Futerały, etui itp.
Posted 18 May 2012 - 15:42
Posted 18 May 2012 - 20:52
Witam,
szukam pokrowca do iPada 2.
Na niektórych w opisie napisane jest że są do Nowego iPada, czy to możliwe że w iPadzie 2 funkcja wybudzania nie będzie działać?
np.
ROCK The New iPad Texture Series Leather case
Drugie pytanie, czy ktoś orientuje się czy jakiś polski sklep sprzedaje pokrowce tej firmy?
china

---------- Wpis dodano o 21:52 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:47 ----------
Niestety nim założyłem etui na nowy iPad 32 gb 4g spadł mi na chropowatym płytki w. Kuchni z dwóch metrów, szczęście w nieszczęściu na Pleckibo miałem już założony start cover i nie zdążyłem założyć na Plecki puro crystal i mam kilka głębokich rys czy dałoby się czymś je wygladzic? Może ma ktoś doświadczenie, albo pomysł?
nie sądzę, zeby to się dało jakoś wygładzić jesli rysy są głębokie. Jeśli faktycznie są mocno widoczne to ratuje Cię tylko założenie matowych plecków w kolorze Smart Cpvera jaki posiadasz.
Posted 18 May 2012 - 20:59
Cześć!
Mam pewien dylemat co kupić Na Iphona 4 .
Mam do wydania 140 zł , najlepiej , żeby sprzedający wystawiał FV23% .
Myślałem nad
SwitchEasy Melt Berry Etui iPhone 4/4S NAJTANIEJ! (2335933307) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Case-mate Pop2 Etui iPhone 4/4S (2305150436) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Lub sama folia na razie WRAPSOL ULTRA FOLIA OCHR PRZÓD I TYŁ IPHONE 4/4S (2321316073) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Czy może Bumer + folia ? Bumper ochronny do iPhone 4 * Oryginał * 2 kolory (2346569474) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
A może znany SwitchEasy Vulcan - Etui iPhone 4/4S (clear) (2323380906) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Co myślicie?
Może coś innego , czekam na wasze propozycje.
tak jak wcześniej załaczone info
POLECAM:
ja używam tego Puro
PURO You Move It Moves | Kategorie
bardzo fajne, chroni również tył (przezoczysta osłona) i dookoła bumper - dobrze trzyma sie w ręce
+ dodatkowo jeszcze folii wrapsol
Wrapsol | folie ochronne do smartfonów iPhone, Samsung, HTC, BlackBerry + laptopów Apple MacBook - Apple
---------- Wpis dodano o 21:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:57 ----------
tak jak wcześniej załaczone info
POLECAM:
ja używam tego Puro
bardzo fajne, chroni również tył (przezoczysta osłona) i dookoła bumper - dobrze trzyma sie w ręce
+ dodatkowo jeszcze folii wrapsol
Wrapsol | folie ochronne do smartfonów iPhone, Samsung, HTC, BlackBerry + laptopów Apple MacBook - Apple
coś się nie podlikowało.
jeszcze raz:
Posted 18 May 2012 - 21:16
Case-mate Pop2 Etui iPhone 4/4S (2305150436) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
SwitchEasy Vulcan - Etui iPhone 4/4S (clear) (2323380906) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Posted 18 May 2012 - 21:47
Po ponad tygodniu użytkowania mogę śmiało stwierdzić że pokrowiec spisuje się idealnie. Wszystkie wycięcia, do ładowarki, słuchawek itp spasowane są idealnie.
Daniel_Mx pierwszy link to według mnie bezsens, po co kupować taki "ładny" smartfon i później pakować go w takie pancerne i strasznie grube etuii ? Normalne takie jak plasma od puro też świetnie się spisują a przynajmniej nie powiększają aż tak telefonu
Posted 18 May 2012 - 23:19
Posted 19 May 2012 - 06:35
Posted 19 May 2012 - 21:54
Posted 19 May 2012 - 22:12
Posted 20 May 2012 - 00:38
To niby z jakiej wysokości masz zamiar go zrzucać?A jak Puro Plasma chroni od upadku ?Nie chodzi mi o upadek z 2 m .
Wiesz ile to dwa metry? Podpowiem Ci, że dużo - tyle mierzy człowiek o wysokim wzroście.

Nie mam zamiaru rzucać telefonem , tylko chodzi mi czy Puro Plasma chroni telefon od upadku choćby takiego , że telefon wypadnie mi z ręki , czy jest tak jak by wypadł bez .
Haha, oczywiście, że tak. Pytanie czy pokrowiec chroni od upadku jest odrobinę bezsensowne.

Natomiast nie chroniony telefon pęka zwykle przy pierwszym, czasem drugim upadku. Wszystko zależy od szczęścia i tego na co upadnie nam telefon, ale szanse na to że się potłucze są bardzo duże. Mojemu staremu iPhone'owi zdarzyło się wylądować na ziemię kilka razy - ale nigdy nic mu się nie stało, bo zawsze był w pokrowcu.
1. Telefon bez pokrowca - szkło rozbite:
- iPhone 4s Drop Test
- iPhone 4S vs. Samsung Galaxy S II Drop Test - YouTube
2. I dowód na to, że chociażby zwykły bumper dobrze radzi sobie z upadkami:
- iPhone 4 Drop Test: Apple Bumper Case - YouTube
Posted 20 May 2012 - 09:01
Akurat tak się składa , że jest to mój pierwszy Iphone.
Po tym filmiku iPhone 4 Drop Test: Apple Bumper Case - YouTube
Zdecydowałem się na kupno Puro Plasmy

Dzięki za Pomoc
Posted 20 May 2012 - 09:16
Posted 20 May 2012 - 15:58
co sądzicie o tym futerale?
Pokrowiec iPhone 4
Używał ktoś?, robi ślady na ramce?
Jak sie zachowuje plastik z którego jest wykonany?
Pozdrawiam.
Posted 20 May 2012 - 21:01
Apple iSpot Premium Reseller Etui Hard Candy iPhone 4 Slider Soft Touch White - iPhone 4S/4
Apple iPhone 4 Bumper - White - Apple Store (U.S.)
czy macie może inne propozycje ? Najbardziej mi zależy na tym by w razie upadku ekran pozostał nienaruszony, ponieważ poprzednie etui nie nachodziło na ekran i niestety pajęczynka a spadł z wysokości 1 metra.
Posted 20 May 2012 - 21:08
Posted 20 May 2012 - 21:13
Posted 20 May 2012 - 22:48
Ja właśnie sie tego obowiam, żeby sobie tym telefonu nie zniszyć ;/.@Adrianos17
Moim zdaniem wygląda słabo i jest podejrzanie tanie. Do tego co ta za napis - gear4? Ja bym nie ryzykował.
@Adrianos17
To jest etui designerskie , jak ci spadnie to tak jak w moim poprzednim etui ekran do wymiany. Tył chroni , nie porysuje się , ale jeżeli spadnie to na to samo wychodzi jak by nie miał etui.
Nie polecam
Dzięki za odpowiedź. Masz racje to tylko aby "fajnie wyglądało" - mniej więcej o to mi chodziło, ale również o ochronę - po to to jest w sumie.
Pozdrawiam wszystkich.
Posted 21 May 2012 - 23:22
Posted 22 May 2012 - 08:45

Posted 22 May 2012 - 14:20

Posted 22 May 2012 - 14:26
Taka mała adnotacja - żadne etui nie uchroni iPhoen przed upadkiem, na logikę to weźcie.Nie mam zamiaru rzucać telefonem , tylko chodzi mi czy Puro Plasma chroni telefon od upadku choćby takiego , że telefon wypadnie mi z ręki , czy jest tak jak by wypadł bez .

Posted 22 May 2012 - 14:47
Nie polecam - szczerze wątpię żeby to był oryginalny bumper.

Po pierwsze: podejrzanie niska cena. Brak zdjęć w aukcji? A nie, przepraszam, jest jedno. Tylko czemu nie ma fotografii przodu opakowania? Czyżby sprzedający miał coś do ukrycia? 42 sztuki na sprzedaż... Czyli hurtowa ilość. Na 99,9% to tylko sprowadzone z Chin podróbki oryginalnego "zderzaka".
Czytajcie uważnie! "Oryginalnie zapakowany", nie znaczy oryginalny (tj. firmy Apple). Tłumaczenie, że bumpery mają wybite numery seryjne nic nie daje - podróbki tak samo je mają. Odradzam zakupu, ale kto co woli... Od razu Wam mówię, że mam pewne wątpliwości co do ich pochodzenia. Równie dobrze można kupić tańszy "bumper", który niczym się nie będzie różnił bo oba z nich będą podróbkami. Zyska na tym jedynie nasz portfel (od 15 do 20zł z wysyłką za tą samą "podróbę").Oryginalnie zapakowany Numery seryjne itp...
Zresztą, wystarczy spojrzeć na jego pozostałe aukcje - wszystkie sprzedawane przedmioty pochodzą z Chin: nieoryginalne słuchawki, kable, obudowy Apple... Z tymi "bumperami" inaczej nie będzie.

Kamilk91 Dobra cena , ale jak masz ze 20 zł więcej to zastanowił bym się na Puro Plasmą , co prawda moja jeszcze nie przyszła ale recenzja sebossa2 powinna wystarczyć
Hehe, dzięki za uznanie.

Mam nadzieję, że będziesz zadowolony.

Posted 22 May 2012 - 21:58
Posted 23 May 2012 - 01:56
Oryginalny skórzany Apple Smart Cover do iPad2 (2343538837) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users