Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 1 votes

Futerały, etui itp.

• Please log in to reply
8842 replies to this topic

#2826 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 posts
  • SkądPolska

Posted 01 February 2012 - 22:04

Witam

Mam pytanko do osób które maja PURO Zeta Cover ipad 2 . Czy u was w też wybrzusza się środkowa części covera (nie przylega idealnie ) i jak z działaniem magnesu ? U mnie tak to średnio działa przyznam :( a 200pln jednak to kosztowało w ispot .

Możesz reklamować.

#2827 Joke

Joke
  • 33 posts
  • SkądKRK

Posted 01 February 2012 - 22:32

iPhone 4s. Bumper według tego co pisało na pudełku jest do 4 i 4s. Pytałes jeszcze o trwałość bumpera więc Jeśli chodzi o to nie wiem jak bardzo jest trwały bo mi jeszcze tel nie upadł i mam nadzieje ze mi nie upadnie :P ale wydaje się dość solidny by w jakiś sposób w razie upadku podratowac :D

---------- Wpis dodano o 00:32 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:22 ----------

Pytanie do posiadających Wrapsol: co z foliami na bokach? Wg. filmu instruktażowego na stronie producenta, trzeba odkleić z nich jeszcze jedną warstwę. W samej instrukcji nie ma o tym mowy, a jak próbowałem, to szła mi cała folia. Jak to jest z tym?

Tez się nad tym zastanawiałem ale ale nawet moja dziewczyna pazurami nieznalazla tam dodatkowej warstwy . Więc może nasze folie to poprostu stare modele (albo nowe) a na stronie producenta nie jest jeszcze zaktualizowane.

#2828 brachu

brachu
  • 83 posts

Posted 01 February 2012 - 23:34

[/COLOR]

U mnie dobrze przylega, nic się nie wybrzusza. I z magnesem też ok. Wygasza tak jak powinien. Również w ispocie kupowałem.

problem na filmiku

Puro zeta cover ipad 2 - YouTube

#2829 Slithered

Slithered
  • 189 posts

Posted 02 February 2012 - 15:10

iPhone 4s. Bumper według tego co pisało na pudełku jest do 4 i 4s. Pytałes jeszcze o trwałość bumpera więc Jeśli chodzi o to nie wiem jak bardzo jest trwały bo mi jeszcze tel nie upadł i mam nadzieje ze mi nie upadnie :P ale wydaje się dość solidny by w jakiś sposób w razie upadku podratowac :D

---------- Wpis dodano o 00:32 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:22 ----------

Tez się nad tym zastanawiałem ale ale nawet moja dziewczyna pazurami nieznalazla tam dodatkowej warstwy . Więc może nasze folie to poprostu stare modele (albo nowe) a na stronie producenta nie jest jeszcze zaktualizowane.

2 razy obklejałem iPhone 4 Wrapsolem. W pierwszym były właśnie te wartstwy ochronne na foliach bocznych, a w drugich z kolei ich nie było. Wydaje mi się, że przestali już je dawać.

#2830 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 02 February 2012 - 16:17

No to w takim razie chyba ich po prostu nie ma ;). Trochę szkoda, bo mam pod folią na bokach takie jakby odpryski i myślałem, że po zdjęciu tej góry to zniknie. A jeśli chodzi o całość, to pęcherzyki zniknęły, folia przylega świetnie, generalnie jestem bardzo zadowolony. Tylko w jednym rogu trochę się odkleiła (na razie nie przeszkadza, potem wymienię tylko przód), ale to pewnie przeze mnie - nigdy nie byłem dobry w zakładaniu folii ;).

#2831 domin74

domin74
  • 50 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 02 February 2012 - 21:17

[/COLOR]
problem na filmiku

Puro zeta cover ipad 2 - YouTube

Tragedia... Koniecznie reklamuj. Mój jest płaski jak ekran. Wygasza zaraz po "klapnięciu" :)
Niech Ci wymienią na nowy.

#2832 dexter12345

dexter12345
  • 84 posts

Posted 02 February 2012 - 21:47

Czy jest jakaś folia na tył i przód (nie zależy mi na bokach) która odpowiada jakości Wrapsol, ale jest trochę tańsza ? Co polecacie ?

#2833 shiz

shiz
  • 89 posts
  • SkądDolny Śląsk

Posted 03 February 2012 - 01:38

Przeleciałem mase stron i dalej nie wiem... help... Na iPhone 4 etui/pokrowiec (nie wsuwka) chroniący z każdej możwiej strony, nie za gruby. Chciałem brać Vulcan SwitchEasy (przezroczysta) ale obawiam się, że za słabo będzie chronił. Możliwe upadki telefonu. Sprawdzałem też OutterBox, ale ta dziura z tyłu... coś wpadnie... porysuje się ? Co polecacie, żeby chroniło telefon przed ewentulany upadkiem, jak najchudszego i oczywiście w miare cenowo...

#2834 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 03 February 2012 - 14:47

Ja również szukam jak kolega wyżej, etui/pokrowiec,plecki - nie wsuwka, aby chroniła iPhone. Chce aby był nie za gruby i jako tako wyglądał, doradźcie coś :)

#2835 CiastekPL

CiastekPL
  • 63 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 February 2012 - 15:04

Ja sobie niedawno kupiłem białego case'a Belkina. Jest on wykonany z jakiejś utwardzanej gumy. Od normalnego użytkowania się na pewno nie porysuje bo powierzchnia jest jakby "polakierowana". Dobre jest to że case wystaje poza ekran parę milimetrów dlatego mogę sobie spokojnie kłaść iPoda zarówno na pleckach jak i na ekranie.

Nie wiem jak jest z jego dostępnością, ponieważ nie znalazłem go nawet na oficjalnej stronie producenta. Ja nabyłem w go w Saturnie (CH Złote Tarasy, Warszawa) za cenę 79zł. Wygląda tak:

Dołączona grafika
zdjęcie producenta

Jeżeli ktoś byłby bardziej zainteresowany tym etui to mogę porobić parę zdjęć z różnych ujęć :)
Pozdrawiam.

PS. Jeżeli ktoś by się zastanawiał nad zakupem etui "Puro Plasma Cover (przezroczysty)" to zdecydowanie odradzam. Było to moje pierwsze etui, które po dość krótkim czasie strasznie zżółkło :(

#2836 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 04 February 2012 - 15:51

Przeleciałem mase stron i dalej nie wiem... help...
Na iPhone 4 etui/pokrowiec (nie wsuwka) chroniący z każdej możwiej strony, nie za gruby.
Chciałem brać Vulcan SwitchEasy (przezroczysta) ale obawiam się, że za słabo będzie chronił.
Możliwe upadki telefonu. Sprawdzałem też OutterBox, ale ta dziura z tyłu... coś wpadnie... porysuje się ?
Co polecacie, żeby chroniło telefon przed ewentulany upadkiem, jak najchudszego i oczywiście w miare cenowo...

Słabo będzie chronił?! Człowieku! :) Ten pokrowiec (SwitchEasy Vulcan) jest cienki - jego grubość to 3mm, jest on z bardzo dobrej jakości silikonu - jeszcze nie miałem takiego zarąbistego etui, które by wytrzymało upadek z 3m na kafelki i iPhone'owi się nic nie stało - nic, ale to nic - więc uwierz mi, ten pokrowiec jest dla Ciebie, jeżeli boisz się o to, że coś stanie się Twojemu urządzeniu. ;)

#2837 raist_pl

raist_pl
  • 61 posts
  • SkądKrk

Posted 04 February 2012 - 16:20

również polecam pokrowce marki SwitchEasy. W 3gs miałem Vulcana i był rewelacyjny, teraz dla 4s również kupiłem Vulcana lecz trafiłem na wadliwy model (wada opisana już była w tym wątku - mianowicie bok pokrowca nie przylega idealnie przez co telefon robi się beczkowaty) rozmawiałem już z dystrybutorem i najprawdopodobniej wymienią mi go na nowy.

#2838 brachu

brachu
  • 83 posts

Posted 04 February 2012 - 20:35

Tragedia... Koniecznie reklamuj. Mój jest płaski jak ekran. Wygasza zaraz po "klapnięciu" :)
Niech Ci wymienią na nowy.

poszla reklamacja za 14dni wynik ;)

#2839 dexter12345

dexter12345
  • 84 posts

Posted 05 February 2012 - 13:26

Co myślicie o tej folii FOLIA IPHONE 4 4S PRZÓD+TYŁ SGP STEINHEL ULTRA WWA (2097021781) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ? Czy jest ona oryginalna ?

Czy ktoś może korzysta z tej folii http://allegro.pl/ip...2053152930.html ? Jak sie u was sprawuje ? Czy dużo ciężej przesuwa sie palcem po ekranie ?

#2840 wrestler88

wrestler88
  • 80 posts
  • SkądRuda Śląska

Posted 05 February 2012 - 15:09

ja zakupiłem tą i odradzam Folia GLLASER MAX SuperClear iPhone 4 + TYŁ 4G 4S (1991924457) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#2841 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 05 February 2012 - 15:10

ja zakupiłem tą i odradzam Folia GLLASER MAX SuperClear iPhone 4 + TYŁ 4G 4S (1991924457) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jakość adekwatna do ceny.

#2842 tomson93

tomson93
  • 341 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 February 2012 - 16:23

Jeśli ktoś szuka dobrych tanich folii to polecam folie tej firmy : Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Używam ich od czasów HTC Touch pro na różnych telefonach i mnie nie zawiodły jeszcze .

#2843 dexter12345

dexter12345
  • 84 posts

Posted 05 February 2012 - 16:40

Jeśli ktoś szuka dobrych tanich folii to polecam folie tej firmy : Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Używam ich od czasów HTC Touch pro na różnych telefonach i mnie nie zawiodły jeszcze .

To jest folia z klejem... bałbym się tego użyć. Ciekawy jestem czy taka by się sprawdziła iPhone 4S4G JAK BRANDO BEZ KLEJU + TYŁ (2053152930) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#2844 barneius

barneius
  • 220 posts

Posted 05 February 2012 - 17:40

Witam,
jakie etui polecacie do iPada2. Raczej chodzi mi o coś eleganckiego, które chroni i przednią szybkę i tył urządzenia. Prosiłbym o jakieś ciekawe opinie i doświadczenia, może linki gdzie kupić jak ktoś posiada. SmartCover raczej odpada bo chroni tylko frontową część.

k.

Polecam Puro Magnet Booklet Cover Black. Użytkuję od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Wygląda elegancko (ze względu na profesję musiałem wybrać właśnie tego rodzaju etui) - jest całe czarne i wykonane po obu stronach z materiału syntetycznego, który w dotyku i fakturą w pewien sposób przypomina skórę. Jest przeszyte wokół obwodu nicią co nadaje mu swoistej, nazwijmy to, szlachetności. Chroni ekran i plecki; w porównaniu z konkurencją ("elegancką") niewiele pogrubia urządzenie; zapewnia swobodny dostęp do portów / przycisków. Dodatkowo wybudza/gasi automatycznie iPada, a tej, moim zdaniem, bardzo przydatnej funkcji brakuje większości etui z kategorii eleganckich. Możliwość ustawienia pod kątem znakomicie sprawdza się gdy iPad leży na kolanach oraz do pisania na biurku. Można też ustawić urządzenie w pozycji do oglądania filmów - dla mnie to nie ma aż tak dużego znaczenia ale parę razy już się przydało a zatem kolejny "plus". Zakładanie i zdejmowanie etui jest bardzo łatwe ("na wcisk") i wydaje się, że nie ma możliwości uszkodzenia przy tym samego urządzenia. Po kilku miesiącach bardzo intensywnego użytkowania w pracy (liczne codzienne podróże w teczce) i w domu, etui jest prawie jak nowe. Wydaje się więc, że dobry i budzący zaufanie wygląd idzie w parze z trwałością. Jeśli chodzi o "wady", to pozostawia na ekranie ślad w miejscach zagięcia (jest jedno) i wklęsłego wzorku, który jest po wewnętrznej stronie części chroniącej ekran - te miejsca ekranu nie są "polerowane" przy zamknięciu urządzenia przez wewnętrzne wyściełanie i pozostaje tam zawsze tłuszcz z palców. Słowo "wady" wziąłem w cudzysłów, ponieważ powyższa właściwość nie ma to dla mnie najmniejszego znaczenia - ślady widać tylko przy wyłączonym ekranie a skoro każdorazowe otwarcie etui wybudza tablet automatycznie problem można raczej potraktować jako akademicki. Etui niewątpliwie spełniło moje oczekiwania. Link: PURO You Move It Moves | Kategorie

#2845 MacMark

MacMark
  • 18 posts

Posted 05 February 2012 - 19:24

Jeśli chodzi o folię WRAPSOL Ultra, to po kiepskim naklejeniu można tę folię oderwać, umyć woda z dodatkiem płynu/mydła, wysuszyć i ponownie założyć. Bez obaw. I trzeba dobrze założyć, bo jak krzywo przykleisz, to będzie odstawać i się zacznie w tym miejscu łajdaczyć. Po naklejeniu fullbody wrapsola nie pasuje żaden bumper, bo jest ona stosunkowo gruba i boki uniemożliwiają wciągnięcie bumpera, a jak uda się wciągnąć, to i tak nie działają prawidłowo przyciski.

#2846 Kac_r

Kac_r
  • 94 posts

Posted 05 February 2012 - 23:17

Witam. A co myslicie o switcheasy canvas? Ma ktos, ktos testowal? ;). Pozdrawiam

#2847 dexter12345

dexter12345
  • 84 posts

Posted 06 February 2012 - 00:16

Ja posiadam na mojego iPad 2 taką wsuwkę z bardzo fajnego materiału za uwaga... 11,99 zł :D i szczerze wszystkim polecam. Teraz niestety nie ma aukcji z tym pokrowcem ale na pewni będzie jeszcze :)

#2848 zeluq

zeluq
  • 11 posts

Posted 06 February 2012 - 10:46

Ja używam od 4 miesięcy Silgut UltraSlim Case [url=http://www.stilgut.pl/index.php/etui-do-ipad-2/3-stilgut-ultra-slim-case-do-apple-ipad-2]StilGut Ultra Slim Case - Etui do Apple iPad 2[/url]

#2849 tomson93

tomson93
  • 341 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 February 2012 - 17:21

To jest folia z klejem... bałbym się tego użyć. Ciekawy jestem czy taka by się sprawdziła iPhone 4S4G JAK BRANDO BEZ KLEJU + TYŁ (2053152930) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

To nie są folie z klejem ! Zwykła folia elektrostatyczna która jest bardzo dobrej jakości jak za tą cene . To ze na obrazku pisze że jest jakiś klej to pic . Miałem już z 10 foli tej firmy i sobie chwale i nie ma tam żadnego kleju !

#2850 Lorden

Lorden
  • 20 posts

Posted 06 February 2012 - 18:38

A co polecacie, jeśli chodzi o sam tył telefonu? Dbam o telefon, dlatego nie chcę nic na przód, jednak tył ze względu na fakturę w momencie złapałby rysy. Jak najtańsza, koniecznie przeźroczysta bez zniekształceń?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users