Witam.
Szukałem odpowiedzi na forum, w internecie jak i w BOA Orange.
iPhone 4S z IOS 5 używałem w sieci PLUS przez ostatnie miesiące. Niedawno zmieniłem operatora na Orange i pojawił się problem.
Przy operatorze PLUS miałem dostępną zakładkę Dane sieci komórkowej, w której mogłem ustawić sobie APN dla internetu i modemu internetowego, po przejściu do Orange straciłem tą zakładkę.
Po kontakcie z biurem Orange zostało mi przekazane abym zrobił restore telefonu i wówczas będę miał dostępną zakładkę Dane sieci komórkowej, tak też zrobiłem i nic to nie dało. Do tej pory udało mi się znaleźć sposób na podmianę ustawień APN dla internetu jednak nadal potrzebuję podmienić APN dla ustawień modemu internetowego.
Stąd moje pytanie czy jest jakaś metoda?
Odpowiadając z góry na pytanie: tak muszę wykorzystać z innego APN niż prekonfigurowany przez operatora.

Hotspot Osobisty - konfiguracja APN Orange
Started by
, 27 Feb 2012 13:24
4 replies to this topic
Posted 27 February 2012 - 13:24
Posted 27 February 2012 - 14:00
BOK przekazał Ci bzdure która była wielokrotnie opisywana na forum. Jeśli w telefonie jest karta operatora który oficjalnie sprzedaje iPhone'a ( a Orange do takich należy ) to w menu nie znajdziesz możliwości edycji ustawień APN, MMS itp. Wszystko jest ustawiane automatycznie i MUSI działać. Koniec kropka.
Posted 27 February 2012 - 14:02
Dynas to właśnie wyczytałem w necie, jednak mi zależy na zmianie APN na inny niż operatora dlatego pytam czy jest jakaś możliwość bo APN Internet zmieniłem ale nie mogę znaleźć sposobu jak zmienić APN modemu internetowego.
Posted 27 February 2012 - 14:11
Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem i postaraj się to zrozumieć bo chyba nie dotarło...
Posted 27 February 2012 - 15:51
APN Switcher
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users