Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

Futerały, etui itp.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8842 odpowiedzi w tym temacie

#4301 piterb86

piterb86
  • 3 postów
  • SkądLeszno

Napisano 18 stycznia 2013 - 19:34

ok być może za delikatnie się z nim obchodziłem... A może zapomnieć o Puro i wybrać coś innego ??? wielkość kształt typ otwierania odpowiada mi ten z puro ale może jest coś innej marki lepsze i trwalsze ???

#4302 patrykCBR

patrykCBR
  • 7 postów

Napisano 19 stycznia 2013 - 02:14

Odświeżam pytanie.

Czy ktoś z Was miał do czynienia z tym etui?
[url=http://allegro.pl/etui-spigen-sgp-argos-apple-iphone-5-skora-3kolory-i2919298810.html]etui Spigen SGP ARGOS Apple iPhone 5 skóra 3kolory (2919298810) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

A może taka alternatywa:
[url=http://allegro.pl/stilgut-ultraslim-futeral-etui-iphone5-100-skora-i2933782688.html]STILGUT UltraSlim Futerał Etui iPhone5 100%SKÓRA! (2933782688) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]
[url=http://allegro.pl/stilgut-etui-futeral-case-iphone5-100-skora-nappa-i2955083622.html]STILGUT Etui Futerał CASE iPhone5 100% SKÓRA NAPPA (2955083622) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

albo:
[url=http://allegro.pl/etui-sgp-spigen-crumena-do-iphone-5-fv-2-kolory-i2890392774.html]ETUI SGP Spigen Crumena do iPhone 5 FV 2 kolory (2890392774) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

Interesują mnie tylko etui skórzane. Mam białą wersję iPhone 5 i najchętniej zestawiłbym go z etui koloru jasno brązowego ale obawiam się, że ten zamsz, z którego brązowe etui są wykonane, będzie trudny w utrzymaniu w czystości. Białe etui odpada więc chyba będę skazany na czarne, wykonane z gładkiej skóry.

Co sądzicie o powyższych propozycjach? Jeśli możecie, wskażcie ich wady i zalety.

#4303 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 19 stycznia 2013 - 12:18

iPad2 w pomaranczowym Puro zeta cover - swietne!
iPad4 w czarnym Targus click-in - wysmienite!

Czy w targus click-in dobrze działa blokowanie iPada po zamknięciu covera? Oglądałem recenzje na YouTube i widziałem, że czasami żeby zablokować iPada trzeba było całą powierzchnię covera docisnąć ręką.

#4304 matool

matool
  • 14 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 stycznia 2013 - 14:55

Faktycznie delikatnie odstaje na rogach ale nie powoduje to zadnych akcji po stronie urzadzenia - caly czas jest ono zablokowane. [ATTACH=CONFIG]13314[/ATTACH]

#4305 seven of nine

seven of nine
  • 6 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 stycznia 2013 - 22:01

Odoyo AirCoat. Już mu raz uratowało tyłek (i przodek ;)) po bliskim spotkaniu z kawą...

#4306 literat

literat
  • 419 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 20 stycznia 2013 - 15:14

Ja mam natomiast pytanie odnośnie wyboru pomiędzy Smart Coverami od Appla. Do tej pory miałem Smart Cover poliuretanowy, ale został "dodany" do sprzedawanego iPada. Teraz chcę kupić znowu Smart Cover do nowego iPada, ale waham się pomiędzy wersją skórzaną, a poliuretanową. Interesuje mnie zwłaszcza czy skórzany SC równie łatwo poddaje się czyszczeniu jak poliuretanowy (myłem do po prostu wodą z mydłem co jakiś czas) i czy po takim "zabiegu" czyszczącym nie będę miał "zwłoka" zamiast SC :( Jednocześnie nie chciałbym wleźć na minę żeby trzeba było kupować specjalne środki do czyszczenie skór :) Może ktoś zastanawiał się już na czymś takim, ale jeszcze lepiej może ma jakieś doświadczenia z czyszczeniem skórzanego SC. Chciałbym zaznaczyć, że pomijając kwestie kolorów oraz ceny.

#4307 klik

klik
  • 69 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 18:37

Też jestem szczęśliwym posiadaczem poliuretanowego Smart Covera. Będąc w ispocie spotkałem pewnego człowieka który był bardzo niezadowolony z odbarwień jakie powstały na jego beżowym skórzanym SC. Odabrwienia powstały w skutek czyszczenia i normalnego używania. Ten materiał po prostu w ten sposób się starzeje (ogólnie twierdzi się, że skóra staje się przez to bardziej szlachetna). Pozatym w wyniku używania, w miejscu zginania na skórze powstają zmarszczki które nie wszystkim się podobają. Moja opinia wynika jedynie z obserwacji, ponieważ sam zastanawiałem się nad wersją Smart Covera. Z wersji poliuretanowej jestem zadowolony.

#4308 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 19:45

ok być może za delikatnie się z nim obchodziłem...

A może zapomnieć o Puro i wybrać coś innego ??? wielkość kształt typ otwierania odpowiada mi ten z puro ale może jest coś innej marki lepsze i trwalsze ???

Dokładnie, trzeba go wczepić aby usłyszeć kliknięcie.

#4309 MiNos

MiNos
  • 93 postów

Napisano 21 stycznia 2013 - 07:23

Witam,
Czy testował ktoś futerał firmy Kensington do Ipad?
Kensington - Tablet - iPad i iPad 2 - Futerały, osłony, opaski - Futerał TriFold dla nowego tabletu iPad® & iPad® 4

I gdzie to można kupić hmm bo nie widzę tego w sklepach albo coś źle szukam?

#4310 komrat

komrat
  • 77 postów

Napisano 21 stycznia 2013 - 08:51

Polecam SPIGEN SGP | iPhone 5 Screen Protector GLAS.t Premium Tempered Glass Series a na tył folia zagg.

#4311 jepek

jepek
  • 52 postów

Napisano 21 stycznia 2013 - 14:08

Polecam SPIGEN SGP | iPhone 5 Screen Protector GLAS.t Premium Tempered Glass Series a na tył folia zagg.

Można kupić w Polsce?

#4312 komrat

komrat
  • 77 postów

Napisano 21 stycznia 2013 - 15:43

Można kupić w Polsce?

Zamawiałem z USA (mała przygoda), ale na allegro można znaleźć oczywiście z marżą. Efekt po przyklejeniu naprawdę imponujący. Do tej pory zawsze miałem z przodu folie z ZAGG'a ale szybka z SPG bije folie na głowe.

#4313 matool

matool
  • 14 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 stycznia 2013 - 16:12

wyglada zupelnie jak [URL="http://www.targus.com/uk/product_details.asp?sku=THD008EU"]targus[/URL] ale nie mialem przyjemnosci uzywac lub nawet spotkac tego kensingtona.
Nie mniej jednak polecam targusa - ma fajna chroporata powierzchnie - jakby gumowana - raczej ciezko zeby wysliznal sie z reki

#4314 mikro123

mikro123
  • 1 274 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 stycznia 2013 - 20:54

Recenzja Speck CandyShell Flip oraz CandyShell Grip:

#4315 cortez79

cortez79
  • 276 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 stycznia 2013 - 21:44

Można kupić w Polsce?

Tu masz autoryzowanego przedstawiciela SGP tevtone.pl Widnieje na stronie SGP. Ja kupowałem u niego do 5 neo hybrid slim i wszystko w porządku.

#4316 MiNos

MiNos
  • 93 postów

Napisano 22 stycznia 2013 - 08:01

wyglada zupelnie jak targus ale nie mialem przyjemnosci uzywac lub nawet spotkac tego kensingtona.
Nie mniej jednak polecam targusa - ma fajna chroporata powierzchnie - jakby gumowana - raczej ciezko zeby wysliznal sie z reki

Całkiem ciekawe i podobne do Kensingona. Powiedz mi cz dużo pogrubia ipada? Chyba do 4-ki powinno pasować z tego co piszą. Masz jakiś link do sklepu w PL gdzie można go zakupić?

#4317 matool

matool
  • 14 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 stycznia 2013 - 16:22

delikatnie dodaje kilka milimietrow tu i owdzie ale generalnie nie ma jakiegos dyskomfortu.
Mozna kupic tego targusa w euro.com.pl - to jest ten model ktorego [URL="http://www.euro.com.pl/etui-do-ipada-i-tabletow-multimedialnych/targus-click-in-thd020eu.bhtml"]uzywam[/URL]
ale jest jeszcze [URL="http://www.euro.com.pl/etui-do-ipada-i-tabletow-multimedialnych/targus-thd00802eu-niebieski.bhtml"]taki[/URL] i [URL="http://www.euro.com.pl/etui-do-ipada-i-tabletow-multimedialnych/targus-click-in-thd004eu-czarny.bhtml"]taki[/URL]

#4318 piterb86

piterb86
  • 3 postów
  • SkądLeszno

Napisano 22 stycznia 2013 - 21:50

Ostatecznie mój wybór padł na Odoyo AirCoat. Po pierwszym dniu użytkowania sprzęt oceniam bardzo dobrze. Wysoka jakość wykonania i funkcjonalność na jakiej mi zależało...

#4319 matjas

matjas
  • 109 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 23 stycznia 2013 - 13:06

Korzystał/korzysta ktoś z Was z pokrowca Spigen SGP Crumena (w wersji normalnej, nie S)?

#4320 machiavellimind

machiavellimind
  • 19 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 13:54

Waham się pomiędzy smart case a stilgut ultra slim dla Ipad 4.

[url=http://stilgut.pl/index.php/Etui-do-New-iPad/112-etui-executive]Etui UltraSlim do Apple iPad 3 - czarne[/url]

Naczytałem się że smart case ma delikatne luzy,może brudzić w środku,wykonanie cover też podobno średnie.
Ktoś używa stilgut?

Myślę też o mixie puro crystal plus smart cover ale nie wiem czy to ma sens przy modelach powyżej.

[url]http://www.puro.com.pl/category/3-ipad/etui-ipad2-nowy-ipad/produkt,puro_crystal_cover_-_etui_plecki_ipad_mini,rid,2488.html[/url]

#4321 strefagti

strefagti
  • 124 postów
  • SkądMannschaft Krosno

Napisano 23 stycznia 2013 - 14:49

Do mnie doszedł bumper z tej aukcji dzisiaj i powiem, że rewelacyjne wykonanie i spasowanie do IP5.
Przesyłka błyskawiczna. Polecam jak najbardziej.

Spigen SGP Neo Hybrid EX SLIM BUMPER iPhone 5 FV (2919327134) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#4322 jepek

jepek
  • 52 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 19:21

@strefagti dziś zakupiłem u nich ten sam bumper. Mam nadzieję, że będę równie zadowolony. Jak z jakością folii?

#4323 cortez79

cortez79
  • 276 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 stycznia 2013 - 19:22

@strefagti dziś zakupiłem u nich ten sam bumper. Mam nadzieję, że będę równie zadowolony. Jak z jakością folii?

Folię całkiem fajną będziesz miał w zestawie.

#4324 patrykCBR

patrykCBR
  • 7 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 20:56

Do mnie doszedł bumper z tej aukcji dzisiaj i powiem, że rewelacyjne wykonanie i spasowanie do IP5.
Przesyłka błyskawiczna. Polecam jak najbardziej.

[url=http://allegro.pl/spigen-sgp-neo-hybrid-ex-slim-bumper-iphone-5-fv-i2919327134.html]Spigen SGP Neo Hybrid EX SLIM BUMPER iPhone 5 FV (2919327134) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

Jeśli ta ramka faktycznie wykonana jest z włókna węglowego jak mówi opis przytoczonej aukcji, to nie liczyłbym na jego wytrzymałość na uderzenia/upadki. Włókno węglowe jest lekkie i w procesie technologicznym można je w dowolny sposób formować, jest również materiałem bardzo wytrzymałym... ale nie w przypadku zderzeń z twardą powierzchnią. Powód - prócz mnogości zalet tego materiału, ma on również wady a jedną z nich jest kruchość. Podsumowując, włókno węglowe to świetny materiał ale nie na taką ramkę, która ma chronić telefon, m.in. przed skutkami uderzeń. Przypuszczam jednak, że ramka ta nie jest wykonana z włókna węglowego, ale jakiegoś tworzywa z domieszką włókna, wówczas ma to sens, gdyż tworzywo uelastyczniłoby produkt finalny.

#4325 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 22:53

Waham się pomiędzy smart case a stilgut ultra slim dla Ipad 4.

Etui UltraSlim do Apple iPad 3 - czarne

Naczytałem się że smart case ma delikatne luzy,może brudzić w środku,wykonanie cover też podobno średnie.
Ktoś używa stilgut?

Myślę też o mixie puro crystal plus smart cover ale nie wiem czy to ma sens przy modelach powyżej.

PURO You Move It Moves | Kategorie

Pytanie jaki efekt chcesz osiagnac?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych