Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 1 votes

Futerały, etui itp.

• Please log in to reply
8842 replies to this topic

#4076 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 13 December 2012 - 21:26

Witam.
chcialbym kupic na swoj telefon (Iphone 5 Czarny) pokrowiec ktory bedzie chronil telefon przed upadkiem a zarazem nei bedzie go rysowa od srodka (czyli najlepsze rozwiazanie wedlug mnie to guma od srodka czy sie myle?)
co mozecie zaproponowac??

Speck CandyShell Etui iPhone 5 (czarno-szary) (2855857165) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Case-Mate Tough Xtreme Pancerne Etui iPhone 5 (2860532693) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

OTTERBOX COMMUTER ETUI IPHONE 5 CZARNY (2846635897) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#4077 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 13 December 2012 - 21:32

Jednak bardziej mi się podoba ta wersja książkowa. Może coś ktoś jeszcze poleci?

A czego dokladnie szukasz?
podaj kilka wytycznych to bedzie latwiej...

#4078 Dastin88

Dastin88
  • 221 posts
  • SkądBielsko-Biała/Kraków

Posted 13 December 2012 - 22:47

a jaka folie polecacie??? na przod???

#4079 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 13 December 2012 - 23:09

http://myapple.pl/ip...lcd-opinie.html

#4080 Skoczek135

Skoczek135
  • 45 posts

Posted 14 December 2012 - 03:05

Poszukuje coś w stylu książki jak ten oryginalny od Apple. Musi chronić ekran jak i plecki. Będzie noszony w plecaku

#4081 brajtszwanc

brajtszwanc
  • 113 posts

Posted 14 December 2012 - 08:33

Generalnie nabijam się z tych wszystkich ochraniaczy na ipada, ale wczoraj założyłem sobie back cover żeby w ręce było cieplej. Zimne plecy tabka o tej porze roku zdecydowanie nie są atutem :P

#4082 Pieka

Pieka
  • 647 posts

Posted 14 December 2012 - 11:53

Szukam etui CapsuleNeo dla iPhone 3GS. Może ma ktoś namiary na jakiś polski sklep etc., w którym uchowała się jedna, najlepiej czarna sztuka?

#4083 mikolajek

mikolajek
  • 22 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 14 December 2012 - 13:45

Ja po konsultacjach w iSpocie (sprzedawca miał spore zastrzeżenia do spasowania Smart Case'a ze sprzętem, czyli potwierdzał to, o czym huczy w sieci) zdecydowałem się ostatecznie na rozwiązanie kombinowane - tzn. nie całego Smart Case'a tylko samą nakładkę na ekran Smart Cover + plecki dobrane pod kolor nakładki (skórzane firmy Luard). Powiem tak - mistrzostwo wyglądu to zdecydowanie to nie jest (sama Smart Cover jest IMHO brzydka jak diabli), ale wydaje się być solidne.

#4084 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1436 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 14 December 2012 - 13:49

Ja po konsultacjach w iSpocie (sprzedawca miał spore zastrzeżenia do spasowania Smart Case'a ze sprzętem, czyli potwierdzał to, o czym huczy w sieci) zdecydowałem się ostatecznie na rozwiązanie kombinowane - tzn. nie całego Smart Case'a tylko samą nakładkę na ekran Smart Cover + plecki dobrane pod kolor nakładki (skórzane firmy Luard).

Powiem tak - mistrzostwo wyglądu to zdecydowanie to nie jest (sama Smart Cover jest IMHO brzydka jak diabli), ale wydaje się być solidne.

A opiszesz co to były za zastrzeżenia? Bo ja kupiłem Smart Case, ale jakoś mi nie leżało na iPadzie i kupiłem w końcu Smart Cover, i do tego uszyłem sobie ze starej bluzy "wsuwke". Bo ja nawet nie wiem do końca o co chodzi z tym niedopasowaniem.

#4085 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 14 December 2012 - 23:48

Ja po konsultacjach w iSpocie (sprzedawca miał spore zastrzeżenia do spasowania Smart Case'a ze sprzętem, czyli potwierdzał to, o czym huczy w sieci) zdecydowałem się ostatecznie na rozwiązanie kombinowane - tzn. nie całego Smart Case'a tylko samą nakładkę na ekran Smart Cover + plecki dobrane pod kolor nakładki (skórzane firmy Luard).

Powiem tak - mistrzostwo wyglądu to zdecydowanie to nie jest (sama Smart Cover jest IMHO brzydka jak diabli), ale wydaje się być solidne.

He he moze chodzi o marze:D
na apple mala...

#4086 The Bubu

The Bubu
  • 23 posts
  • SkądWrocław

Posted 15 December 2012 - 00:39

Co polecicie solidnego do ipada 3?
Takiego czegoś, żeby się nie martwić gdy wrzuce do plecaka ? Nie ważny dla mnie jest styl obudowy a ochrona i bezpieczeństwo ekranu

Jakiś rok temu miałem ten sam problem; po wnikliwym researchu zdecydowałem się na duet Smart Cover + G-Form Extreme Sleeve. Jest to dość droga opcja; sam Smart Cover możnaby pominąć, ja wziąłem go ze względów czysto estetycznych. Extreme Sleeve, uważam, jest warte swojej ceny (~150 zł.). Kapitalnie sprawdza się przy amortyzacji upadków (iPad parę razy lądował już na plecach, jak na razie ani śladu ubytków) no i to poczucie bezpieczeństwa, gdy wrzucam go do plecaka i tłukę się komunikacją miejską na uczelnię :wink:

Etui G-FORM Extreme Sleeve do iPad i tabletów 10'' - Akcesoria - Karen.pl - Sklep internetowy

Ostatnio skusiłem się również na plecki od ZooGue... Głównie z racji ceny ($3?!) i sympatii do marki, od której otrzymałem już parę tanich produktów dobrej jakości (brzmi jak oksymoron, wiem!).

Smart Cover Back

#4087 strefagti

strefagti
  • 124 posts
  • SkądMannschaft Krosno

Posted 15 December 2012 - 08:28

Czy Spigen Neo Hybrid EX to dobry wybór? Posiada ktoś tego bumpera? Bo żółty do czarnego iP5 na zdjęciach nieźle wygląda.

#4088 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 15 December 2012 - 08:35

Ja kupiłem takie plecki. Wygląda olśniewająco :)
SGP

#4089 North

North
  • 1336 posts

Posted 15 December 2012 - 19:31

Czy Spigen Neo Hybrid EX to dobry wybór? Posiada ktoś tego bumpera? Bo żółty do czarnego iP5 na zdjęciach nieźle wygląda.

Pamiętaj, że wyszły nowe EX oznaczone dodatkowo symbolem slim. Są znacznie lepiej spasowane, cieńsze i w szerszej gamie kolorów, więc na twoim miejscu bym poczekał z tydzień aż wejdą do Polski. Aktualnie na Allegro można kupić jedynie stary model.

#4090 Skoczek135

Skoczek135
  • 45 posts

Posted 16 December 2012 - 02:09

ETUI POKROWIEC Apple iPad 2 3 BOOKSTAND Macally (2871155082) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A co powiecie o tym?
Szukam wciąż czegoś, najlepiej nie drogiego ale wiadomo jak dzisiaj jest :)
Wymagania:
- typ "książka"
- zapewniające dobrą ochronę
- miało możliwość postawienia pod kątem mojego ipada 3

#4091 avalon18

avalon18
  • 249 posts

Posted 17 December 2012 - 00:37

a alternatywe dla takiej nokiowskiej mi wymyślicie ? Oryginalne etui silikonowe Nokia 800 Lumia CC-1031 (2850342367) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ponawiam.

#4092 strefagti

strefagti
  • 124 posts
  • SkądMannschaft Krosno

Posted 17 December 2012 - 15:20

Pamiętaj, że wyszły nowe EX oznaczone dodatkowo symbolem slim. Są znacznie lepiej spasowane, cieńsze i w szerszej gamie kolorów, więc na twoim miejscu bym poczekał z tydzień aż wejdą do Polski. Aktualnie na Allegro można kupić jedynie stary model.

Możesz podać jakiegoś linka jak to wygląda?

A to jest podróbka? Bo cena podejrzana.

#4093 klopersss

klopersss
  • 733 posts
  • SkądKatowice, PL

Posted 17 December 2012 - 16:03

czy jeżeli zamówię tutaj kolor czerowny to bedzie to ta nowa seria? ETUI SGP Spigen Bumper iPhone 5 Neo Hybrid EX HIT (2866783315) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
o której wspominał kolega North?

#4094 bartuo

bartuo
  • 16 posts

Posted 18 December 2012 - 09:41

Zamierzam kupić iPhona 5 na początku roku. Wydaje mi się, że chciałbym go używać w "trzech stanach":
1 bez obudowy - bo ładnie się prezentuje na biurku;
2. w minimalistycznym etui lub bumperze - bo to ochroni telefon np w samochodzie: [url=http://www.switcheasy.com.pl/produkty/iphone_5/produkt,switcheasy_nude_-_etui_iphone_5_czarny,rid,1997.html]SwitchEasy | Etui iPhone | Etui iPad | Etui iPod | Produkty | iPhone 5[/url]
3. porządna ochrona przy bieganiu czy rowerowaniu po lesie, z możliwością zamontowania do kierownicy rowerowej (używam programu [url=http://www.rungps.net/]Run.GPS Shop[/url] )
przykładowo to:
[url=http://www.rungps.net/product/bik009/Ibera-Handlebar-Bike-Case-IB-PB9-for-iPhone-5%2C]Run.GPS Shop - Ibera Handlebar Bike Case IB-PB9 for iPhone 5, Samsung Galaxy S2 and Other Smartphones + Extra BarClamp Bike Holder[/url]
lub
[url=http://store.griffintechnology.com/survivor-iphone5]Survivor with Belt Clip for iPhone 5 | Griffin Technology[/url]

Czy takie żonglowanie osłonami nie zaszkodzi telefonowi? Nie wiem, czy nie poluzuje się etui i będzie łapać drobiny, które same porysuję tel, czy częste zapinanie takiej kasety nie spowoduje wytarcia zatrzasków?

Najlepszym rozwiązaniem było by coś takiego, że minimalistyczną obudowę/kasetę wkładam z iphonem do pancernego gumowego etui, jak chcę iść biegać czy na rower.

Możecie coś takiego polecić?

Pokrowce na ramię sprawdzają się, moim zdaniem, tylko częściowo. Chronią tel przed uszkodzeniami mechanicznymi, ale już przed potem biegacza nie zawsze. Mam taki neoprenowy dla HTC DH2 i jednak zaparowuje. Więc taki raczej odpada. No i na rowerze trudniej oglądać na bieżąco mapę.

Z góry dziękuję za odpowiedź

#4095 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 18 December 2012 - 22:57

Zamierzam kupić iPhona 5 na początku roku. Wydaje mi się, że chciałbym go używać w "trzech stanach":
1 bez obudowy - bo ładnie się prezentuje na biurku;
2. w minimalistycznym etui lub bumperze - bo to ochroni telefon np w samochodzie: SwitchEasy | Etui iPhone | Etui iPad | Etui iPod | Produkty | iPhone 5
3. porządna ochrona przy bieganiu czy rowerowaniu po lesie, z możliwością zamontowania do kierownicy rowerowej (używam programu Run.GPS Shop )
przykładowo to:
Run.GPS Shop - Ibera Handlebar Bike Case IB-PB9 for iPhone 5, Samsung Galaxy S2 and Other Smartphones + Extra BarClamp Bike Holder
lub
Survivor with Belt Clip for iPhone 5 | Griffin Technology

Czy takie żonglowanie osłonami nie zaszkodzi telefonowi? Nie wiem, czy nie poluzuje się etui i będzie łapać drobiny, które same porysuję tel, czy częste zapinanie takiej kasety nie spowoduje wytarcia zatrzasków?

Najlepszym rozwiązaniem było by coś takiego, że minimalistyczną obudowę/kasetę wkładam z iphonem do pancernego gumowego etui, jak chcę iść biegać czy na rower.

Możecie coś takiego polecić?

Pokrowce na ramię sprawdzają się, moim zdaniem, tylko częściowo. Chronią tel przed uszkodzeniami mechanicznymi, ale już przed potem biegacza nie zawsze. Mam taki neoprenowy dla HTC DH2 i jednak zaparowuje. Więc taki raczej odpada. No i na rowerze trudniej oglądać na bieżąco mapę.

Z góry dziękuję za odpowiedź

To jesli chcesz ciagle sciagac ii zakladac to najlepszym rozwiazaniem bedzie folia na przod. Tyl wrapsola xtereme i np. Etui otterbox.
jak bedziesz chcial zdjac eryi zawsze bedzie chroniony folia.

OtterBox Commuter [Black], Etui do iPhone 5 / Sklep internetowy iThings.pl

#4096 North

North
  • 1336 posts

Posted 18 December 2012 - 23:49

Możesz podać jakiegoś linka jak to wygląda?

A to jest podróbka? Bo cena podejrzana.

SPIGEN SGP | iPhone 5 Case Neo Hybrid EX Slim Metal - iPhone 5 - Apple iPhone - Cell Phones

Aukcja, którą podał klopersss, jest chyba już na nową serię (na zdjęciach jest dopisek slim nad nazwami i jest charakterystyczny czerwony kolor), ale czas oczekiwania to 1-4 tygodnie, także wysyłane są zapewne zza granicy. Niemniej wysłałem maila do sprzedającego, czy to nowa seria, dalej czekam na odpowiedź.

#4097 zurekman

zurekman
  • 131 posts

Posted 19 December 2012 - 19:46

Witam, muszę kupić dla taty jakieś ładne, eleganckie (skórka albo imitacja), czarne etui/pokrowiec na iphone 5. Jakieś propozycje? Dziękuję i pozdrawiam! PS: takie otwierane na dół albo na bok jak książka najlepiej PS2: Jeśli można to może link do jakiegoś sklepu z dobrymy etui też żebym coś sam poszukał bo wiem że takich sklepów jest niemało ale nie każdy jest koniecznie dobry i ma dobre ceny i dobry sprzęt

#4098 klopersss

klopersss
  • 733 posts
  • SkądKatowice, PL

Posted 19 December 2012 - 20:47

@North ja z desperacji kupiłem tutaj proetui.pl - etui Spigen SGP dla iPhone 5 4S 4 3G 3GS, iPad, Samsung Galaxy S3, BlackBerry, Element Case, Edge Design, akcesoria iPod iPhone, ładowarki, słuchawki wiem, że mają tutaj jeszcze stare wersjie bo sam ich o to pytałem, ale nie chciałem czekać 4 tyg..., pozatym na dole aukcji jest napisane, że to wysyłka zza granicy, nie wiem ile może kosztować ale chyba więcej niż na proetui (20zł bo jest tylko kurierska)

#4099 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 19 December 2012 - 21:56

Witam, muszę kupić dla taty jakieś ładne, eleganckie (skórka albo imitacja), czarne etui/pokrowiec na iphone 5. Jakieś propozycje? Dziękuję i pozdrawiam!
PS: takie otwierane na dół albo na bok jak książka najlepiej

PS2: Jeśli można to może link do jakiegoś sklepu z dobrymy etui też żebym coś sam poszukał bo wiem że takich sklepów jest niemało ale nie każdy jest koniecznie dobry i ma dobre ceny i dobry sprzęt

PURO You Move It Moves | Kategorie
Case-mate Signature Flip - Etui iPhone 5 (czarny) Akcesoria iPhone Etui i pokrowce - TiO.pl
PURO Flipper Ultra Slim [Black], Etui z klapką dla iPhone 5 / Sklep internetowy iThings.pl

#4100 Krzysztof.lukasik

Krzysztof.lukasik
  • 2 posts

Posted 19 December 2012 - 22:32

Witam, kupilem nowego ipada z wyswietlaczem retina i chcialbym kupic jakiegos case'a. Zastanawiam sie pomiedzy: - apple smart case - switcheasy canvas - puro zeta cover; Moze ktos korzysta z ktoregos na nowym ipadzie i powie mi czy dobrze pasuje, no i ktory z tych trzech najbardziej polecacie? Dzieki za odpowiedz.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users