Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

Futerały, etui itp.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8842 odpowiedzi w tym temacie

#4626 Remik666

Remik666
  • 105 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 04 lipca 2013 - 08:49

Poszukuje jakiegoś futerału na iP'ka 5.

Zależy mi na czymś co przykryje boki i tył, budżet to max 100 zł.

Wypatrzałem na allegro coś takiego:

ETUI SGP SPIGEN Slim Armor Color do iPhone 5 FV (3323405532) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

SWORD iPhone 5 METAL CASE NOWY ORG. LJY 3 KOLORY (3367413150) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Bardziej jestem skłonny zakupić tego SGP z racji tego, iż niby jest oryginalny i każde etui posiada s/n który można zweryfikować na stronie SGP.

A może macie swoje jakieś propozycje?

#4627 gogoartur

gogoartur
  • 128 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 13:50

A ja poszukuję bumpera do białego iphone 5. Mam teraz more armor ring, lecz strasznie gromadzi kurz pod sobą w górnej części telefonu, przez co boję się, że po pewnym czasie zacznie się iphone rysować. SGP neo hybrid mi się podoba, lecz widziałem go na żywo i denerwuje mnie w nim fakt, że nie trzyma się on idealnie telefonu ( jak się trochę mocniej pociągnie za ramkę, to potrafi samemu zejść ).

#4628 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 04 lipca 2013 - 17:00

Co sadzicie o obudowie lunatik tiktok extreme z gorilla glas z allegro ? Ceny bardzo niskie za 130 zl z wysylka znajdzie sie bez problemu jak sadzicie to fake ?

#4629 slotwik

slotwik
  • 39 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 05 lipca 2013 - 07:28

Kilka słów o Otterbox Defender dla Iphone 4s: nie wiem jak wygląda sprawa ochrony przed upadkiem itd - nie chcę tego testować :-) ale jakość wykonania jest przeciętna, guma wygodna, mocowanie do paska wygląda jakbym sam sobie wystrugał. Zaślepka do kabla często "wypada", folia przylega do ekranu i nie ma problemu z dotykiem. Telefon jest teraz dużo większy. Ogólnie jestem zawiedziony choć nie na tyle żeby obudowę odesłać :-).

#4630 slaweksie

slaweksie
  • 24 postów

Napisano 05 lipca 2013 - 09:02

Czy ktoś miał, ma taki futerał. Szukam futerału z klipsem aby nosić przy pasku. Dotychczas miałem Blackberry i tam były fajne futerały.
Wsuwka z klipsem skora iPhone 4G 4S +folia (3341440682) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Proszę o informację.

#4631 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 05 lipca 2013 - 15:02

Co sadzicie o obudowie lunatik tiktok extreme z gorilla glas z allegro ? Ceny bardzo niskie za 130 zl z wysylka znajdzie sie bez problemu jak sadzicie to fake ?

#4632 Remik666

Remik666
  • 105 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 05 lipca 2013 - 16:52

Nie musisz pisać tej samej wiadomości 2 x, jak ktoś będzie w stanie Ci odpowiedzieć, to Ci odpowie. --- Edit: Nie wiem kto tu nabija posty, ale nie mnie to oceniać ;)

#4633 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 05 lipca 2013 - 17:10

Remik a ty nie musisz nabijać postów :) pozdrawiam

#4634 Mikeman

Mikeman
  • 82 postów

Napisano 06 lipca 2013 - 12:54

Szukam czegoś wytrzymałego do Iphona, ale raczej bumpera, bo chce założyć folie z tyłu i z przodu i mieć spokój. Zainteresowałem się LJYTECH Sword5+,ale ze zdjęć wygląda na to że z przodu ta ramka praktycznie nie wystaje ponad ekran. Interesowałoby mnie bardziej coś co wystaje z tyłu i z przodu - tak na wszelki wypadek.

#4635 Adam Brzozowski

Adam Brzozowski
  • 3 postów
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Napisano 06 lipca 2013 - 16:28

Bumper od Puro wydaje się być ok[URL="http://http://pancernik.eu/pl/p/Etui-Pokrowiec-PURO-CLEAR-COVER-IPHONE-5-2-WERSJE/94"]http://http://pancernik.eu/pl/p/Etui-Pokrowiec-PURO-CLEAR-COVER-IPHONE-5-2-WERSJE/94[/URL]

#4636 aeroxer

aeroxer
  • 20 postów

Napisano 06 lipca 2013 - 21:59

Mikeman, z przodu możesz założyć tradycyjną folie lub jakieś szkło hartowane i będziesz miał ochronę na poziomie niejednego pancerniaka. Ja na swoim iphonie takiego zestawu używam i zdecydowanie polecam. Całość bardzo ekskluzywnie wygląda. Ze sprzedawcą wynegocjowałem cene poza allegro za Sworda 5+ ze szkłem hartowanym za 220zł z kosztami wysyłki.

#4637 Mikeman

Mikeman
  • 82 postów

Napisano 08 lipca 2013 - 08:33

Zdecydowałem się w końcu na more armor ring. Widziałem też, że sporo osób polecało ją wcześniej. Zastanawia mnie tylko jedno: ramka łączy się na zatrzask w połowie swojej grubości, nie ma, według Was, ryzyka że przy upadku ramka się rozłączy?

#4638 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 lipca 2013 - 19:03

Nikt Cie nie zapewni czy jak upadnie to się rozłączy,dlaczego? Ano dlatego, że np. nie ma dwóch idealnych upadków... :( Ja używam Linear EX, który również jest na zatrzaskach i nie wydaję mi się, że może się rozpiąć. Podczas użytkowania nie ma takiej opcji, a podczas upadku to jedynie Bóg wie. Pozdrawiam

#4639 sianko

sianko
  • 38 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 lipca 2013 - 07:22

Co o tym sądzicie?

NOWY!!iP5 INCIPIO FEATHER SHINE+FOLIA+stojak (3359109143) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Model Incipio Feather Shine! Kolega taki ma i jest meeega zadowolony... Aluminium z góry a od srodka plastik . I fajny stojaczek który chowa sie w portfelu

BRAĆ?

Przestałem go używać, gdyż niszczył mi zasięg Wi-Fi.

#4640 sh11

sh11
  • 32 postów

Napisano 10 lipca 2013 - 14:57

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie TO.

#4641 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 22:45

Zdecydowałem się w końcu na more armor ring. Widziałem też, że sporo osób polecało ją wcześniej. Zastanawia mnie tylko jedno: ramka łączy się na zatrzask w połowie swojej grubości, nie ma, według Was, ryzyka że przy upadku ramka się rozłączy?

Masz juz go?
Jaksie sprawuje?

- - - Połączono posty - - -

Czy ktoś miał, ma taki futerał. Szukam futerału z klipsem aby nosić przy pasku. Dotychczas miałem Blackberry i tam były fajne futerały.
Wsuwka z klipsem skora iPhone 4G 4S +folia (3341440682) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Proszę o informację.

Jak do noszenia na pasku to powinna sie otwierac w poziomie-no chyba,z klamra jes obrotowa

Kilka słów o Otterbox Defender dla Iphone 4s:
nie wiem jak wygląda sprawa ochrony przed upadkiem itd - nie chcę tego testować :-) ale jakość wykonania jest przeciętna, guma wygodna, mocowanie do paska wygląda jakbym sam sobie wystrugał. Zaślepka do kabla często "wypada", folia przylega do ekranu i nie ma problemu z dotykiem. Telefon jest teraz dużo większy. Ogólnie jestem zawiedziony choć nie na tyle żeby obudowę odesłać :-).

A za ile i gdzie kupiles?
czy na pewno oryginal?
W necie sa info o chinskich podrobkach otterboxa...

A ja poszukuję bumpera do białego iphone 5. Mam teraz more armor ring, lecz strasznie gromadzi kurz pod sobą w górnej części telefonu, przez co boję się, że po pewnym czasie zacznie się iphone rysować. SGP neo hybrid mi się podoba, lecz widziałem go na żywo i denerwuje mnie w nim fakt, że nie trzyma się on idealnie telefonu ( jak się trochę mocniej pociągnie za ramkę, to potrafi samemu zejść ).

Kazde etui gronadzi kurz.
Kazde trzeba czyscic

Otóż, szukam jakiegoś miłego opakowania dla czarnego ip 5
Kandydaci to:

1. Case-Mate Wood etui do iPhone 5 drewno egzotyczne (3325478349) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
2. PATCHWORKS ALLOY X WOOD - ETUI - IPHONE 5 - WWA (3331072783) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
3. LUKSUSOWY ELEMENT CASE RONIN 5 APPLE iPHONE 5 WAW (3351072042) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Kolejno 150, 300 i 800 zł.

Pytam tutaj o następujące rzeczy - czy ktoś wie cokolwiek o powyższych etui, jakieś opinie, cokolwiek ktoś sądzi - czy ktoś używał?

ewentualnie - czy ktoś zna jakieś inne etui, które będzie posiadało takie ładne drewniane elementy?

Case-mate wyglada ladnie rowniez na zywo

#4642 gogoartur

gogoartur
  • 128 postów

Napisano 12 lipca 2013 - 10:27

Mam kolejne pytanie, czy jeśli mam iphonea 5 obklejonego foliami zagg hd ( tył i przód ) to zmieści się on bez problemów w etui lunatik taktik?

#4643 mateuszns1

mateuszns1
  • 138 postów
  • SkądNowy Sącz/Kraków

Napisano 12 lipca 2013 - 10:50

Myślę ,że bez problemu.

#4644 gogoartur

gogoartur
  • 128 postów

Napisano 13 lipca 2013 - 09:10

A wie ktoś, gdzie można kupić oryginalny Lunatik Taktik Extreme na iphone 5? Na allegro wszystkie są za około 200zł i wydaje mi się to podejrzane, ze względu na fakt, że w USA na ebay kosztuje ponad 100$. Może to jest oryginał?
http://allegro.pl/lu...3357758848.html

#4645 mateuszns1

mateuszns1
  • 138 postów
  • SkądNowy Sącz/Kraków

Napisano 13 lipca 2013 - 10:21

strona producenta? na ebayu też możesz trafić na podróbkę.

#4646 aeroxer

aeroxer
  • 20 postów

Napisano 13 lipca 2013 - 16:26

Jeśli w Polsce mielibyśmy oryginalnego Lunatika, to zapewne kosztowałby on w granicach 450-500zł. Zapewne dlatego nikt nie chcę się podjąć dystrybucji tego produktu.

#4647 gogoartur

gogoartur
  • 128 postów

Napisano 13 lipca 2013 - 19:31

A myślicie, że podróbka będzie się nie nadawać do użytku, czy bedzie poprostu gorzej wykonana od oryginału ?

#4648 4livecourage

4livecourage
  • 5 postów

Napisano 13 lipca 2013 - 21:10

Miał ktoś styczność z czymś takim? [url=http://allegro.pl/iphone-4-4s-5-5g-sgp-etui-polerowane-aluminium-i3393310483.html]iPhone 4 4S / 5 5G SGP ETUI POLEROWANE ALUMINIUM (3393310483) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url] Wiadomo że pewnie podróba ale nawet fajnie wygląda.

#4649 mateuszns1

mateuszns1
  • 138 postów
  • SkądNowy Sącz/Kraków

Napisano 14 lipca 2013 - 10:23

Myślę ,że tak. Grunt żeby spełniało swoje zadanie.

#4650 ZlyPL

ZlyPL
  • 229 postów

Napisano 14 lipca 2013 - 17:03

Czas na zmianę pokrowca do ip5 do chwili obecnej używałem etui w formie ale książeczki firmy Zens co do trwałości produktu nie mam uwag natomiast jest problem przy robieniu fotek z lampą błyskową. Otwór aparatu w pokrowcu odbija światło i to naświetla że tak powiem fotkę. Zastanawiam się nad zakupem ELEMENT CASE SECTOR 5 na oryginał nie liczę w kwocie jaka chce przeznaczyć ale może ktoś posiada i się wypowie jak te podróbki się sprawują, pasują do telefonu i czy czasem nie zakłócają pracy anteny w telefonie.
Z innych faworyzowanych do zakupu to: http://allegro.pl/et...3323405532.html lecz nie wiem czy tu czasem nie wystąpi taki sam problem jak w moim obecnym pokrowcu - odbicie flesh i fotka do kosza
lub http://allegro.pl/et...3392363812.html to z pewnością nie stworzy problemu fotek ale jak z trwałością ?
Proszę o pomoc w wyborze
Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych