwo ods艂ania chrom :/ Posiadam te偶 sk贸rzane etui Belkina z klapk膮 na ekran - i jest bardzo fajne - tyle, 偶e mniej por臋czne ni偶 silikonowa wersja. Niestety, silikon belkina troszk臋 pogrubia iphone'a, przez co nie da si臋 go wsadzi膰 do sk贸rzanego pokrowca bo si臋 nie mie艣ci >D

#823 oozils

oozils
  • 120 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 15 stycznia 2010 - 22:40

Kupuje folie na ekran. Wybieram pomiedzy invisible shield, a gelascreens. Na telefonie glownie gram i pod tym katem chcialbym wybrac najlepsza czyli sliska, malo palcujaca sie folie. Do tego korzystajac z tela w sloneczny dzien chcialbym zeby mozna bylo na nim cos zobaczyc. Dajcie skorzystac z waszych doswiadczen :)

#824 lef

lef
  • 279 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 15 stycznia 2010 - 22:47

A mog臋 zapyta膰 po kiego grzyba Ci ta folia? ".

#825 oozils

oozils
  • 120 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 15 stycznia 2010 - 23:02

Co to za pytanie ? bo kce!!!11!!11!!1? To jest moj trzeci iphone, zdarzalo sie, ze poprzednie lataly po chropowatym betonie, plytkach, z kluczami itd. Dla zaspokojenia Twojej ciekawosci - chce rzucac iphonem, nosic go w kieszeni z kluczami i miec w d... gdzie i z czym jest, a jak przyjdzie czas sprzedac go jako nowke. Wystarczy taka odpowiedz ?

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych