Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

Futerały, etui itp.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8842 odpowiedzi w tym temacie

#2876 etranger

etranger
  • 194 postów
  • SkądAthis-Mons, France

Napisano 12 lutego 2012 - 08:46

COQUE ETUI HOUSSE ULTRAFINE BLANCHE POUR IPHONE 4S 4 S en vente sur eBay.fr (fin le 11-mars-12 12:44:44 Paris)

Uważam ze tego typu futerał jest najwygodniejszy,to oczywiscie moja i mojej pani subiektywna opinia, oczywiście trzeba wziąć pod uwagę ze nie ubieramy naszych telefonów w bumpery, nie nakleimy żadnych foli włącznie z tymi na boki (boze to przypomina czasy kiedy piloty do telewizorów ludziki trzymali w woreczkach).
Wszelkiego rodzaju folie, bumpery to jak prezerwatywa. A przecież nie bede nosił telefonu w prezerwatywie :)

#2877 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 12 lutego 2012 - 10:04

Ja zamówiłem lifeproofa. Jak dojdzie dam znać.

#2878 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 12 lutego 2012 - 10:13

Gdzie polecacie nabyć SwitchEasy Vulcan ? żeby było ori, ale nie jakieś 2x droższe
Dzieki

Edit: i nie było problemów jak trafi się wersja "beczka" ;p

Edit2: Jak uważacie, przezroczysty czy czarny wyglada lepiej na czarnej cegle ?

Edit3: a może lepsze bezpieczeństwo zapewni Case-Mate ;/ ?

Jaki kolor ma Twoje urzadzenie? Jezeli czarny, to wez czarny, bo przezroczysty ciulowo wyglada.
I bierz Vulcana.

#2879 shiz

shiz
  • 89 postów
  • SkądDolny Śląsk

Napisano 12 lutego 2012 - 18:26

Jaki kolor ma Twoje urzadzenie? Jezeli czarny, to wez czarny, bo przezroczysty ciulowo wyglada.
I bierz Vulcana.

Czarny czarny, dzieki wielkie!

Mam takie jeszcze pytanko w sumie bardziej z ciekawości.
Silikon vs skórzany futerał (zamykany otwierany)
Praktyczniejszy pewnie sylikon ?
A jak to jest z tą klapką w tych futerałach "otwieranych" t.j:
http://stilgut.pl/im...co_white_01.jpg

Czy ta klapka przeszkadza?
A podczas dosc intensywnego użytkowania (w różnych poziomach - landscape) nie jest przeszkadzająca i uciążliwa ?

#2880 Ślimak4S

Ślimak4S
  • 6 postów

Napisano 13 lutego 2012 - 00:11

Witam, poszukuję ochrony dla iPhone'a 4S, bardzo bym chciał z białymi pleckami. Czy możecie polecić jakieś etui, albo inne rozwiązanie (biała folia, jeśli taka istnieje)? Z góry dzięki za sugestie!

#2881 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 13 lutego 2012 - 00:15

@shiz - bierz tego Vulcana, ta klapka bedzi Ci przeszkadzać, a po drugie, to powiedz mi - zalezy Ci na tym, by iPhone Ci dlugo sluzyl i przy upadku z 3m na ekran nic mu sie nie stalo? To bierz Vulcana czarnego.

#2882 klik

klik
  • 69 postów

Napisano 13 lutego 2012 - 20:39

zastanów się z tym vulcanem było kilka wypowiedzi, że robią z telefonu "beczkę" przez niedopasowanie.

#2883 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 lutego 2012 - 10:31

Szukam dobrej folii na plecy do iP4S. Wymagania: idealne dopasowanie i niwelowanie palcowania. Co mi polecicie ? No i zastanawiam się nad folią na boki. Jest sens ? Nie odkleja się ?

#2884 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 lutego 2012 - 10:35

Szukam dobrej folii na plecy do iP4S. Wymagania: idealne dopasowanie i niwelowanie palcowania. Co mi polecicie ?

No i zastanawiam się nad folią na boki. Jest sens ? Nie odkleja się ?

http://myapple.pl/ip...-polecacie.html tu będzie łatwiej uzyskać pomoc.

#2885 kubaszach

kubaszach
  • 6 postów

Napisano 18 lutego 2012 - 19:25

Ja mam ipada w pokrowcu PURO. Moim zdaniem są to najlepsze pokrowce na te sprzęty, dodatkowo w domu mam ipada w Belkinie. Są to takie gumowe "plecki", bardzo dobrze zabezpieczają. Kilka razy mi spadł w Belkinie i nic mu nie jest. Puro kosztuje ok. 100 zł, a belkin 120, ale opłaca się bardzo. POZDRAWIAM !

#2886 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 18 lutego 2012 - 23:39

Ja też używam etui firmy puro i jestem bardzo zadowolony. Do tego kompatybilne ze Smart Cover.

#2887 magellan

magellan
  • 42 postów
  • SkądLund, SE

Napisano 20 lutego 2012 - 11:23

Od miesiąca używam Smart Cover (szary) i crystal case jako plecki. Funkcjonalność i wygląd jak dla mnie rewelacyjny. Jedyny minus jaki zauważywłem, to od używania covera jako podstawki, brudzi się mikrofibra.
Acha, no i od trzymania ipada za bok z wywiniętym coverem z tyłu, zauważyłem, że strzępią się boki covera...
Dlatego teraz odczepiam sm jak używam ipada.
Jakbym miał wymieniać to na pewno na Magnet Booklet Cover.

Witam,

Dawno mnie tu nie bylo... wrocilem bo kupilem iPada2
Uzyteczny post - bede uwazal na SmartCover, pytanie po jakim czasie uzytkowania odnotowales, zabrudzenie, strzepienie sie?

Co do ochrony - wyszedlem z zalozenia ze to urzadzenie a nie dzielo sztuki ;) tak wiec tylko smart cover. Jesli nawet plecy mi sie porysuja to sa to normalne slady uzytkowania i zakladajac ze nosze tablet w oddzielnej przegrodce w torbie/plecaku gdzie poza tabem nie ma nic, nie powinno nastapic to szybko. Rysy na obudowie nie powinny wplywac na dzialanie.

#2888 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 20 lutego 2012 - 13:58

Szybkie pytanko, najchętniej wysłucham osób które miały styczność z oboma produktami: SGP iPhone 4 Neo Hybrid 2S EX czy może SwitchEasy Vulcan.

#2889 alhaz

alhaz
  • 8 postów

Napisano 20 lutego 2012 - 19:14

Witam!

Uzywam od 2 miesiecy iPhone 4S i w koncu postanowilem zakupic do niego jakis bumper lub etui. Czy ktos moze zna takie cos i moze cos powiedziec polecic?

[url=http://allegro.pl/etui-more-swirling-dla-apple-iphone-4-czarny-foli-i2116874647.html]Etui more Swirling dla Apple iPhone 4 /czarny+foli (2116874647) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

#2890 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 20 lutego 2012 - 20:41

zacytuje kolegę:

Nie bierz niczego, co ma "dziurę" w tyle - może Ci tam wlecieć mały kamyczek i cała szybka z tyłu pękie!

#2891 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 20 lutego 2012 - 21:04

Szybkie pytanko, najchętniej wysłucham osób które miały styczność z oboma produktami:
SGP iPhone 4 Neo Hybrid 2S EX czy może SwitchEasy Vulcan.

Ja mam Vulcana - najbardziej wytrzymały pokrowiec, jaki miałem - telefon spadł z trzech metrów na ekran - nic mu się nie stało. ;)

#2892 malyr

malyr
  • 78 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 21 lutego 2012 - 13:07

Przeczytałem z 50 stron tego wątku i zaufałem wypowiedziom Cintuleka. Biały 4S dostanie przeźroczystego vulcana. Obecny bumber puro jest słabo spasowany, a wsuwka to nie dla mnie. Odnoszę wrażenie, że każde "wyrwanie" telefonu z objęcia wsuwki może zakończyć się lotem na podłogę. Po zamontowaniu zdam relację jak się vulcan spisuję.

#2893 iRobert

iRobert
  • 51 postów

Napisano 21 lutego 2012 - 13:38

Ja do 4s kupiłem beyzacases zero. Pasuje mi chociaż trzeba uważać podczas wysuwania. Czy macie może namiary na sklep który oferuje silikonowe opaski, identyczne jak te na stronie appstore?

#2894 garaddon

garaddon
  • 33 postów

Napisano 21 lutego 2012 - 14:55

Jak te SwitchEasy Vulcan i Nude reaguja na kieszenie? Jak guma czy jak plastik? One sa miekkie (sie latwo odginaja) czy dosc sztywne (wygladaja na sztywne ale wole sie upewnic)? I czy kolo wyciec na zlacza maja ostre krawedzie/pozostalosci po odlewach? Bo SwitchEasy CapsuleRebel ma dosc duze pozostalosci po odlewach przez co nie nadaje sie do dluzszego grania.

#2895 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 11:12

używam vulcana na 3GS, jestem zadowolony, guma nie jest klejąca, jest to taki plastik z gumą, ładnie sie integruje z urządzeniem, nie czuć ze jest na nim pokrowiec
wady: miedzy gumę a szybkę wpadają paprochy z kieszeni, a że jest ona półprzeźroczysta to wygląda to nieestetycznie, miedzy przyciskiem home a gniazdem dock rysuje się metolowa ramka.
nie wiem co brać :cry:
może jednak znajdzie sie jakiś użytkownik który miał styczność z poniższymi "pokrowcami" i bezpośrednio je porówna.

SGP Neo Hybrid 2S EX.
http://www.youtube.com/watch?v=8fU3ChtEPl4

SwitchEasy Vulcan.
http://www.youtube.com/watch?v=BkC4coTKwZQ

#2896 malyr

malyr
  • 78 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 22 lutego 2012 - 11:28

meeron a jakbyś ten dół vulcana (jeszcze swojego nie otrzymałem, więc to tylko teoria) podkleił jakąś przeźroczystą taśma? w sumie może nie będzie widać taśmy i nie będzie rysował ramki?

#2897 caligator

caligator
  • 37 postów
  • SkądLubin

Napisano 22 lutego 2012 - 12:24

A ja z czystym sumieniem mogę polecić GelaSkins HardCase... wzceśniej miałem same folie z gelaskins a teraz zainwestowałem w HardCase'a i za 120zł dostałem produkt idealnie spasowany do 4S, a w dodatku świetnie to wygląda... tutaj zdjęcie:
https://www.facebook...&type=1

na prawde szczerze polecam:)

#2898 prissin

prissin
  • 261 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 lutego 2012 - 13:12

A ja mam zwykłą "skarpetę" :)

#2899 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 17:17

meeron a jakbyś ten dół vulcana (jeszcze swojego nie otrzymałem, więc to tylko teoria) podkleił jakąś przeźroczystą taśma? w sumie może nie będzie widać taśmy i nie będzie rysował ramki?

teoretycznie jest to mozliwe, na srebrna ramke tasma klejaca i nie powinno byc problemów, z tym ze zwroc uwage ze opisalem problem 3GS-a, nie wiem czy w przypadku 4-ki ta "luźna gumka" bedzie powodowac wytarcie w ramce :)

#2900 garaddon

garaddon
  • 33 postów

Napisano 23 lutego 2012 - 10:09

używam vulcana na 3GS, jestem zadowolony, guma nie jest klejąca, jest to taki plastik z gumą, ładnie sie integruje z urządzeniem, nie czuć ze jest na nim pokrowiec
wady: miedzy gumę a szybkę wpadają paprochy z kieszeni, a że jest ona półprzeźroczysta to wygląda to nieestetycznie, miedzy przyciskiem home a gniazdem dock rysuje się metolowa ramka.
nie wiem co brać :cry:
może jednak znajdzie sie jakiś użytkownik który miał styczność z poniższymi "pokrowcami" i bezpośrednio je porówna.

SGP Neo Hybrid 2S EX.
http://www.youtube.com/watch?v=8fU3ChtEPl4

SwitchEasy Vulcan.
http://www.youtube.com/watch?v=BkC4coTKwZQ

Ja aktualnie mam NeoHybrid 2. Od EX rozni sie tym ze ma pelny gumowy tyl a nie sam bumper, chociaz tworzywo to samo.
Problem w tym ze to gumowate tworzywo troche haczy o kieszen.
Niby ten silikon ma jakas mniej "haczliwa" powierzchnie, ale dosc szybko to sie wytarlo na krawedziach.
IMO niewielka roznica w stosunku do poczatkowego stanu.
Crash testow nie robilem ale wydaje sie byc calkiem solidne.

Poza tym bardzo fajne, dobrze przylega do telefonu, zadnych niedorobionych kantow/odlewow, telefon nie sprawia wrazenia "ceglowatego" jak w przypadku CapsuleRebel i dobrze sie trzyma do grania ;P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych