Dziś przyjechały do mnie dwa nowe etui do iPhone Xs. Silikon od Apple oraz przezroczysty Ringke Air. Wcześniej używałem skóry również od Apple. Jak zatem moje wrażenia? Silikon od Apple to jakaś porażka. Od razu wysłałem zgłoszenie o zwrot. Przede wszystkim nie daje takiego chwytu jakiego się spodziewałem. Etui jest gładkie i matowe. Niestety sprawia to że telefon co prawda ciut lepiej leży w dłoni niż w skórzanym Apple ale to wciąż nie to. Niestety co powszechnie wiadome zbiera wszystkie drobinki z kieszeni. Nie zauważyłem natomiast aby etui to wyciągało na zewnątrz cały materiał kieszeni. Wchodzi i wyjmuje się dość gładko a jakichś mega szerokich spodnie nie mam.
Rignke Air wydaje się lepszy ale tak grube przezroczyste etui nie do końca przemawia do mnie stylistycznie. Minimalistyczne przezroczysta pokrowce dają ochronę przed rysami i nie rzucają się w oczy. Wygląda to po prostu słabo a szerokość telefonu również i z tym etui jest zbyt spora jak dla mnie.
Z tego wszystkiego najlepszy chwyt mam bez jakiegokolwiek etui. Raz że szkło dość dobrze trzyma się dłoni a dwa telefon jest węższy co dla mnie ma gigantyczne znaczenie. iP 6-8 miały dla mnie maksymalne wymiary do obsługi jedną ręką. X/Xs jest już ciut za duży. Dodając do tego etui ani razu nie byłem pewien czy zaraz go nie upuszczę podczas spaceru.
Istnieje więc duże prawdopodobieństwo że zdecyduje się używać bez ochrony. Trochę szkoda mi jakichś drobnych rys w sumie głównie tych na szkle z tyłu (te ze srebrnej ramki o ile ktoś ma tę wersję można wypolerować) ale z drugiej nie zamierzam się szybko z tym modelem rozstawać. Wystarczy mi spokojnie na 2 a może i 3 lata choć zawsze się tak mówi a potem bywa różnie
Co więcej mam go ubezpieczonego więc chyba pożegnam etui i będę miał wyłącznie skórę na jakieś specjalne okazje. Jedyny mankament jaki widzę w takim układzie to telefon w samochodzie. Niestety nie mam jakiejś ładnej półeczki na niego więc siedzi w otworze na kubek. W etui był szerszy wiec siedział pewniej a i ekranem nie stykał z wypustkami w otworze.
Edited by kristof461, 07 November 2018 - 12:47.